Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasiu, nic dodać nic ująć. Wszystkie ochy i achy w pełni zasłużone. Mam pytanko, jak szerokie są pergole u Ciebie, chodzi mi o tę w przejciu z przedogrodu do ogrodu, choć te przed gankiem też mnie ciekawią. Muszę poprosic M, żeby z drewna zrobił mi pergolę z przejściem z cywilizowanej do dzikiej części ogrodu
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasia u mnie na osiedlu też mają glicynię,ale jeszcze raz tak dużą jak Twoja i w zeszłym roku kipiała od kwiatów,jestem ciekawa jak w tym roku ...super ,że u Ciebie też będzie widowisko kwiatowe ;:138
Co Ci tak rośnie białego w donicy na tarasie ,że juz takie rozrośnięte?
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne widoczki jak zwykle! Super, że glicynia zakwitnie, będę jej dopingować i czekać na spektakularny efekt :wink: Dziękuję za fotki lobelii. Moja jest niestety jeszcze maleńka, nie dorasta Twojej do pięt :wink: Nie wiem czemu... Niby ma światło i wszystko ok. Dzisiaj zaczęłam ją hartować, może się spręży i troszkę podrośnie...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazdrość mnie jednak zeżre :D Nie dość, że masz przyjemny klimat, to jeszcze doniczkowce tak komponujesz, że nadają się do poradników typu:"Piękny ogród" :D Magnolia piękna, sasanki nadal w sferze moich zachceń, bo siew się nie udał z powodu kreta, który przewrócił wszystko do góry nogami :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Hej Kasiek, skąd wiesz, że to pąki kwiatowe? Na glicynii rzecz jasna?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, widziałam u niej już kilka kwiatów i pączki tak właśnie wyglądały ;:108 Tutaj piszą fachowcy. Moje wyglądają tak, jak te na zdjęciach! Zima była stosunkowo łagodna, więc wiele osób zaobserwowało pąki kwiatowe, koniecznie sprawdź u swojej ;:196
Ewa, dziękuję ;:131 Do katalogowych aranżacji daleka droga, ale cieszę się, że Ci się podoba to, co wymyśliłam :tan
Bozuniu, dzięki za kciuki dla glicynii, przydadzą się ;:168 Siałam lobelie dosyć wcześnie, koniec stycznia, więc zdążyła juz podrosnąć. Zacznij hartować swoją, w ziemii szybciutko urośnie ;:168
Oluniu, uwielbiam glicynie...jestem bardzo ciekawa jak spisze się moja, ale zapowiada się pięknie! Te białe kwiaty w donicac to psianka jaśminowa ;:108 Kwitnie do zimy, zupełnie bezproblemowa ;:333
Marzenko ;:196 Pergole na froncie są szerokości chodnika, 170-180 cm, a ta boczna znacznie węższa, ze względu na wymiary tego przejścia, ok. 130 cm. Robię ja na wymiar, do konkretnego miejsca. Jak przemyślałaś już usytuowanie to zmierz optymalną szerokość i zrobisz taką, jaka Ci będzie pasować ;:333
April, byłam tak stęskniona za wiosną, kolorami...że rzuciłam się w wir prac ogrodowych :tan Na spektakl glicyniowy jeszcze nie zapraszam żeby nie zapeszyć...ale jak zaczną pękać pąki to będę zdawać szczegółowe relacje!
Aguś, sprawiasz mi wiele radości takimi słowami ;:196 Bardzo mi miło, że tak oceniasz moje starania, to wyjątkowy budujący komplement, dziękuję! Cały tydzień wolnego? Szaleństwo! My wyjeżdżamy w środę i urlopujemy się do poniedziałku ;:173

Jutro planuję wypad na giełdę, więc spadam lulu ;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu zawsze jak u Ciebie jestem to nie mogę wyjść z podziwu nad pięknymi zdjęciami jakie robisz..... i nad pięknymi zakątkami jakie stworzyłaś....... teraz dodatkowo jeszcze zaczęłam zachwycać się tarasem i doniczkowcami...... no bajka po prostu ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jak może się nie podobać taka przemyślana kompozycja :D Nic przypadkowego, jak to często u mnie bywa. Pokaż zaraz, co kupiłaś na giełdzie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja też jestem ciekawa. Wybieram się na giełdę, ale jakoś nie mogę się zebrać - wciąz mi brak czasu.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :wink: gratuluję Ci pąków na glicynii. ;:138
Będziesz miała śliczne widoki.
Tego tam klimatu dla roślin u Ciebie można tylko pozazdrościć. ;:131
Moją glicynię trzymałam chyba z 12 lat i tylko raz wydała mizerne 7 kwiatów,
a następne 2 zimy już całkiem wybiły jej z głowy kwitnienie.
Teraz tam rosną róże i dają mi więcej radości.
Miłego dzionka i ;:3
:wit
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Dzieńdoberek! Zimno dzisiaj u nas, prawda? Pochwal się Kasiu co kupiłaś ;:196
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oo na giełdę pojechałaś? ;:oj pochwal się zaraz co tam kupiłaś ;:183
oj tam zimno to nie jest, ja byłam na działce i posadziłam co nieco ale potem........no mam lekkiego doła, he lekkiego...... :roll:
ale co się stało to napiszę u siebie bo i tak się muszę wyżalić :roll:
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Jestem ciekawa zakupów :lol:
czekam na fotorelację :wink:
pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czytac za uwaznie nie czytalam, bo nie wyrabiam ale piekna psianke zauwazylam - slicznie w tej donicy wyglada ;:167 U mnie juz tez ladnie zielono sie zrobilo, tylko kwiaty bardzo szybko przekwitaja albo ja czasu na przygladanie sie im nie mam hihi ostatnio widzialam ze zakwitly jedne tulipany przed domem a dzisiaj widzialam ze juz opadly :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Na giełdę wstałam za późno, ale wykorzystałam przedpołudnie na mały szkółking.... ;:224
Zaliczyłam 3 szkółki i jak się domyślacie nie wróciłam z pustym bagażnikiem :lol:
Kupiłam powojnik Maidwell Hall, kulę bukszpanową (trafiłam ładne okazy po niezłej cenie ;:333 ), wymarzone pierwiosnki ząbkowane (białe i liliowe) i różę na pniu (Rosarium Uetersen). Potem byłam u Ewci w odwiedzinach i przywiozłam Rambling Rectora, Long John Silver, Apricot Graham Thomas i ... niespodziankę :wink: A miałam już nie sadzić więcej róż w tym roku ;:124 Ale jak się widzi takie cudeńka, to nie sposób przejść obojętnie...
Wszystko posadzone, a przy okazji zrobiłam trochę roszad na rabatach i poprzenosiłam kilka bylin posadzonych nieco przypadkowo jesienią. Wysiałam też nasionka jednorocznych i dwuletnich..uff...nieźle się namachałam łopatką ;:219

Jule, psianka nam się udała, trafiliśmy te egzemplarze w Berlinie, w drodze z lotniska. Miałam je już 2 lata temu i spisywały się świetnie cały sezon ;:333 Nie umiem ich jednak zimować, więc traktuję jak jednoroczne.
Boniu, cyknę jutro jakieś świeże foty, dzisiaj było strasznie zachmurane i zdjęcia wyszłyby słabo. Poza tym, szczerze, nie miałam już siły na zabawę w fotografa ;:131
Marta, zimno było jak diabli dzisiaj. Kopałam w ogrodzie w dwóch polarach!Oby jutro było cieplej...Czytałam o przesunięciu granicy działki..przykro, ale trudno, nie ma co rozpaczać, bo nic to nie zmieni... poprzesadzasz i będzie ok ;:168
Bozuniu, zimno było faktycznie, mam nadzieję, że deszcz popada w nocy. Swieżo posadzonym roślinkom się przyda :uszy
Krysiu, pąki pęcznieją codziennie! Już się nie mogę doczekać :tan Czuję, że będzie bosko...Wiem, że kapryśna królewna, ale coś mi się zdaje, że w tym roku wynagrodzi nam oczekiwanie ;:173
Monia, ja planuję wypd na giełdę po weekendzie majowym, będzie większy wybór jednorocznych i niższe ceny :uszy
Ewa, dzięki za dobre słowo ;:196
Agness, dziękuję! Przy okazji zapytam Cię, wybierasz się na targi ogrodnicze w Lublinie, 18-19 maja? Będę akurat wtedy w Lublinie,bo mamy komunię chrześniaka i zamierzam się wybrać ;:65

ps. czy u Was też na potęgę rosną chwasty?!?!? :twisted:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”