Rośliny vizi
- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny vizi
Agatko hojeczki śliczności 
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
hoja polyneura brodget jest urzekająca :S
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ale cieszą takie malutkie młode listeczki

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Australis Lisa jest przepiękna
Bardzo żałuję, że swoją skazałam na banicję bo uwielbiałam podglądać jej młode, bordowe listeczki...
Ale za to u Ciebie mogę się nią pozachwycać

Bardzo żałuję, że swoją skazałam na banicję bo uwielbiałam podglądać jej młode, bordowe listeczki...
Ale za to u Ciebie mogę się nią pozachwycać
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
Przepiękna macrophylla
.
Jestem zachwycona Twoimi pelargoniami i hojami. Są niesamowite!
A w suniach zakochałam się bez pamięci;:108
A w suniach zakochałam się bez pamięci;:108
Witaj Agatko. Masz bardzo ładne roślinki,Te pelargonie i koleuski są super.
-
vizi
- 200p

- Od: 11 lis 2011, o 17:52
Znalazłam chwilę czasu, wiec wkleję kilka zdjęć.
Na początek hojowe nowości. Kilka ich tej wiosny przybyło
Pierwsza hoja sheperdii - jest prześliczna. Szybko zaczęła u mnie rosnąć, nie grymasiła. JEst piękna, długaśne, bardzo wąskie liście, mięsiste, grube, twarde. Dla mnie ładniejsza jeszcze niż minibelle.

hoja square - jakoś na zdjęciach mnie nie powalała, ciekawość jednak zwyciężyła i jest u mnie. Na żywo cudna. Gdzieś na forum ktoś porównał jej liście do małych ogóreczków - i tak właśnie jest. Listki twarde, sztywne - takie jakie lubię. Szybciutko się u mnie ukorzeniła i podjęła już wzrost

Hoję lacunosę Royal Flush chyba już pokazywałam. Baaardzo długo u mnie kołkowała (chyba od jesieni), mimo,że przyszła do mnie jako ukorzeniona sadzonka. Teraz ruszyła - piękne różowo szare młode listki. Zjawiskowa. Jest jeszcze maleńka - jak podrośnie będzie cudna.

Mój stary chwast - hoja carnosa - pokazuję ją prawie za każdym razem, ale ona tak kwitnie,że nie mogę się powstrzymać
Może kiedyś mi sie znudzi ...

I na koniec jedna z moich najukochańszych - szalejąca hoja wayetti. Wisi sobie we wschodnim oknie, wypuściła kolejny pędzik kwiatowy ( może niedługo znów zakwitnie).

Nie byłabym sobą gdybym nie pokazała pelargonii:

I na koniec oleander - mocno przycięty - wypuszcza rozgałęzienia gdzie się da

Pozdrawiam Was serdecznie

Na początek hojowe nowości. Kilka ich tej wiosny przybyło
Pierwsza hoja sheperdii - jest prześliczna. Szybko zaczęła u mnie rosnąć, nie grymasiła. JEst piękna, długaśne, bardzo wąskie liście, mięsiste, grube, twarde. Dla mnie ładniejsza jeszcze niż minibelle.

hoja square - jakoś na zdjęciach mnie nie powalała, ciekawość jednak zwyciężyła i jest u mnie. Na żywo cudna. Gdzieś na forum ktoś porównał jej liście do małych ogóreczków - i tak właśnie jest. Listki twarde, sztywne - takie jakie lubię. Szybciutko się u mnie ukorzeniła i podjęła już wzrost

Hoję lacunosę Royal Flush chyba już pokazywałam. Baaardzo długo u mnie kołkowała (chyba od jesieni), mimo,że przyszła do mnie jako ukorzeniona sadzonka. Teraz ruszyła - piękne różowo szare młode listki. Zjawiskowa. Jest jeszcze maleńka - jak podrośnie będzie cudna.

Mój stary chwast - hoja carnosa - pokazuję ją prawie za każdym razem, ale ona tak kwitnie,że nie mogę się powstrzymać

I na koniec jedna z moich najukochańszych - szalejąca hoja wayetti. Wisi sobie we wschodnim oknie, wypuściła kolejny pędzik kwiatowy ( może niedługo znów zakwitnie).

Nie byłabym sobą gdybym nie pokazała pelargonii:

I na koniec oleander - mocno przycięty - wypuszcza rozgałęzienia gdzie się da

Pozdrawiam Was serdecznie
Pozdrawiam Agata
Moje rośliny
Moje rośliny
- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Agatko masz cudną hoję wayetti, moja ma tylko obwódkę czerwoną a twoja całe listki 
-
x-Cz-a
Pelargonia pokazana po hoją wayetii mnie kusi,możesz coś bliżej/jaki kolor, to odmianowa czy stara odmiana/ 
-
vizi
- 200p

- Od: 11 lis 2011, o 17:52
Ta pelargonia to Distinction. Mam ją właściwie przypadkiem z wymiany. Prawdę mówiąc jakoś wcześniej nigdzie jej nie widziałam i naprawdę nic o niej nie wiem. U mnie jeszcze nie kwitła, ale zdaje się,że ma kwitnąć na czerwono. Teraz jest jedną z niewielu, która wygląda już ładnie. Jej liście są naprawdę zjawiskowe. Myślę,że jak urośnie na dużą roślinę będzie naprawdę piękna.
Pozdrawiam Agata
Moje rośliny
Moje rośliny
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
-
x-Cz-a
Obejrzałam w necie tą pelasię i to jest to co mnie kręci.
Mam szczepkę typu variegata możemy" machniom"
Mam szczepkę typu variegata możemy" machniom"
Śliczne hoyeczki a w szczególności royalka i pięknie opalona wayetti
Powiedz na jakim stanowisku u ciebie rośnie, że się tak kapitalnie wybarwia