Przylazłam za Misią, żeby jej smutno nie było. Skoro już przylazłam - obejrzałam obydwa Twoje wątki Zapaleńcu. Gratuluję - doniczkowe cudne i ptaki masz cudne. Kury wielkości puszki piwa - koniec świata
Zaczarowany ogród
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zaczarowany ogród
Mnie też
Przylazłam za Misią, żeby jej smutno nie było. Skoro już przylazłam - obejrzałam obydwa Twoje wątki Zapaleńcu. Gratuluję - doniczkowe cudne i ptaki masz cudne. Kury wielkości puszki piwa - koniec świata
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
marzena06dzięki kochana. Moja strelicja ma tyle lat co mój starszy syn, czyli prawie 20. Kupilam nasionka jak się urodzil. Od jakiś 8 lat kwitnie w każdą zimę i ma coraz więcej kwiatów.
wielkakulka strelicja rośnie w oranżerii w ziemi. Jak budowalam oranżerię, to zostawilam kawalek ziemi bez posadzki, więc rośnie w ziemi ale w pomieszczeniu. Ma chyba ze dwa metry, strasznie wysoka jest.
lora faktycznie listki ma przepiękne. Kupilam ją taka marniutką, ale jakbym wcześniej o niej poczytala, to pewnie bym nie wzięla, bo ma wymagania jednak. A u mnie kurcze jakoś rośnie i to pięknie.
Ruda2011 a witam, kochana, witam! Kurki po prostu zawrócily mi w glowie. Cudne są.
A ja wlaśnie myślę o przywiezieniu galęzi do okrycia ogrodu. Jeszcze mrozów nie ma, ale jak w końcu przyjdą, to ja będę już zabezpieczona i tylko porozkladam. Na razie robię przemeblowanie w domku. Jak za dlugo jest wszystko na swoim miejscu, to mnie aż korci, żeby poprzestawiać.
I jeszcze pokażę kaktusa mojego syna, ten to ma rękę.

wielkakulka strelicja rośnie w oranżerii w ziemi. Jak budowalam oranżerię, to zostawilam kawalek ziemi bez posadzki, więc rośnie w ziemi ale w pomieszczeniu. Ma chyba ze dwa metry, strasznie wysoka jest.
lora faktycznie listki ma przepiękne. Kupilam ją taka marniutką, ale jakbym wcześniej o niej poczytala, to pewnie bym nie wzięla, bo ma wymagania jednak. A u mnie kurcze jakoś rośnie i to pięknie.
Ruda2011 a witam, kochana, witam! Kurki po prostu zawrócily mi w glowie. Cudne są.
A ja wlaśnie myślę o przywiezieniu galęzi do okrycia ogrodu. Jeszcze mrozów nie ma, ale jak w końcu przyjdą, to ja będę już zabezpieczona i tylko porozkladam. Na razie robię przemeblowanie w domku. Jak za dlugo jest wszystko na swoim miejscu, to mnie aż korci, żeby poprzestawiać.
I jeszcze pokażę kaktusa mojego syna, ten to ma rękę.

- dotii

- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorciu ,piekną masz strelicje
mam dwa nasionka ,obecnie trzymam w lodówce i nie wiem co dalej z nimi zrobić .Słyszałam że trzeba je delikatnie potraktować pilniczkiem do paznokci i wymoczyć w wodzie zanim posadzę do ziemi .Dorotko jak potraktowałaś swoją zanim znalazła się w donicy ?
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Agapa

- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Oj kochana w pięknym miejscu mieszkasz
I od razu widać, że masz zielone serduszko
do roślin.
A woliera świetna
ptakom musi być tam wygodnie
I od razu widać, że masz zielone serduszko
A woliera świetna
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- Dorota71

- Kontakt:
Dorotko z tego co pamiętam, to wkladalam nasionka do sloika z grubym piaskiem i trzepalam nim dość dlugo. Potem na jeden dzień do cieplej wody i do ziemi. Mialam więcej strelicji, ale koteczki mi je zalatwily.

Agapa dziękuję kochana, ale wydaje mi się, że za wiele wzięlam na siebie. Duży ogród, sporo ptaków, pracochlonne hobby. Dzień stanowczo jest dla mnie za krótki, tym bardziej o tej porze roku.
Taki widok lubię.

Uploaded with ImageShack.us
Trochę wspomnień.

Agapa dziękuję kochana, ale wydaje mi się, że za wiele wzięlam na siebie. Duży ogród, sporo ptaków, pracochlonne hobby. Dzień stanowczo jest dla mnie za krótki, tym bardziej o tej porze roku.
Taki widok lubię.

Uploaded with ImageShack.us
Trochę wspomnień.

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Dorotko
Śliczna strelicja
Maczek kalifornijski jeszcze Ci kwitnie ???? u mnie już dawno zmarzł
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Super kwiatuszki
nawet teraz tak blisko zimy coś u ciebie kwitnie
-
Agapa

Dorotko wierzę ci, że czasem obowiązki przytłaczają. A z drugiej strony zwierzęta są zupełnie od Ciebie zależne, więć na pewno mają pierwszeństwo przed Twoimi innymi pasjami, które siłą rzeczy muszą poczekać
Oj u mnie też po eszolcji tylko wspomnienia.
Przed chwilką wróciliśmy z ogrodu, a tam zostały tylko kolorowe plamki nagietków, kępki wrzosów, kilka kwitnących chryzantem i róże.
Jesień już nie ma na to rady
Oj u mnie też po eszolcji tylko wspomnienia.
Przed chwilką wróciliśmy z ogrodu, a tam zostały tylko kolorowe plamki nagietków, kępki wrzosów, kilka kwitnących chryzantem i róże.
Jesień już nie ma na to rady
- Dorota71

- Kontakt:
Och Agnieszko nie wiem, czy to przez Twój post, czy przez "Trędowatą" w telewizji, lzy mam w oczach. 
-
Agapa

To "crai bejbi, crai" czasem to najlepsze lekarstwo na wszystko 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Maczek prześliczny 
- Dorota71

- Kontakt:
Taaaa. Mój tż twierdzi, że ja fiśnięta, bo ja i na ślubach i na pogrzebach placzę. 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
W domu pięknie jak w palmiarni! Pewnie ptaszki czują się dobrze wśród tej zieleni!
W ogrodzie Twoim równie miło i wiele ciekawych roślin
Muszę ze spokojem pooglądać!
W ogrodzie Twoim równie miło i wiele ciekawych roślin
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Dorota71

- Kontakt: