Przepraszam ale chyba już pytałam, możesz mi podać gdzie ja kupię Bienvenue, zostawię sobie namiar w ulubionych, to będę ją miała na oku.
Różanka Anety 2012
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różanka Anety 2012
Anetko, w sobotę wyjmowanie darni pod nową rabatkę zrobiłam w ciągu godziny, wcale nie mały tern.
Przepraszam ale chyba już pytałam, możesz mi podać gdzie ja kupię Bienvenue, zostawię sobie namiar w ulubionych, to będę ją miała na oku.
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka, taki nóż by mi się przydał do cięcia obrzeży trawnika przy rabatkach z korą, przy okazji można by wykorzystać do zdejmowania darni. Dobry pomysł
Bienvenue kupiłam w Rosen Gonewein. Oto ona:

Pastella ciągle w kwiatach

Wollerton Old Hall - zaczyna mi się bardzo podobać. Ładnie się rozkrzewił, nie choruje i mocno pachnie. I kolor ma piękny.

Heritage

Lion's Rose

Easy Does It

Bienvenue kupiłam w Rosen Gonewein. Oto ona:

Pastella ciągle w kwiatach

Wollerton Old Hall - zaczyna mi się bardzo podobać. Ładnie się rozkrzewił, nie choruje i mocno pachnie. I kolor ma piękny.

Heritage

Lion's Rose

Easy Does It

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i przez Was zamówię Pastellę. I może jakąś inną. Teraz będę musiała się nagłowić gdzie je posadzić. Chyba jak kupię to tylko zadołuję. Czy ta czerwona nn to przypadkiem nie Nadia Renaissance. Jest to jedyna czerwona róża, która mi się straszliwie podoba. Jak tylko będe mogła ją kupić to to zrobię.
- _ninetta_
- 1000p

Małgosiu, to nie jest Nadia. Nadia jest ciemniejsza i ma pełniejsze kwiaty. Mam ją i wiem gdzie ją kupić 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Bienvenue ma piękne kwiaty, moja takich nie ma. Rośnie dobrze, nie choruje, jest pełna wigoru, jak i Twoja, ale te kwiaty... 
- _ninetta_
- 1000p

Aspiriny są jednak niesamowite. Anetko, jaką okrywówkę poleciłabyś mi najbardziej?
- _ninetta_
- 1000p

Aga, właśnie Aspirin albo Pastellę. Kwitną niesamowicie i są bardzo zdrowe. Obie nie pachną, Pastella dłużej trzyma kwiaty dlatego właściwie nie ma przerwy w kwitnieniu. Aspirina kwitnie bukietami ale ma dość długi okres bez kwiatów dlatego dosadziłam do szpaleru hortensje: Vanilla Fraise, Bombshell, Bobo i Limelight na pniu, żeby było zawsze kolorowo.
Mam po jednym krzewie Aspiriny (która kwitnie u mnie nieprzerwanie) oraz Pastelli (takowoż) - jestem z nich ogromnie zadowolona... a może jeszcze podasz trzecią do wyboru? ;-)
- _ninetta_
- 1000p

Aga, właśnie mi uświadomiłaś, że ja nie mam zbyt wielu okrywowych róż.
Miałam Stadt Rom, kwitła bardzo obficie i nieprzerwanie ale to chyba i tak nie Twój kolor więc nie będę Cię na nią namawiać, szczególnie, że mi zmarzła mimo, ze była posadzona w zacisznym miejscu. Nadal jednak uważam, ze to świetna róża.
Masz The Fairy? Mimo, ze to stara i oklepana odmiana ja ją bardzo lubię. Zdrowa, kwitnie praktycznie nieprzerwanie przez całe lato delikatnymi, jasnoróżowymi i bardzo trwałymi kwiatkami, z minusów to b. kolczasta i nie pachnie.
Miałam Stadt Rom, kwitła bardzo obficie i nieprzerwanie ale to chyba i tak nie Twój kolor więc nie będę Cię na nią namawiać, szczególnie, że mi zmarzła mimo, ze była posadzona w zacisznym miejscu. Nadal jednak uważam, ze to świetna róża.
Masz The Fairy? Mimo, ze to stara i oklepana odmiana ja ją bardzo lubię. Zdrowa, kwitnie praktycznie nieprzerwanie przez całe lato delikatnymi, jasnoróżowymi i bardzo trwałymi kwiatkami, z minusów to b. kolczasta i nie pachnie.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Anetko Twoje róże ślicznie kwitną a Aspirynki wyglądają wspaniale w tym szeregu. 
- monimg
- 500p

- Od: 13 lut 2012, o 13:16
oo, rabatka wejściowa bardzo udana. Jak to jest, że Wam tak ładnie wszystko kwitnie. Może to tak jest, że wdzięczne odmiany sadzicie. Zresztą Pastella i Aspirynki są szeroko polecane.
Widzę także, że masz zamiłowanie do hortensji.
bardzo ładne. Podoba mi się pomysł z ich dosadzeniem - nie jest monotonnie 
Widzę także, że masz zamiłowanie do hortensji.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i przez Ciebie mam zamiar zakupić Pastelke. Zastanawiam się jeszcze nad Aspirinką, ale chyba jednak wybiorę jeszcze Baronessa i Stepfanie Baronin. Co myslisz o tych różach?
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Właśnie zamówiłam Gartentraume
Aspirynki u Ciebie wyglądają rewelacyjnie...ja mam jedną i na razie jakoś się do niej nie przekonałam...po prostu jakoś nie mam przekonania do róż, które "śmiecą"...Za to Pastella - jak najbardziej i chyba jeszcze dokupię
Przeczytałam właśnie Twój wpis u Idy na temat Jasminy. Ja ją mam od tego roku (ale nie była nowym krzaczkiem, tylko dostałam ją od kogoś z ogrodu), była przemarznięta i startowała od zera, no i właśnie zupełnie odwrotnie, niż u Ciebie - rozkrzewiła się mocno, ale słabo poszła w górę...ma może z 80 cm. Kwitła tak sobie...dłużej niż tydzień, ale też żadna rewelacja...I nie powtórzyła. Dam jej szansę do przyszłego roku; ewentualnie co najmniej przesadzę w inne miejsce, bo wygląda, że pergoli raczej mi nie obrośnie...
Aspirynki u Ciebie wyglądają rewelacyjnie...ja mam jedną i na razie jakoś się do niej nie przekonałam...po prostu jakoś nie mam przekonania do róż, które "śmiecą"...Za to Pastella - jak najbardziej i chyba jeszcze dokupię
Przeczytałam właśnie Twój wpis u Idy na temat Jasminy. Ja ją mam od tego roku (ale nie była nowym krzaczkiem, tylko dostałam ją od kogoś z ogrodu), była przemarznięta i startowała od zera, no i właśnie zupełnie odwrotnie, niż u Ciebie - rozkrzewiła się mocno, ale słabo poszła w górę...ma może z 80 cm. Kwitła tak sobie...dłużej niż tydzień, ale też żadna rewelacja...I nie powtórzyła. Dam jej szansę do przyszłego roku; ewentualnie co najmniej przesadzę w inne miejsce, bo wygląda, że pergoli raczej mi nie obrośnie...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Anetko, jestem pod ogromnym wrażeniem Twioich róż. Każda, bez wyjątku, jest zachwycająca
No ale dodam, że z nich wszystkich upatrzyłam sobie te dwie, które najbardziej mi się spodobały (i które, mam nadzieję, kiedyś będę mieć): Chippendale i Pastella
Powiedz mi, czy Chippendale potrzebuje jakichś nawozów lub czegoś w tym rodzaju, żeby tak kwitła jak u Ciebie??
No ale dodam, że z nich wszystkich upatrzyłam sobie te dwie, które najbardziej mi się spodobały (i które, mam nadzieję, kiedyś będę mieć): Chippendale i Pastella
Powiedz mi, czy Chippendale potrzebuje jakichś nawozów lub czegoś w tym rodzaju, żeby tak kwitła jak u Ciebie??
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia