Wiejski ogród c.d.
- stokrotka-77
- 200p

- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród c.d.
Witajcie ranne ptaszki. Ja wczoraj poleniuchowałam i dobrze mi to zrobiło, dziś czuję się znacznie lepiej pogoda robi się piękna, więc szybka kawka i witaj ogrodzie. Co do podagrycznika, Marysiu jakby się okazało że jest jadalny, chętnie podeślę ci kilka worków- przesyla gratis
. Dobrego dnia
.
Podagrycznik jest jadalny, zobaczcie: http://survival.strefa.pl/r/podagrycznik.htm
Wprawdzie ja nie próbowałam, ale zawsze musi być ten pierwszy raz.
Wprawdzie ja nie próbowałam, ale zawsze musi być ten pierwszy raz.
Marysiu u mnie ani chwasty,ani kwiaty nie chcą rosnąć
Gleba chyba klasy 0
Przyrost posadzonych kwiatuszków minimalny.Jak zakwitną to będzie chyba jesień 
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Beatko, Linetko, Stokrotko,Ewciu cieszę , że mimo ołowianego nieba wstałyście. W Opolu nawet słoneczko się pojawiło , bo słuchając radia słyszę , że w pozostałych częściach kraju raczej tak jak u mnie albo chmury albo leje. Wczoraj znalazłam stronkę http://www.naturaity.pl/component/k2/it ... dzikie-zio ła-na-talerzu.html
gdzie można różne pyszności przygotować z naszych niechcianych roślinek. Może jak już nie praca w ogrodzie to wystawny obiadek ?
Stokrotko mam nadmiar - dziękuję , ale nie przesadzaj z tym ogrodem, Pat radziła dobrze!
gdzie można różne pyszności przygotować z naszych niechcianych roślinek. Może jak już nie praca w ogrodzie to wystawny obiadek ?
Stokrotko mam nadmiar - dziękuję , ale nie przesadzaj z tym ogrodem, Pat radziła dobrze!
Maseczko, powiedz, bo może czegoś nie wiem: czy nie wolno umieszczać w postach linków do innych stron www? Bo ja tak sobie swobodnie wstawiłam to o tym podagryczniku, a Ty, jak widzę, robisz to inaczej.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, jak już jesteśmy przy jedzeniu rożnych różności, to poproszę o pomoc. Mój M przywiózł coś co kupił na stoisku warzywnym.
Nazywa się yuca-tak na paragonie wybiło. Wygląda to jak jedna dorodna bulwa dalii. Skoro na warzywnym to się chyba je, ale jak...? Znasz może to, bo Ty różne wynalazki jadasz...
Nazywa się yuca-tak na paragonie wybiło. Wygląda to jak jedna dorodna bulwa dalii. Skoro na warzywnym to się chyba je, ale jak...? Znasz może to, bo Ty różne wynalazki jadasz...
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Ja tez nie lubię w sensie mentalnym podagrycznika, w starym ogrodzie walczyłam wciąż z nim.
Teraz mam perz
Ale jego młode listki dodawałam wczesną wiosną do twarożku wraz z innym zielskiem.
Pokrzywa
Ja tez nie lubię w sensie mentalnym podagrycznika, w starym ogrodzie walczyłam wciąż z nim.
Teraz mam perz
Ale jego młode listki dodawałam wczesną wiosną do twarożku wraz z innym zielskiem.
Pokrzywa
- Maska

- Kontakt:
Linetko nie wiem ja też wstawiłam link, tak pobieżnie czytała to chyba reklam nie wolno a tu nie jest reklama ani konkurencja. Jak mnie upomną to przeproszę
Marzenko aż taka dobra to nie jestem hi hi ale wygooglowałam, tylko wpisz juka warzywo - zobaczysz to jakieś afrykańskie cudo
Pelasiu ja perz też mam. To był stary zaniedbany ogród. Trzeba by było wszystko usunąć spryskać chemią zaorać to może na jakiś czas by wystarczyło, bo do tej pory pewnie od sąsiadów przyszłoby. Perzu nie jadłam on jest dla ostry. Ale czytałam , że dawniej na przednówku jedli kłącza perzu gotowane jak szparagi. Pokrzywę mam na co dzień, moja koleżanka dodaje brokuły i domownicy wtrajają zupę aż im się uszy trzęsą
Marzenko aż taka dobra to nie jestem hi hi ale wygooglowałam, tylko wpisz juka warzywo - zobaczysz to jakieś afrykańskie cudo
Pelasiu ja perz też mam. To był stary zaniedbany ogród. Trzeba by było wszystko usunąć spryskać chemią zaorać to może na jakiś czas by wystarczyło, bo do tej pory pewnie od sąsiadów przyszłoby. Perzu nie jadłam on jest dla ostry. Ale czytałam , że dawniej na przednówku jedli kłącza perzu gotowane jak szparagi. Pokrzywę mam na co dzień, moja koleżanka dodaje brokuły i domownicy wtrajają zupę aż im się uszy trzęsą
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Jeśli nie jest to jakaś celowa reklama, zwyczajny spam lub natrętne przekierowywanie, a tylko zwyczajny link dla podzielenia się informacjami, można.
Widzisz?
Odwiedzam Cię, acz cichutko sobie jestem.
Ale zaglądam na bieżąco, lubię Twój ogród.

Widzisz?
Odwiedzam Cię, acz cichutko sobie jestem.
Ale zaglądam na bieżąco, lubię Twój ogród.
- Maska

- Kontakt:
Dorotko dzięki tak mi się zdawało na wyczucie, że tu polecamy jedzenie wytworów ogrodu! nawet tych nie lubianych chwastów
- Maska

- Kontakt:
Coś mi dostarczyli

By maskam at 2012-05-16
a jak byłam w mieście to mi się przykleiły dwie lobelki
Uploaded with ImageShack.us
w tunelu okra ma pączki
Uploaded with ImageShack.us dzięki temu że jest chłodniej to tulipany jeszcze są
czy u kogoś zaświeciło dzisiaj słoneczko ?

By maskam at 2012-05-16
a jak byłam w mieście to mi się przykleiły dwie lobelki

w tunelu okra ma pączki

Uploaded with ImageShack.us dzięki temu że jest chłodniej to tulipany jeszcze są

czy u kogoś zaświeciło dzisiaj słoneczko ?
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
U mnie
nie zaświeciło, ale wieczorem niebo na zachodzie było jasne i żółte, jakby zachodziło słonko. Jest mocny wiatr i bardzo zimno. Jak odchodziłam z działki, to na termometrze było 8 stopni. Podobno od piątku ma być trochę cieplej.
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja właśnie wróciłem z ogrodu.Zdjąłem kożuch i walonki.Czekam na zaproszenie.Może herbatka z prundem.
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ojej, jak fajnie. Nowe nabytki
. Coś kolorowego, coś pachnącego, coś miłego dla oka. Lobelki, takie słodkie i delikatne. Nie dziwię się, że Ci się przykleiły
.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- Maska

- Kontakt:

Jureczku dla Ciebie wszystko tylko rękawice zdejmij, bo sobie herbatkę wychlapiesz!
Lidziu u mnie nic jasnego nie było widać pochmurno, zimno, wieje, ręce zimne od klawiatury.
Stokrotko moja znajoma pani ta od kurek dzisiaj powiedziała - niech pani już tyle kwiatków nie kupuje - chyba przeholowałam aż widać!
-- 16 maja 2012, o 20:53 --
Ale cieszę się z tych pnączy. Robię sobie taki kącik "towarzyski" jak zrobię to cyknę fotkę. Mam dużo surowca typu deski, słupki i różne takie i chcę to wykorzystać. Obsadzę to tymi roślinkami i jak się rozrosną będzie pięknie i pachnąco