Ogródek AGNESS cz. 11
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 11
Aga, podziwiam tawułki. Jakoś nie mam do nich szczęści, a tak je lubię. Chyba moje piaski im nie służą. Tylko jedna jakoś sobie radzi, ale chyba ma trochę lepszą ziemie.
Ja też nie widzę jak na razie oznak życia liliowego na rabatach. Także trzymam kciuki razem z Wami
Ja też nie widzę jak na razie oznak życia liliowego na rabatach. Także trzymam kciuki razem z Wami
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Aga , pokrzywę zbieram do herbatki, sałatek i przede wszystkim na nawóz.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ociepli się na pewno, zobacz już dziś buźki mamy uśmiechnięte.
Wiesz przypomniało mi się, że zapomniałam wsadzić do gruntu Larissę, zostawiłam ja w doniczce, może mi paść jak nie padało.
Jadę w środę zobaczyć co słychać i oczywiście popracować, bo jest co robić.
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
widoczki ja zawsze ... energetyczne i budujące :0
Agniesiu, ależ ten twój wątek pędzi...
Agniesiu, ależ ten twój wątek pędzi...
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu witaj świątecznie.
Po wczorajszej zimnej niedzieli dzisiaj dało się trochę pospacerować po ogrodzie i okolicy, ale i tak jak na kwiecień pogoda okropna, a rośliny czekają na prawdziwe rozkwitnięcie.
Zakwita mi gęsiówka różowa od Ciebie, bardzo się cieszę,
a Twoja już kwitnie?
Po wczorajszej zimnej niedzieli dzisiaj dało się trochę pospacerować po ogrodzie i okolicy, ale i tak jak na kwiecień pogoda okropna, a rośliny czekają na prawdziwe rozkwitnięcie.
Zakwita mi gęsiówka różowa od Ciebie, bardzo się cieszę,
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś, może w tym tygodniu popracujemy w ogrodzie i zacznie w końcu kwitnienie innych kwiatów.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aguś poświątecznie
Mam nadzieję że zawitało dziś do ciebie upragnione słonko
Bratki masz sliczne - baaaardzo energetyczne kolorki !
Prymulek u siebie nie sadzę, bo miejsca totalnie brak, ale mimo to skusiłam się tylko na jedną odmianę. Posadziłam zieloniastą 'Francesca'. To jeszcze maleństwo, ale mam nadzieję że się ładnie rozrośnie i będzie kwitła. Muszę dziś cyknąć jej fotkę
Mam nadzieję że zawitało dziś do ciebie upragnione słonko
Bratki masz sliczne - baaaardzo energetyczne kolorki !
Prymulek u siebie nie sadzę, bo miejsca totalnie brak, ale mimo to skusiłam się tylko na jedną odmianę. Posadziłam zieloniastą 'Francesca'. To jeszcze maleństwo, ale mam nadzieję że się ładnie rozrośnie i będzie kwitła. Muszę dziś cyknąć jej fotkę
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Gęsiówka już kwitnie? w gruncie? to pewnie zeszłoroczna. Ja swojej jeszcze nie posiałam, ciekawe jak szybko wzejdzie. Może teraz już będzie ciepło. Zostały mi 4 duże donice z liliami. Nie zdążyłam wsadzić do gruntu i wylazły już na prawie 10cm. Nie wiem teraz czy nie zmarzną jak je wysadzę na dwór(w donicach) Na razie wystawiłam na dzień na taras żeby się trochę zahartowały. Mam zagwozdkę 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś ja też bardzo lubię tawułki, są takie zwiewne i kolorowe, u mnie na szczęście jakoś sobie radzą, chociaż prawdę mówiąc wiele z nich rośnie w warunkach, które nie bardzo im odpowiadają....
U mnie kilka lilijek już wystawiło noski, ale to azjatki...dziś rano ziemia była całkowicie zamarznięta
Danuś pokrzywa to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów, i dla nas i dla roślinek , trzeba korzystać
Majeczko dziś jest zimno....ale takie piękne słońce, że trzeba się uśmiechać, nie da się inaczej
To daje nam nadzieję, ze już wreszcie będzie coraz cieplej
Mam nadzieję, ze Twoja Larissa przetrwała i altem pokaże nam pierwsze kwiatuszki
Ewuniu
wreszcie słoneczko się pojawiło więc mam nadzieję, ze teraz kwiatuszki ruszą i będzie co pokazywać
Witaj Tajeczko
Cieszę się bardzo, że gęsiówka już u Ciebie zakwitła , moja dopiero pokazała kilka kwiatuszków
Mnóstwo roślin już w pąkach, jak tylko zrobi się troszkę cieplej to będzie kooolooorowo
Małgoś kwiatuszki już chyba tak samo jak i my nie mogą doczekać się słoneczka i ciepła, ale myślę, że to już lada dzień
Witaj Aguś
Słoneczko dziś już jest piękne, ale bardzo zimno, rano ziemia była całkowicie zamarznięta....jednak ma już być ocieplenie, więc za chwilę powinno być pięknie
Prymulki uwielbiam i sadzę je wszędzie gdzie się da
Francesca jest cudna
April faktycznie gęsiówka zaczyna kwitnąć....biała jeszcze nie, ale różowa jakaś szybsza
Lilii na razie nie wysadzaj, jeszcze troszkę poczekaj, żeby minęło niebezpieczeństwo przymrozków, lilijki nie zahartowane i mogą zmarznąć....
Zaczyna się pojawiać coraz więcej kolorków....

pierwsza sasanka pokazuje kolorek

krokusy strasznie marne w tym roku....

tulipanki które zadziwiły mnie w tym roku....zawsze były piękne dorodne kępy wysokości ok 25 cm.....w tym roku nie mają nawet 10 cm....marnizna....

U mnie kilka lilijek już wystawiło noski, ale to azjatki...dziś rano ziemia była całkowicie zamarznięta
Danuś pokrzywa to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów, i dla nas i dla roślinek , trzeba korzystać
Majeczko dziś jest zimno....ale takie piękne słońce, że trzeba się uśmiechać, nie da się inaczej
Ewuniu
Cieszę się bardzo, że gęsiówka już u Ciebie zakwitła , moja dopiero pokazała kilka kwiatuszków
Mnóstwo roślin już w pąkach, jak tylko zrobi się troszkę cieplej to będzie kooolooorowo
Małgoś kwiatuszki już chyba tak samo jak i my nie mogą doczekać się słoneczka i ciepła, ale myślę, że to już lada dzień
Witaj Aguś
Słoneczko dziś już jest piękne, ale bardzo zimno, rano ziemia była całkowicie zamarznięta....jednak ma już być ocieplenie, więc za chwilę powinno być pięknie
Prymulki uwielbiam i sadzę je wszędzie gdzie się da
April faktycznie gęsiówka zaczyna kwitnąć....biała jeszcze nie, ale różowa jakaś szybsza
Lilii na razie nie wysadzaj, jeszcze troszkę poczekaj, żeby minęło niebezpieczeństwo przymrozków, lilijki nie zahartowane i mogą zmarznąć....
Zaczyna się pojawiać coraz więcej kolorków....

pierwsza sasanka pokazuje kolorek

krokusy strasznie marne w tym roku....

tulipanki które zadziwiły mnie w tym roku....zawsze były piękne dorodne kępy wysokości ok 25 cm.....w tym roku nie mają nawet 10 cm....marnizna....

- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, najważniejsze że roślinki w końcu ruszyły i mamy trochę koloru w ogrodzie ! Może w końcu przyjdą i zostaną juz na dobre te cieplejsze dni 
Agnieszko piękną wiosnę masz w ogrodzie u mnie jest bardzo skromnie nawet nie ma co pokazać, może teraz coś ruszy.
- AGNESS

Aguś może już naprawdę będzie ciepło....juz te zimne dni tak bardzo mi się dłużą.......
Danusiu u mnie też tylko takie pojedyncza drobniutkie kolorki, w takim ogólnym spojrzeniu na ogród nawet ich nie widać....ale mam nadzieję, że teraz jak sie ociepli to z dnia na dzień będzie ich więcej
Pokażę ślicznego gościa, który odwiedził mnie na święta

Danusiu u mnie też tylko takie pojedyncza drobniutkie kolorki, w takim ogólnym spojrzeniu na ogród nawet ich nie widać....ale mam nadzieję, że teraz jak sie ociepli to z dnia na dzień będzie ich więcej
Pokażę ślicznego gościa, który odwiedził mnie na święta

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ciekawą ma sierść, jak baranek chociaż króciutką.
Ciekawe jaki ma charakter taki kot.
Ciekawe jaki ma charakter taki kot.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS

Grażynko jest przesłodka
Mała rozrabiaka a jednocześnie niesamowita przytulanka, najchętniej przesiadywałaby na kolanach , a jak kuzyn pracuje na komputerze, to siada mu na ramieniu i mu towarzyszy 
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Agnisiu, ciesz się, że tulipanki kwitną i są zdrowe! Moje w tym roku jakieś chore
Kwiatów nie będzie ... Muszę je czym prędzej wykopać i ratować cebule, jeśli jeszcze się da.
Kot super!
Co to za rasa? W pierwszym momencie myslałam, że to egipski, ale one są całkiem gołe 
Kot super!