Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Aga, podziwiam tawułki. Jakoś nie mam do nich szczęści, a tak je lubię. Chyba moje piaski im nie służą. Tylko jedna jakoś sobie radzi, ale chyba ma trochę lepszą ziemie.
Ja też nie widzę jak na razie oznak życia liliowego na rabatach. Także trzymam kciuki razem z Wami
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aga , pokrzywę zbieram do herbatki, sałatek i przede wszystkim na nawóz.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aga,
ociepli się na pewno, zobacz już dziś buźki mamy uśmiechnięte. :lol: Dobrze, że bratki jakoś się trzymają. Moje pewnie też dały radę.
Wiesz przypomniało mi się, że zapomniałam wsadzić do gruntu Larissę, zostawiłam ja w doniczce, może mi paść jak nie padało. ;:223
Jadę w środę zobaczyć co słychać i oczywiście popracować, bo jest co robić. ;:108
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

widoczki ja zawsze ... energetyczne i budujące :0
Agniesiu, ależ ten twój wątek pędzi... ;:oj
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu witaj świątecznie. :wit
Po wczorajszej zimnej niedzieli dzisiaj dało się trochę pospacerować po ogrodzie i okolicy, ale i tak jak na kwiecień pogoda okropna, a rośliny czekają na prawdziwe rozkwitnięcie.
Zakwita mi gęsiówka różowa od Ciebie, bardzo się cieszę, ;:196 a Twoja już kwitnie?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś, może w tym tygodniu popracujemy w ogrodzie i zacznie w końcu kwitnienie innych kwiatów.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś poświątecznie :wit

Mam nadzieję że zawitało dziś do ciebie upragnione słonko :)
Bratki masz sliczne - baaaardzo energetyczne kolorki !
Prymulek u siebie nie sadzę, bo miejsca totalnie brak, ale mimo to skusiłam się tylko na jedną odmianę. Posadziłam zieloniastą 'Francesca'. To jeszcze maleństwo, ale mam nadzieję że się ładnie rozrośnie i będzie kwitła. Muszę dziś cyknąć jej fotkę :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gęsiówka już kwitnie? w gruncie? to pewnie zeszłoroczna. Ja swojej jeszcze nie posiałam, ciekawe jak szybko wzejdzie. Może teraz już będzie ciepło. Zostały mi 4 duże donice z liliami. Nie zdążyłam wsadzić do gruntu i wylazły już na prawie 10cm. Nie wiem teraz czy nie zmarzną jak je wysadzę na dwór(w donicach) Na razie wystawiłam na dzień na taras żeby się trochę zahartowały. Mam zagwozdkę ;:223
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś ja też bardzo lubię tawułki, są takie zwiewne i kolorowe, u mnie na szczęście jakoś sobie radzą, chociaż prawdę mówiąc wiele z nich rośnie w warunkach, które nie bardzo im odpowiadają....
U mnie kilka lilijek już wystawiło noski, ale to azjatki...dziś rano ziemia była całkowicie zamarznięta :evil:

Danuś pokrzywa to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów, i dla nas i dla roślinek , trzeba korzystać :D

Majeczko dziś jest zimno....ale takie piękne słońce, że trzeba się uśmiechać, nie da się inaczej :D To daje nam nadzieję, ze już wreszcie będzie coraz cieplej :D Mam nadzieję, ze Twoja Larissa przetrwała i altem pokaże nam pierwsze kwiatuszki :D

Ewuniu ;:196 wreszcie słoneczko się pojawiło więc mam nadzieję, ze teraz kwiatuszki ruszą i będzie co pokazywać :D Witaj Tajeczko :wit
Cieszę się bardzo, że gęsiówka już u Ciebie zakwitła , moja dopiero pokazała kilka kwiatuszków :D
Mnóstwo roślin już w pąkach, jak tylko zrobi się troszkę cieplej to będzie kooolooorowo ;:138

Małgoś kwiatuszki już chyba tak samo jak i my nie mogą doczekać się słoneczka i ciepła, ale myślę, że to już lada dzień :D

Witaj Aguś :wit
Słoneczko dziś już jest piękne, ale bardzo zimno, rano ziemia była całkowicie zamarznięta....jednak ma już być ocieplenie, więc za chwilę powinno być pięknie :D
Prymulki uwielbiam i sadzę je wszędzie gdzie się da 8-) :lol: Francesca jest cudna :D

April faktycznie gęsiówka zaczyna kwitnąć....biała jeszcze nie, ale różowa jakaś szybsza :D
Lilii na razie nie wysadzaj, jeszcze troszkę poczekaj, żeby minęło niebezpieczeństwo przymrozków, lilijki nie zahartowane i mogą zmarznąć....

Zaczyna się pojawiać coraz więcej kolorków....
Obrazek

Obrazek

pierwsza sasanka pokazuje kolorek
Obrazek

krokusy strasznie marne w tym roku....
Obrazek

Obrazek

tulipanki które zadziwiły mnie w tym roku....zawsze były piękne dorodne kępy wysokości ok 25 cm.....w tym roku nie mają nawet 10 cm....marnizna....
Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, najważniejsze że roślinki w końcu ruszyły i mamy trochę koloru w ogrodzie ! Może w końcu przyjdą i zostaną juz na dobre te cieplejsze dni ;:7
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko piękną wiosnę masz w ogrodzie u mnie jest bardzo skromnie nawet nie ma co pokazać, może teraz coś ruszy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś może już naprawdę będzie ciepło....juz te zimne dni tak bardzo mi się dłużą.......

Danusiu u mnie też tylko takie pojedyncza drobniutkie kolorki, w takim ogólnym spojrzeniu na ogród nawet ich nie widać....ale mam nadzieję, że teraz jak sie ociepli to z dnia na dzień będzie ich więcej :D

Pokażę ślicznego gościa, który odwiedził mnie na święta :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ciekawą ma sierść, jak baranek chociaż króciutką.
Ciekawe jaki ma charakter taki kot.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko jest przesłodka :D Mała rozrabiaka a jednocześnie niesamowita przytulanka, najchętniej przesiadywałaby na kolanach , a jak kuzyn pracuje na komputerze, to siada mu na ramieniu i mu towarzyszy :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Agnisiu, ciesz się, że tulipanki kwitną i są zdrowe! Moje w tym roku jakieś chore :roll: Kwiatów nie będzie ... Muszę je czym prędzej wykopać i ratować cebule, jeśli jeszcze się da.
Kot super! ;:138 Co to za rasa? W pierwszym momencie myslałam, że to egipski, ale one są całkiem gołe :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”