To moje pw. do ciebie te 3 km strasznie długo pokonuje, wysłałam w środę rano i zastanawiam się czy doszło. , a może szybkość komunikacji zależy odwrotnie proporcjonalnie do odległości
Ogród z Krzywą Jabłonią 2012
-
annaha
- 100p

- Od: 18 paź 2010, o 09:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród z Krzywą Jabłonią 2012
Witaj Berdadeto
To moje pw. do ciebie te 3 km strasznie długo pokonuje, wysłałam w środę rano i zastanawiam się czy doszło. , a może szybkość komunikacji zależy odwrotnie proporcjonalnie do odległości
: . Pozdrawiam.
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Buchnęło gorącem od róż....
A na Zbyszkowej paproci można w kółko i krzyżyk zagrać nie jedną partię...
A na Zbyszkowej paproci można w kółko i krzyżyk zagrać nie jedną partię...
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Witajcie moi kochani Goście
Jestem już - wieczorową porą na chwileczkę
Na początek dla wszystkich trochę jeszcze sierpniowych fotek
Felix

szałwia Hot Lips od Emila

Anaphalis margaritacea (Anafalis perłowy)

" kacze dzioby " czyli tojeść orszelinowa od Alinki

Trzykrotka Alba

I hortensja - NN

Żabka w jakiś sobie tylko znany sposób odwraca mi fotki .. nie mam sił z nią walczyć dziś
Jestem już - wieczorową porą na chwileczkę
Na początek dla wszystkich trochę jeszcze sierpniowych fotek
Felix

szałwia Hot Lips od Emila

Anaphalis margaritacea (Anafalis perłowy)

" kacze dzioby " czyli tojeść orszelinowa od Alinki

Trzykrotka Alba

I hortensja - NN

Żabka w jakiś sobie tylko znany sposób odwraca mi fotki .. nie mam sił z nią walczyć dziś
- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam Niedzielnie Bernadetke no juz dzis u mnie cieplej -13
Bardzo mi sie podoba ta szałwia
,Czarne Róże!!! jakos mi sie zle kojarzą
Pozdrawiam
Bardzo mi sie podoba ta szałwia
Pozdrawiam
- Miiriam

Witaj Rysiu
( ależ ja mam sentyment do tego imienia )
te róże są takie ciemno bordowe, często jakby aksamitne .. a nie zupełnie czarne . Uwierz są piękne
Szałwię zakupiłam wiosną u Emila (em ) - naprawdę jestem z niej zadowolona - pięknie kwitła całe lato. Zobaczymy jak przezimuje.
Dla ciebie
jedna z moich miłości ogrodowych - ciemiernik

te róże są takie ciemno bordowe, często jakby aksamitne .. a nie zupełnie czarne . Uwierz są piękne
Szałwię zakupiłam wiosną u Emila (em ) - naprawdę jestem z niej zadowolona - pięknie kwitła całe lato. Zobaczymy jak przezimuje.
Dla ciebie

- Miiriam

Mireczko - proszę nie przemęczaj się .. w moim przed ogródku jeszcze wiele do zrobienia .. wiele planów na wiele latMiriam pisze:Wracam tu z wędrówki po Twoich wątkachKark mnie boli,oczy pieką,ale nie żałuje.Zaczęłam od początku,bo tylko w ten sposób mogłam się przekonać, ile pracy odwaliłaś
Żle to określam,odwalona praca nigdy nie jest zwieńczona takim sukcesem
Smuciłam się czytając o dokuczliwych kretach i nornicach oraz o utraconej przylaszczce(sama mam od niedawna i wyczekuję na kwitnienie).Śmiałam się z przygody z panem na rowerze,dziwiły mnie pory,o których bywasz na forum,otwierałam usta ze żdziwienia na obfitość zakupów
A najbardziej cieszę się,że bez większego szwanku wyszliście z wypadku i że kolejny sezon,tym razem na bieżąco,mogę bywać u Ciebie i podpatrywać(tak,tak)Twoje roślinki,pomysły...
.... ale to mi się podoba .. będę miała co robić
I wiesz - te słowa o moim ogrodzie ucieszyły mnie i jakoś .. dowartościowały mój trud. Bo patrząc na Wasze cuda Ogrodowe - to ja mam kompksy xxl:(
Dla ciebie

- Miiriam

Grażynko mam plany - i nie tylko różanekogra pisze:No, no .....plany masz jak widzę wielkie.
A po tej zimie to chyba wolnego miejsca na nowe nasadzenia nam nie braknie.
I wcale nie chcę ich zrealizować szybko ... będę to robić powoli , latami i będę się tym cieszyć
Na najbliższy rok - mam plany hostowe raczej .. i może iglakowe
A słowa o nowym miejscu pozimowym - oby się nie sprawdziły ....
Dla Ciebie

- Miiriam

Popieliczka pisze:Miałam kiedyś podobną do Black Beauty, niestety poległa pod kupą gruzu zanim zdążyłam ją przenieść w bezpieczne miejsce. Do tej pory nie mogę jej odżałować![]()
Jak tylko upolujesz którąś pasiastą lub czarną to rezerwuję miejsce w ogonku do oglądania
Ech .. Asiu - rozumiem twój żal ... jak obie będziemy szukać tych róż - to szybciej mi się uda
A teraz dla ciebie ciemiernik w rozkwicie ... ciągle zachwycam się tymi kwiatami

- Miiriam

Agnieszko - ja też mam taką nadzieję - bo moje róże zupełnie nieokryte .. ale zahartowane - bo ja właściwie nigdy ich nie okrywałam ... A one sobie jakoś radząAGNESS pisze:Bernadetko to dzięki tym różanym fotkom to nie tylko ocieplenie, ale wręcz upał![]()
Prześliczne widoki, róże zawsze zachwycają
Mam nadzieję, ze dobrze przetrwają tą szaloną zimę i latem wspaniale zakwitną
W podziękowaniu za odwiedziny:)

- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
- Miiriam

Zbyszku - a wiesz dlaczego mnie tutaj tak długo nie było ?
No właśnie dlatego że poszłam do Ciebie pooglądać paprocie ... i zostałam na kilka dni ...

Nie widziałeś mnie - bo białych anielic na białym śniegu trudno dostrzec .. ale zostawiłam ślad:)
Jaki ty masz cudny ogród
!!!!!!!
Na powitanie
Te maleństwa zawsze mnie zachwycają

No właśnie dlatego że poszłam do Ciebie pooglądać paprocie ... i zostałam na kilka dni ...
Nie widziałeś mnie - bo białych anielic na białym śniegu trudno dostrzec .. ale zostawiłam ślad:)
Jaki ty masz cudny ogród
Na powitanie

- Miiriam

Szczęściara:)Edyta1 pisze:Osirię kupiłam jesienią. Zobaczymy jak będzie się sprawować w nadchodzącym sezonie.
Edytko - gdzie ją kupiłaś? Jesteś zadowolona?
I koniecznie mi napisz wiosną jak przetrwała ?
Muszę sprawdzić czy masz jej fotkę w swoim wątku
Dla Ciebie

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bernadetko dziękuję za fotkę, jest piękna, ale mam problem z rozszyfrowaniem
...czy to może rozwijający się kwiat rojnika? Bo że te pozostałe rojniczki to wiadomo
Ciemierniki przepiękne, bardzo je lubię. Moje bardzo źle zniosły zeszłoroczne lutowe ocieplenia i późniejsze mrozy....przemarzły prawie wszystkie, do gołej gleby
na szczęście później odbiły, ale kwiatów nie zobaczyłam.....zakwitły tylko 2....mam nadzieję, ze taka sytuacja nie powtórzy w tym sezonie....
Ciemierniki przepiękne, bardzo je lubię. Moje bardzo źle zniosły zeszłoroczne lutowe ocieplenia i późniejsze mrozy....przemarzły prawie wszystkie, do gołej gleby
- Miiriam

Asiu kochana - witajJSZFRED pisze:Witam Bernadettko, piękne te oszronione zdjątka , dobrze że znów jesteś duuuuuuuuuużo zdrówka życzę, siły i optymizmu, a reszta jakoś będzie
Co do zdrówka to działam - zamówiłam sobie prywatną rehabilitację .. i efekt jest taki na razie że prawa ręka mi drętwieje i boli - już nie tylko w nocy .. ale może tak ma być z początku?
I jeszcze raz rojnik - moja wielka - maleńka miłość ( oprócz host )

- Miiriam

WITAJ ANIUannaha pisze:Witaj Berdadeto
To moje pw. do ciebie te 3 km strasznie długo pokonuje, wysłałam w środę rano i zastanawiam się czy doszło. , a może szybkość komunikacji zależy odwrotnie proporcjonalnie do odległości: . Pozdrawiam.
Dotarła twoja pw ... oczywiście
No i dobrym efektem mojego milczenia jest twoja obecność w moim wątku ... może tak miało być ?
Nawet nie wiesz jak się cieszę - że nareszcie ktoś po sąsiedzku zawitał na Forum