Podpisuję się pod tym stwierdzeniem obiema rękoma i nogamiJule pisze: Nieraz trzeba przekopac cala rabate ale nieraz wystarczy coś zamienic miejscami i bedzie git.
Ogródek Gosi cz. 6
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 6
-
x-d-a
Gosiu, to tak jak u mnie - M. kategorycznie nie zgadza się na zmniejszanie powierzchni trawnika
Ale może ma rację? Ja będę miała mniej roboty, a oni - miejsce do grania w piłkę, bule, rozłożenie leżaczka, kocyka, zabawy z pieskami?
Ale może ma rację? Ja będę miała mniej roboty, a oni - miejsce do grania w piłkę, bule, rozłożenie leżaczka, kocyka, zabawy z pieskami?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jula, masz rację. Trzeba się czasem na własnej skórze przekonać, czy coś pasuje do siebie, czy nie.
A różami to jest w ogóle czasem jakiś odjazd bo one niby mają być niskie, a rosną jak szalone, a czasem wysokie i nie wyrastają za bardzo. Ale chyba najbardziej nie lubie tej pierwszej opcji.
człowiek posadzi taka na przodzie, a ona zasłoni cały świat.
Asia, ja już jestem oblatana z przesadzaniem. Nic mi nie straszne
Dalu, tylko, że ja mam bardzo dużo trawnika. Prawie 500 m.

A różami to jest w ogóle czasem jakiś odjazd bo one niby mają być niskie, a rosną jak szalone, a czasem wysokie i nie wyrastają za bardzo. Ale chyba najbardziej nie lubie tej pierwszej opcji.
człowiek posadzi taka na przodzie, a ona zasłoni cały świat.
Asia, ja już jestem oblatana z przesadzaniem. Nic mi nie straszne
Dalu, tylko, że ja mam bardzo dużo trawnika. Prawie 500 m.

- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo mi się podoba rabata wzdłuż płotu. Pokazujesz takie połacie trawnika, a byłam pewna, że nie specjalnie on duży
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na pewno z czasem M trochę ustąpi
Uzbrój się w cierpliwość.
- Margo2

Maju, jest olbrzymi. Niestety m. uważa, że potrzebuje dużo przestrzeni.
Ale powoli zmniejszam go, tak, żeby nie było widać
Ewo, już i tak jest lepiej. Już nie zwaraca uwagi na nowe rośliny. Kiedyś poznawał każdy nowy zakup
Ale powoli zmniejszam go, tak, żeby nie było widać
Ewo, już i tak jest lepiej. Już nie zwaraca uwagi na nowe rośliny. Kiedyś poznawał każdy nowy zakup
- ewamaj66

Trochę się gubi
Ważne, żebyś Ty wiedziała, co masz. Zaczęło trochę mrozić, nic już nie kapie z dachu, a pada tylko śnieg. Przynajmniej koty nie wnoszą błota do domu
Drobna pociecha w mającym nadejść ochłodzeniu.
- Margo2

Ewa, chyba masz rację. Mam już za dużo tego wszystkiego
No i przecież nie będzie chodził z centymetrem (znowu no hihi)
Wczoraj była u mnie Kasia Agatra i jak wyjrzała przez okno powiedziała, że ona by poszerzyła te moje rabatki.
Są zdecydowanie za wąskie. I w to mi graj
U mnie tez trochę chłodnej, ale mimo wszystko na granicy zera. Czyli nie wie, czy roztopić się, czy nie.
Danusiu, nie ma za co. Tylko się przypomnij w razie gdybym zapomniała
History

NN

Ruby Red, nie znalazłam nigdzie takiej nazwy

Golden Celebration

No i przecież nie będzie chodził z centymetrem (znowu no hihi)
Wczoraj była u mnie Kasia Agatra i jak wyjrzała przez okno powiedziała, że ona by poszerzyła te moje rabatki.
Są zdecydowanie za wąskie. I w to mi graj
U mnie tez trochę chłodnej, ale mimo wszystko na granicy zera. Czyli nie wie, czy roztopić się, czy nie.
Danusiu, nie ma za co. Tylko się przypomnij w razie gdybym zapomniała
History

NN

Ruby Red, nie znalazłam nigdzie takiej nazwy

Golden Celebration

- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Małgoś oby tylko M nie czytał tych postów ,bo się wyda...
Ale ładne różyce,krzaczki rozrośnięte,kwitnące ...super...
Twój telefon mam jakby co...Pomimo zagrożeń trzeba trzymać palec na pulsie...
Ale ładne różyce,krzaczki rozrośnięte,kwitnące ...super...
Twój telefon mam jakby co...Pomimo zagrożeń trzeba trzymać palec na pulsie...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- ewamaj66

Swoje tajne plany zapisałam w wątku, żeby M miał świadomość, że boisku grozi niebezpieczeństwo 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu dosadzać różne roślinki i powiększać rabatki, to jest właśnie powolne zagarnianie trawnika i tego się trzymaj.
Ja tak robiłam a w tym roku robię już potężną rewolucję na tym czymś co udaje trawnik.
Ja tak robiłam a w tym roku robię już potężną rewolucję na tym czymś co udaje trawnik.
- Margo2

Nelu, ja też mam Twój telefon. Mam nadzieję, że w tym roku jeszcze nam się przydadzą
Mój m. unika forum. Raczej nic nie przeczyta
Ewa, Ty robisz na odwrót niż ja. Ty piszesz, żeby m się dowiedział, ja,żeby nic nie wiedział.
Mojemu boisku niestety nic nie grozi.
Jatro, dziękuję
Maju, czy ja doczekam takiej rewolucji? Mam nadzieję,że tak. Bardzo chciałabym zrobić kilka nowych rabat. Mam nawet już plany. Tylko muszę zrobić podchody. Może się uda.
Mój m. unika forum. Raczej nic nie przeczyta
Ewa, Ty robisz na odwrót niż ja. Ty piszesz, żeby m się dowiedział, ja,żeby nic nie wiedział.
Mojemu boisku niestety nic nie grozi.
Jatro, dziękuję
Maju, czy ja doczekam takiej rewolucji? Mam nadzieję,że tak. Bardzo chciałabym zrobić kilka nowych rabat. Mam nawet już plany. Tylko muszę zrobić podchody. Może się uda.
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Gosiu! Dziękuję za ostróżkowe info. Trochę mnie zmartwiła Wasz wymiana zdań o tych roślinach. Bardzo mi się podobają, a tu tyle opinii o kłopotach z nimi.
Obejrzałam historię rabaty przy ogrodzeniu i dwie rzeczy mnie uderzyły - jak szybko Ci rosną tam bukszpany i po drugie - wielkie zdziwienie,że Flesz biega po tej ścieżce, a nie przy samym płocie po rabacie. To anioł, nie pies!
I wiesz,zainspirowałaś mnie zdjęciem róży i żurawki razem, śliczne! Spróbuję u siebie takiego połączenia. Powiedz tylko , czy nie ma problemu ze słońcem. Bo przecież róża lubi słońce, a żurawka raczej nie.
Ale zaszalałaś z zakupami!
Obejrzałam historię rabaty przy ogrodzeniu i dwie rzeczy mnie uderzyły - jak szybko Ci rosną tam bukszpany i po drugie - wielkie zdziwienie,że Flesz biega po tej ścieżce, a nie przy samym płocie po rabacie. To anioł, nie pies!
I wiesz,zainspirowałaś mnie zdjęciem róży i żurawki razem, śliczne! Spróbuję u siebie takiego połączenia. Powiedz tylko , czy nie ma problemu ze słońcem. Bo przecież róża lubi słońce, a żurawka raczej nie.
Ale zaszalałaś z zakupami!