Mariol, cieszę sie, ze sie podoba :P
Paula, teraz zostanie właśnie to co powinno cieszyć, kiedy pozostałe roślinki śpią, cudne, iglaste kulki

Adaś miło, ze znalazłeś czas aby zajrzec, zaraz poszukam czegoś do pokazania. Niestety już coraz mniej interesujacych fotek.
Tajeczko Baśkę opatuę na zimę, zaś co do pagodowego chyba się zdecyduję, choćbym miała z wiaderkiem biegać

Kalikarpy dobrze /tak mi się wydaje/ zabezpieczyłam .... wysoki kopiec i dodatkowo kaptur z agro, wzmocniony bambusami, aby nie trzepotał na wietrze.
Izka zabezpieczaj jak najlepiej.
Podobają się fotki

Adrianno zdecydowanie u Ciebie powinna dobrze rosnąć, mój klimat dużo bardziej mroźny. Myślę, ze to kwestia stanowiska i dobrego zabezpieczenia. Choć przyznać się muszę, że moje rosna na 'winklu' tak więc wiatr hulał niemożebnie.
Elu pytałaś w wątkach iglastych? Jeśli chcesz je mieć, to tylko łopataka i do pracy, jeszcze dobra pora

Margosiu ... kilka nazw mówisz

Pokazywane wcześniej pinus mugo /sosny górskie/ też rosną niezbyt szybko, dodatkowo można uszczykiwać im młode przyrosty, ograniczając ich roczny przyrost.
Z takich które ładnie się wybarwiają mam jeszcze Pinus mugo Ophir, rośnie wolniutko

nie mogę nie wspomnieć o Pinus mugo Maria, cudna roślinka

i jeszcze jedna górska, która się nie wybarwia, ale naturalnie rośnie, jak bonsai
Pinus mugo Jacobsen

tu go moze lepiej widać, zaraz po zakupie ... 25 zł

a ta już z bardziej popularnych
Pinus mugo Varella, tę dostaniesz w każdej szkółce

-- 21 paź 2011, o 12:45 --
Picea omorika 'Peve Tijn' /Świerk serbski/

Picea omorica Kamenz

Picea pungens Brynek /świerk kłujący/

tu inny pungens Glauca Globosa, ale ten rośnie już szybciej. Tu forma szczepiona, wiosną

Bardzo podobają mi się świerki sitkajskie i jak się okazało zimowały już u mnie

Picea sitchensis Papoose /Świerk sitkajski/

Silberkugel

tu ten sam Silberkugel w tle za jodełką Aurea

Pinus sylvestris Moseri

Mam jeszcze kilka,ale moze na dobry początek wystarczy? To mi Gosiu zorganizowałaś posta