Co do Cambrii, musisz być dobrej myśli. Choć wiem że czasami one tak o sobie brązowieją
Storczyki Patrycji
- tom_mix
- 500p

- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Patrycji
Cattleyka nie każe czekać na siebie długo. Na czeka się mniej niż na rozkwit phal.
Co do Cambrii, musisz być dobrej myśli. Choć wiem że czasami one tak o sobie brązowieją
to musisz o nia walczyć tak długo jak się da
Pozdrawiam Tomek
Moja Big Brassia Orange Delight znów rośnie w siłę:) Dzisiaj zauważyłam przy przeglądzie, kolejny mały przyrościk
.

A z koleji na miniaturce na keiku rośnie nowy listeczek, a na pędzikach nowe odgałęzienia pędów:).

A tu postępy pędzikowe u Brassia Maria von Miquel. Niestety jeszcze każe na siebie czekać, zanim pokaże nam kwiatuszki;).

A na fioletowcu rosnie kolejne odgałęzienie pędu:).Oby tym razem dłużej utrzymał kwiatuszki.

Cattleyka mocno trzyma zaciśnięte pąki kwiatowe.To moja pierwsza, mam nadzieję, że szybko je pootwiera i ujrzę jej kolor kwiatu:).

A z koleji na miniaturce na keiku rośnie nowy listeczek, a na pędzikach nowe odgałęzienia pędów:).

A tu postępy pędzikowe u Brassia Maria von Miquel. Niestety jeszcze każe na siebie czekać, zanim pokaże nam kwiatuszki;).

A na fioletowcu rosnie kolejne odgałęzienie pędu:).Oby tym razem dłużej utrzymał kwiatuszki.

Cattleyka mocno trzyma zaciśnięte pąki kwiatowe.To moja pierwsza, mam nadzieję, że szybko je pootwiera i ujrzę jej kolor kwiatu:).

- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ślicznie Ci wszystko rośnie
Brassia to przechodzi samą siebie
Tak się rozrasta, że możesz na giełdzie kwiatowej otworzyć stoisko
Ja już niecierpliwie czekam na Cattleyę
Ciekawe czy nie będzie biała lub żółta 
Brassia to przechodzi samą siebie
Ja już niecierpliwie czekam na Cattleyę
lucynaf cattleya będzie chyba różowa albo fioletowa, bo na końcach pąków ma takie mini kropeczki już wychodzące w takim kolorku;)
Pati, ależ ta Catleya trzyma w napięciu
Nie mogę się doczekać
Gratuluję przyrostów Brassii
i wielkiego pędu 
Gratuluję przyrostów Brassii
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
W końcu zakończyłam czytanie Twojego wątku.
Podziwiam cię za to że posiadasz w swej kolekcji tyle ciekawych odmian orchidei.U mnie niestety wszelkie próby opieki nad innymi niż falki kończyły się tragicznie i dałam sobie z nimi spokój aczkolwiek chodzi za mną Vanda...
No i rzeczywiście w porównaniu do twoich parapetów to u mnie jest luzno.
Podziwiam cię za to że posiadasz w swej kolekcji tyle ciekawych odmian orchidei.U mnie niestety wszelkie próby opieki nad innymi niż falki kończyły się tragicznie i dałam sobie z nimi spokój aczkolwiek chodzi za mną Vanda...
No i rzeczywiście w porównaniu do twoich parapetów to u mnie jest luzno.
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p

- Od: 21 paź 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Patrycjo powiedz mi proszę - z takiej wielkiej brassi, którą masz na 9 str (jeśli się nie mylę) ile masz kwitnień na raz? Im większa brassia tym więcej kwitnień? Tak to działa? Czy może te stare bulwy i tak już nie kwitną, więc na jedno wychodzi? Zastanawiam się czy dzielić kwiatki na mniejsze czy poczekać na takie wielkie krzaczory 
PS co z catleya? Są już kwiatuszki?
PS co z catleya? Są już kwiatuszki?
Pozdrawiam Edyta 
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
dudus327 Oj trzyma w napięciu cattleyka, pąki jeszcze zaciśnięte, ale robią się coraz bardziej r\ takie fioletowo różowawe;).
nina1611,kambodza5,kasialb1Dziękuję
wmx Jak phalki kończyły u ciebie tragicznie, to kochana porywasz się na vandę. Ja bym przemyślała decyzję przed zakupem. Może opowiedz co nie tak z tymi phalkami i podpowiemy ci coś niecoś aby przetrwały i u ciebie:).
Judi JA też nie mogę się doczekać;)
Zuza_i_Tygrysek Wiesz różne są ilości na niej kwitnień, wszystko zależy od tego czy wypuszcza na raz w jednym czasie pędy, czy w różnych odstępach czasowych. Najczęściej mam na niej tak,że jak już zacznie wypuszczać pędy to najpierw 1 za jakiś czas 2gi, i kwitnie wtedy jeden pęd, w między czasie drugi się rozkwita:).Ja bym nie dzieliła na twoim miejscu jak możesz zostaw w całości piękniej to wygląda;) .Cattleyka trzyma mnie w napięciu:).
nina1611,kambodza5,kasialb1Dziękuję
wmx Jak phalki kończyły u ciebie tragicznie, to kochana porywasz się na vandę. Ja bym przemyślała decyzję przed zakupem. Może opowiedz co nie tak z tymi phalkami i podpowiemy ci coś niecoś aby przetrwały i u ciebie:).
Judi JA też nie mogę się doczekać;)
Zuza_i_Tygrysek Wiesz różne są ilości na niej kwitnień, wszystko zależy od tego czy wypuszcza na raz w jednym czasie pędy, czy w różnych odstępach czasowych. Najczęściej mam na niej tak,że jak już zacznie wypuszczać pędy to najpierw 1 za jakiś czas 2gi, i kwitnie wtedy jeden pęd, w między czasie drugi się rozkwita:).Ja bym nie dzieliła na twoim miejscu jak możesz zostaw w całości piękniej to wygląda;) .Cattleyka trzyma mnie w napięciu:).
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Heh, kupiłam niedawno dokładnie taki, ale oddałam mamie, bo jej się podobał, a akurat imieniny miała
Pięknie Ci rozkwitają inne storczyki
Metoda postraszenia poskutkowała, cattleyka uchyliła rąbek tajemnicy. Później postaram się fotkę dodać;).
lulka Kochana jak sie u twojej mamci rozrośnie to sobie odnóżkę z nej weźmiesz
lulka Kochana jak sie u twojej mamci rozrośnie to sobie odnóżkę z nej weźmiesz
- tom_mix
- 500p

- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam Tomek