Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

Irenko jeżeli miałabyś siewki to ja też bym była chętna .

Genia :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Irenko,taki widoczek to balsam dla oczu.Ja wczoraj zgrabiłam liscie,a dzisiaj rano po przymrozku pod dwoma orzechami znowu zasł/r/ane.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku dziękuję :D, ciemiernik korsykański też mam i zauważyłam, że pąki rozchylają się jakby miał zakwitnąć, nie bardzo mi się to podoba bo przecież idzie zima i zmarzną. :(

Kasiu i Geniu ten ciemiernik jest bardzo oszczędny w rozsiewaniu, latem wykiełkowały trzy siewki, jedna zmarniała a dwie pozostały ale słabo rosną, mają tylko po dwa małe listki i ciągle są bardzo małe. W tym roku wysiało się więcej, widziałam nasiona leżące na ziemi ale do tej pory nic nie wzeszło, nie wiem czy one muszą przemarznąć aby powschodzić, zobaczę na wiosnę, jeżeli będą to chętnie się z wami podzielę. ;:108

Jadziu lubię go i cieszę się, że mam jednego kwiatka, który równie pięknie kwitnie w lipcu jaki i w styczniu. :;230

Gosiu dziękuję ;:196, nawet nie myślałam, że trafi mi się taki unikat, na pewno kupiłabym więcej. Takie, które kwitną wiosną też mam a zanosi się na obfite kwitnienie bo mają dużo pąków. Pytasz kiedy twój będzie taki duży, one szybko rosną więc za rok powinna to być dość duża kępka. :D

Małgosiu dziękuję ;:196, u mnie też liści nie brakuje ale to M. nimi się zajmuje. Staram się nie sadzić krzewów liściastych oprócz takich, które wyjątkowo mi się podobają, żeby potem nie grabić. Orzech też mam ale laskowy o czerwonych liściach.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie liście w ogóle nieruszone :evil: Ostatnio zajmuję się sadzeniem róż, a do grabienia nikt się nie rwie, bo dużo liści na drzewach zostało. Ciągle sobie obiecuję, że może jutro :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna oszroniona różyczka ;:138 Irenko, ciemiernik o tej porze :?:
Piękne wspomnienie ;:63 ;:63
Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

To mi się u Ciebie, Irenko, szczególnie podoba, że bajecznie kolorowe rośliny mają dostatecznie dużo zielonego tła. ;:167
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irenko...twój ciemiernik to prawdziwy unikat. ;:138 . Nie do wiary że on ciągle jeszcze kwitnie. ;:224 . Mój także ma pączki ale bardzo się ociąga aby je rozwinąć. :wink: . Zrobiłam także błąd sadząc kilka różnych obok siebie. Teraz póki nie zakwitną nie wiem jakie będą. :roll: Co do twojej działeczki Irenko...zachwyca mnie o każdej porze roku. ;:63 . Bez wahania ...głosik oddałam. ;:108
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu :wit, po ostatnich mrozach liście dosłownie sypią się z drzew. Wspominasz o sadzeniu róż, ja zaniechałam jesiennego sadzenia, takie róże zwykle mają korzenie bez ziemi i nie wiadomo też jak długo leżały bez ziemi więc nie wszystkie przyjmowały mi się i do tego odmiany były zupełnie inne niż te, które kupowałam, może twoje różyczki będą takie jakie powinny być. :D

Romciu dziękuję ;:196, różyczka nie wytrzymała mrozu i padła. Nad ciemiernikiem zastanawiam się jak go zabezpieczyć na zimę żeby nadal kwitł.

Adrianko :wit dziękuję za miłe słowa ;:196, krzewy a zwłaszcza iglaki i trawa są dobrym tłem dla kwiatów oraz dla roślin o innym zabarwieniu. Kiedy sadziliśmy iglaki to nawet nie pomyślałam, że będą spełniały taką rolę.

Zeniu ciemiernik to jedyny kwiat jaki u mnie kwitnie, szkoda, że nie mam ich więcej, wiosenne też mam, nawet mają dużo pąków. Zeniu jesteś niezwykle miła, za pochwały i oddany głos pięknie dziękuję. ;:196

Przyjemnie się wspomina

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Irenko teraz coraz częściej bedziemy wracać do wspomnień NIESTETY . Twoje wspomnienia zawsze w pięknych odcieniach nie tylko zieleni
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję ;:196, skoro mrozy zmroziły prawie wszystko co kwitło to tylko wspomnienia zostały. W tym roku fotki z wiosny i lata też są uboższe, nie dopisywała pogoda.
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Irenko, śliczny ten ciemiernik i do tego kwitnie prawie przez cały rok. Takie widoki wspominkowe będą koić nasze serducha w zimie. :wit
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Romku, udany ten ciemiernik, szkoda, że nie mam takich więcej, kwitnąco byłoby przez cały rok. Przyjemnie wspomina się jak było pięknie. :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kot też się idealnie wkomponował na tym pięknym wspominku 8-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniale utrzymany ogród :D Takie widoki miło oglądać (może się uda coś popatrzeć :D ). Zaczynamy wspominać, bo robi się coraz bardziej szaro i ponuro. U mnie niektóre róże jeszcze kwitną. Mam nadzieję, że nowo posadzone przyjmą się i wiosną pokażą, na co je stać. Większość kupiłam w szkółkach, sadzonki wyglądały dobrze, więc czekam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku gdybym wszystkie kotki mogła razem sfotografować to dopiero byłby widok, jest ich tutaj dość dużo. Zawsze miło jest przypomnieć sobie jak pięknie.

Ewuniu dziękuję za miłe słowa ;:196, u mnie wymroziło wszystko co kwitło więc zostały tylko wspomnienia. Zauważyłam na forum, że wiele dziewczyn sadzi róże, ciekawa jestem jak się przyjmą i czy będą takie odmiany jakie były zamawiane. ;:65

Wspomnienia z lipca br.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”