Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Elu faktycznie grabie to nieodłączny atrybut jesieni :lol: Ale powiem szczerze, ze ja zbieram liście dopiero jak jest ich naprawdę dużo na trawniku.....bo ja lubię jak leżą na trawie.....ja w ogóle uwielbiam jesień i wszystkie związane z nią widoki.....gorzej jak przyjdzie późna , brzydka , deszczowa i szara jesień....wtedy to już nie da jej się lubić ....

Tajeczkodziękuję ;:196 Ta odmiana hortensji faktycznie ślicznie się przebarwia na bordowo, ale mam też taką , która zielenieje.....tez wygląda ładnie :D

Witaj Ulu dziękuję za miłe słowa ;:196
U mnie w tym roku hosty wyjątkowo mocno pogryzione.....zielone zostawione w spokoju, ale te zielono-białe jak widać na fotkach z ażurkiem ....W ogóle ten rok obfituje we wszelkiego rodzaju żarłoczne paskudy.....jedynie mszyc nie było...

Maryniu u mnie mimo, że sucho języczkom jakoś nieźle sie rośnie, ta którą przeważnie pokazuję rozrosła się ogromnie.....cieszę się, bo uwielbiam te roślinki :D One u mnie też napoczęte przez ślimaki....w poprzednich latach nie było tego problemu ...

Witaj Misiu Dziękuję za miłe słowa ;:196 Języczka kwitnie i kwitnie i wcale nie zamierza jeszcze skończyć :D

Joluś bardzo się cieszę , ona szybciutko się rozrasta, więc niedługo będziesz już miała piękną kępę :D

Irenko
dziękuję za miłe słowa ;:196 Ja już nie mogę doczekać się , kiedy przebarwią się drzewa i krzewy. No i troszkę chryzantem czeka z pąkami....niestety łysieją od dołu, ale na szczęście większość z nich ma schowane nóżki między krzewami, więc może nie będą wyglądały najgorzej...

Aniu zimowity rozrastają sie naprawdę szybciutko....w przyszłym roku będziesz miała już piękne bukieciki :D
Co do języczek...ja też je uwielbiam i wprawdzie mój ogródek piaszczysty i suchy, ale jakoś sobie radzą :D
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kępki zimowitów śliczne. Hortensji zazdraszczam każdemu. U mnie w ogrodzie jakoś nie chcą kwitnąc. Ogrodowa, piękny duży krzaczor nie zakwitła mi od dwóch lat wię dałam ją mamie a krzaczasta choc przycięta też nie pokazała w tym roku ani jednego kwiatka ;:151 chyba mnie nie lubią
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aguś co Ty robisz, zę u Ciebie tak pięknie kwitną hortensje?
Zakrywasz je jakoś na zimę?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Takie kwitnące krzaczory hortensji , to uczta dla oczu ;:224 .

Powiedz , proszę Aguś , jak długo rosną u Ciebie , w słońcu , czy półcieniu , cieniu , a ziemię mają kwaśną , czy zwykłą ,

ogrodową ? Okrywasz je na zimę ?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, hortensje wspaniale ci kwitną ;:63
I pomyśleć, że zimy u mnie łagodniejsze, a moje kapryszą i nie zakwitły w tym roku :roll:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowne hortensje... moja jedna ogrodowa tez zakwitła :tan ale nie w takiej ilości jak Twoja .Cudne fotki pięknego miejsca ja dzisiaj stale sie powtarzam, ale masz tak fantastyczny ogród że zasób moich słów sie strasznie skurczył ;:224 Pieknie ,pieknie ,pieknie ;:180
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 popodziwiałam Twoje piękności ogrodowe :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ogrodówki śliczne.
Ja mam jedną, i jak znów przemarzną pąki na niej, to zobaczy :twisted:
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit Aguś różyce od ciebie się chyba zadomowiły bo ładnie się trzymają-a czy masz zdjęcia albo nazwy? chętnie bym je zobaczyła... ;:65 ... ale z zylistkiem na razie krucho zobaczymy wiosną co z niego zostało-troszkę podlewam , ale łodyszki puste i łamliwe(mam nadzieję że to z powodu jesieni a nie z innego ;:223 )
Języczka u ciebie wspaniała a i moja już wypuściła maleńkiego listeczka :heja -przyjedź to zobaczysz nowy kącik stworzony z "łupów" u Joli-no ciekawe co się zadoptuje :roll: . jutro u mnie wykopki a malutki ciut choruje-ale będzie dzionek....mam nadzieję ze szybko minie ...pozdrawiam cieplutko-bo noce już zimne(dla takich zmarźluchów jak ja :;230 ) ;:3
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko zastanawia mnie czemu Twoja hortensja nie zakwitła.....ogrodówki, to wiadomo, musiały przemarznąć pąki, ale bukietówka? a masz ją na słoneczku czy w cieniu

Iduś oj okrywam okrywam i to mocno......a najgorsze to są wiosenne przymrozki, kiedy pąki już nabrzmiewają od ciepełka, wtedy nocne mrozy są dla nich zabójcze i trzeba koniecznie okrywać.

Jagódko moje hortensje ogrodowe rano mają słońce a po 12 cień.....a bukietowe poza Vanilką na słoneczku. Wszystkie rosną w kwaśnej ziemi. Robiłam duże dołki i sypałam kompost wymieszany z torfem. Ogrodówki otulam na zimę :D

Aguś u mnie kwitną ale muszę je mocno opatulać na zimę, bo inaczej nie ma mowy o kwiatuszkach....

Danuś bardzo ci dziękuję za takie miłe słowa....ale aż mi głupio .....bo mój ogródek jest naprawdę taki zwyczajny.....U Ciebie oczko, mostek, ścieżeczki, cudne ceglane ozdoby.....a u mnie tylko roślinki, kamienie i pniaczory....sama natura....Ale strasznie się cieszę, ze podoba Ci się ;:196

Witaj Halinko ;:196 Miło, że wpadłaś :wit

Dawidku....no niestety ogrodówki są piękne, ale bardzo kapryśne....

Agusia różyczki to Rumba i Yellow Fairy, na PW wrzucę Ci fotki....mam nadzieję, że żylistek sie przyjmie, cały czas go podlewaj.....ja tak się cały czas zastanawiałam, czy posadziłaś go na wodę.....wtedy raczej nie byłoby problemu z przyjęciem.....ale mam nadzieję, ze będzie ok.
Mam nadzieję, ze synusiowi szybciutko przejdzie przeziębienie, u mnie i ja i moje dziewczyny też przeziębione :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga piękne wrzosowisko :uszy Moja jarzmianka nie zakwitła wtym roku, może za rok ;:224
Motylki letnie jeszcze :wink:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga, śliczne wrzosowisko ;:138

Hortensje też okryłam agro - niestety wczesną wiosną pędy z zawiązkami kwiatów mi po prostu zgniły :roll:
W tym roku nie będe okrywać - w okolicznych ogrodach rosną i kwitną bez okrywania !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś ja wcale nie mam jarzmianki.....i nawet nie zmieszczę, tak więc udaję,że mi się nie podoba ;:224 :;230 Nie może mi dojść kolejne chciejstwo......i tak już jeżówki spędzają mi sen z powiek ;:223

Anuś u Ciebie lekkie zimy, więc mogą ładnie kwitnąć i bez okrywania.........,możesz po prostu dookoła powbijać patyczki i na nie dać agrowłóknię . Nie będzie dotykało do hortensji a ochroni je przed mroźnymi wiatrami.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Szybkiego powrotu do zdrowia dla całej rodzinki. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Aga :wit jak to się stało, że jeszcze nie byłam u Ciebie?
Rany! Widoki są przepiękne.
Jesteś mistrzynią kompozycji ;:167
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”