Przygotowanie gleby -prace polowe jesienno-zimowo-wiosenne.cz.1
- Rybka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przygotowanie gleby -prace polowe jesienno-zimowo-wioenne..
Bardzo też przydaje się bieg wsteczny. My mamy Hondę 7 KM i nawet na bardzo kamienistym terenie dała radę, polecam.
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Suzi..
No moja super działa bo tak ślicznie rozdrabnia ziemie że się sasiadka nadziwić nie mogła a teraz na jesień przed sadzeniem truskawek to i pozyczyłam jej ja bo pytała czy bym jej nie użyczyła..
do jakich głębokości grzebie nie wiem.. nigdy sie nie zastanawiałam i nie wiem jak to stwierdzić.. ale mam taką działkową wersje.
Naszło mnie na nią kiedyś i przyznam że jej zakup był dobrym pomysłem..!!
Pisało że można kompostownik rozdrabniać czy przekopywać..ale nie próbowałam... ale dżdżownice żyją jak przejdzie w każdym bądź razie
Rybciu..
Wsteczny powiadasz??
Ja swoja z biegiem do przodu -zawsze ciągnę do siebie bo wtedy mi takie kopczyki boskie robi
:)
a wracając do ziemi..
Moją była jak widzicie na jesień skopana..wiosną glebogryzarką potraktowana a ciężka małpa jak skała!!!
No moja super działa bo tak ślicznie rozdrabnia ziemie że się sasiadka nadziwić nie mogła a teraz na jesień przed sadzeniem truskawek to i pozyczyłam jej ja bo pytała czy bym jej nie użyczyła..
do jakich głębokości grzebie nie wiem.. nigdy sie nie zastanawiałam i nie wiem jak to stwierdzić.. ale mam taką działkową wersje.
Naszło mnie na nią kiedyś i przyznam że jej zakup był dobrym pomysłem..!!
Pisało że można kompostownik rozdrabniać czy przekopywać..ale nie próbowałam... ale dżdżownice żyją jak przejdzie w każdym bądź razie

Rybciu..
Wsteczny powiadasz??
Ja swoja z biegiem do przodu -zawsze ciągnę do siebie bo wtedy mi takie kopczyki boskie robi

a wracając do ziemi..
Moją była jak widzicie na jesień skopana..wiosną glebogryzarką potraktowana a ciężka małpa jak skała!!!

Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
- Rybka
Juz dawno mówiłam, ze Ty strongmen jesteśRusalka pisze: Rybciu..
Wsteczny powiadasz??
Ja swoja z biegiem do przodu -zawsze ciągnę do siebie bo wtedy mi takie kopczyki boskie robi:)

pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rzeczywiście 7KM to siła. Przy naszej 5,5 KM trzeba mieć krzepę a co mówiąc Twoja glebogryzarka.
Ale użyteczny sprzęt, odpadło wiele roboty.
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Rybcia..Rybka pisze:Juz dawno mówiłam, ze Ty strongmen jesteśRusalka pisze: Rybciu..
Wsteczny powiadasz??
Ja swoja z biegiem do przodu -zawsze ciągnę do siebie bo wtedy mi takie kopczyki boskie robi:)
. Kurcze, ja nawet nie próbuję okiełznać tego zwierza....czuję, że zatrzymałabym się u sąsiada
Cały pic polega na tym żeby ją głębiej osadzić.. wtedy tak nie zapiernicza

Wiem co mówię.. ja najpierw dołek robię dopiero panienkę wsadzam.. bo bym zadyszki dostała biegać za nią.. i może dlatego mi ja łatwiej ciągnąć niż biec za nią hahaha
Zresztą sama wiesz..
ja lubię się narobić... i pracować od "du-szy" strony

Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
- Rybka
Oj bardzo, tym bardziej, że zachciało mi się nowego poletka wiosną pod ziemniaki na skarpce. Łopaty się nie dało wbić bo same kamulce, a glebogryzarka dała radę i mieliśmy do wywiezienia ze 2 tony kamienisuzana pisze:Rzeczywiście 7KM to siła. Przy naszej 5,5 KM trzeba mieć krzepę a co mówiąc Twoja glebogryzarka.

Rusałka, uwierz mi, tego mojego potwora to pewnie byś nie utrzymała, mój M do słabeuszy nie należy a po przeryciu poletka jest mokrusieńki. bez skojarzeń proszę

pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
Ania jeśli chodzi o Ciebie, to nic mnie nie zaskoczy
.
A wracając do tematu, to właśnie wyrywam krzaki pomidorów z namiotu. I mam kilka pytań. Co prawda przeczytałam cały wątek i wiem, że za bardzo nic nie wiem
.
Jestem nowicjuszem w tych sprawach i to co jest dla większości zrozumiałe, dla mnie nie koniecznie
.
Czyli co? Najpierw przekopanie, chciałam posiać jakiś poplon, ale chyba teraz to tylko żyto? Czy dać sobie spokój i tylko przekopać? A co ze sznurkami? Też usunąć? W końcu panoszyła się szara pleśń. A i jeszcze namiot jest opanowany przez mączlika. Coś z nim teraz jeszcze robić? Dodam, że folii na zimę nie ściągam.

A wracając do tematu, to właśnie wyrywam krzaki pomidorów z namiotu. I mam kilka pytań. Co prawda przeczytałam cały wątek i wiem, że za bardzo nic nie wiem

Jestem nowicjuszem w tych sprawach i to co jest dla większości zrozumiałe, dla mnie nie koniecznie

Czyli co? Najpierw przekopanie, chciałam posiać jakiś poplon, ale chyba teraz to tylko żyto? Czy dać sobie spokój i tylko przekopać? A co ze sznurkami? Też usunąć? W końcu panoszyła się szara pleśń. A i jeszcze namiot jest opanowany przez mączlika. Coś z nim teraz jeszcze robić? Dodam, że folii na zimę nie ściągam.
- majs
- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
Rusalka
Ja bym RTG zrobił
może Cie z przyszłości przysłali, a Ty nic o tym nie wiesz.
Jak Szwarca w "Terminatorze"
Rybka
Kamyki, skąd ja to znam.
Ja bym RTG zrobił

Jak Szwarca w "Terminatorze"
Rybka
Kamyki, skąd ja to znam.
brak polskich znaków
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Dziewczyny jesteście nieocenione, chyba się zdecyduję w końcu na kupno glebogryzarki. Myślałam o "Robi" to podobno jest węgierska i na forum winogrona ją zachwalali. Tylko ona ma jeden bieg do przodu, ale in plus: zdejmowane noże (trzy szerokości i można do niej jakby się chciało inny sprzęt dołączyć). Chińszczyznę staram się omijać.
I jeszcze jedno pytanie: czy próbowałyście używać glebogryzarki do pielenia (pomiędzy rzędami) bo coś mi się wydaje, że można by w ten sposób zlikwidować sobie uprawy, skoro ciężko ją utrzymać
I jeszcze jedno pytanie: czy próbowałyście używać glebogryzarki do pielenia (pomiędzy rzędami) bo coś mi się wydaje, że można by w ten sposób zlikwidować sobie uprawy, skoro ciężko ją utrzymać

pozdrawiam Ewa
- majs
ewikk77
Zanim kupisz jakąś maszynę sprawdź dostępność cześci. Czasami lepiej dołożyć kilka zloty i kupić maszynkę znanej marki, której serwisy były są i będą.
Zanim kupisz jakąś maszynę sprawdź dostępność cześci. Czasami lepiej dołożyć kilka zloty i kupić maszynkę znanej marki, której serwisy były są i będą.
brak polskich znaków
- ewikk77
Masz rację Majs, najlepiej jeśli jest sprzęt znanej marki, ale nie bardzo wiem jaka to znana marka jeśli chodzi o glebogryzarki
Dość popularny Viking i Stiga, dziś produkowane są w Chinach, więc nie bardzo mi się widzi. Natomiast Robi (albo Robix ) jest z silnikiem B&S, kosztuje około 2,5 tys., więc to nie jest chyba sprzęt z dolnej półki.

pozdrawiam Ewa
- majs
ewikk77
Stiga i Husqvarna to Szwedzka firma bardzo popularna w Skandynawi.
Sam silnik to nie wszystko, Mailem kosiarkę z B&S Wolf Garden silnik owszem naprawa zero problemu, padły mi napędy i niestety nie do naprawy, firma przestała istnieć.
Na dzień dzisiejszy co 2 lodówka sprzedawana na świecie i co 3 odbiornik tv skladane są w Chinach-tania siła robocza, jednak firmy które maja swoja wyrobiona renomę mimo iż ich towary składane są przez małe zółte raczki dalej dbają o jakość swoich wyrobów.
Alfa Romeo tez nie jest tania. A wiesz czemu kierowcy tych aut nie witaja się na drodze?
Bo witali się już rano w warsztacie
Sam silnik to nie wszystko, Mailem kosiarkę z B&S Wolf Garden silnik owszem naprawa zero problemu, padły mi napędy i niestety nie do naprawy, firma przestała istnieć.
Na dzień dzisiejszy co 2 lodówka sprzedawana na świecie i co 3 odbiornik tv skladane są w Chinach-tania siła robocza, jednak firmy które maja swoja wyrobiona renomę mimo iż ich towary składane są przez małe zółte raczki dalej dbają o jakość swoich wyrobów.
Alfa Romeo tez nie jest tania. A wiesz czemu kierowcy tych aut nie witaja się na drodze?
Bo witali się już rano w warsztacie

brak polskich znaków
- Rybka
Ścieżki mam wąziutkie (oszczędność miejsca), więc glebogryzarką nawet nie wjadę.ewikk77 pisze: I jeszcze jedno pytanie: czy próbowałyście używać glebogryzarki do pielenia (pomiędzy rzędami) bo coś mi się wydaje, że można by w ten sposób zlikwidować sobie uprawy, skoro ciężko ją utrzymać
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
- ewikk77
Majs, owszem poniekąd masz rację, ale co do Stigi: mam 9-letnią kosiarkę tej firmy(jeszcze nie była produkowana CRL) -sprzęt super naprawdę tyle lat i kosi bez problemów (ostatnio tylko ma jakby mocniejsze obrotymajs pisze:ewikk77

pozdrawiam Ewa
- majs
ewikk77
Jestem daleki od namawiania do zakupu sprzętu konkretnej firmy czy jej reklamowaniu.
Na pewno znajdziesz w necie opinie na temat wszystkich interesujących Cie modeli.
Pozdrawiam.
Jestem daleki od namawiania do zakupu sprzętu konkretnej firmy czy jej reklamowaniu.
Na pewno znajdziesz w necie opinie na temat wszystkich interesujących Cie modeli.
Pozdrawiam.
brak polskich znaków