Tak sie wszystko zaczęło...

ODPOWIEDZ
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tak sie wszystko zaczęło...

Post »

Ten kawaler znany jest pod nazwą Golden Beauty. W swojej kolekcji mam dwa egzemplarze i obydwa są uparte nieziemsko. Uparły się, że nie zakwitną i koniec. Bez dyskusji :twisted:
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Piotrze dziękuję, jak rozwinie się więcej kwiatów, wrzucę więcej zdjęć, a robię je niemal codziennie :roll:
Lucynko, nie wiedziałam,że ten mój piękniś ma swoją nazwę :roll: . Co prawda my z P. jeszcze nie jesteśmy małżeństwem (chociaż to tylko kwestia czasu), ale jest dumny ,ze wybrał dla mnie taki okaz ;:159 No a to jak go nazwałam jeszcze bardziej go cieszy ;:136
Dziękuję Agnieszko za podanie pełnej nazwy i bardzo liczę,że mój okaże się mniej uparty niż twoje dwa, bo jak na razie wykazuje chęci współpracy ;:108
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
szymka
500p
500p
Od: 21 lip 2007, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiktoria piękny żłobek, maluchy okazałe ;:138
Rozrastają się nasze rodziny storczykowe ;:108
A jak te wszystkie roślinki zaczną kwitnać... ;:224
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

He - he - he, właśnie powiedziałam dla P., jaka jest prawdziwa nazwa tego pięknisia, którego mi kupił i wspólnie postanowiliśmy go "przechrzcić" łącząc 2 nazwy w jedną. Otóż przedstawiam wam nowe imię tego żółtaska:
"Słoneczny Pawełek" + "Golgen Beauty" = "Golden Pablo" ;:3
I jak wam nowa nazwa? :;230
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Aga, takie słoneczko chyba warto mieć w kolekcji :D Zwłaszcza przy braku prawdziwego słońca tego lata :?
Ilekroć na niego patrzę nie mogę się nacieszyć, że go mam i sama sobie go zazdroszczę :;230
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiki śliczny Golden przybył ci do kolekcji :lol: . Ja mam dwa jeden przekwitł i nawet go nie rusza żeby powtórzyć ;:223 , a drugi ostatnio dostałam od M i jak ty się nim zachwycam :tan
Czytaj PM ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Dzięki wszystkim za pochwały mego "Golden Pablo" :;230 Wkrótce wrzucę jego nowe zdjątka, gdyż pstrykam je niemal codziennie. Jest moim gwiazdorem jak na razie.
A teraz trochę zdjęć z moich parapetowych "dziejstw"

Tak wygląda listek reanimka w dniu dzisiejszym. Urósł trochę, prawda? Już na pewno go z paprochem nie pomylę :wink:
Obrazek

Dwa pędziki na dendrobium phal. Tak jak mówiłam - jeden większy, drugi mniejszy.

Obrazek

Obrazek

Tak dzisiaj wygląda nowy pędzik Scrable

Obrazek

a tak jego przedłużające się pędy

Obrazek

a to dla przypomnienia jak kwitł

Obrazek

no i chyba Dendr. Nobile ponownie zakwitnie (ostatnio skończył kwitnienie mniej więcej na początku maja o ile pamiętam)

Obrazek

Niestety tym razem kwitnienie będzie mniej obfite, bo zawiązało mu się tylko 7 pączków, ale i tak cieszą :tan Ale powiem szczerze, że po cichu liczyłam na keiki ;:224
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Ślicznie wszystko rośnie, a listeczek to chyba się z czymś ściga ;:108
Czekam na zdjęcia ''Golden Pablo'', bo jest piękny ;:65
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Na specjalna prośbę Lucynki dzisiejsze zdjęcie Goldenka na tle błekitnego nieba ze słonecznymi prześwitami, dawno takiej pogody nie było, więc musiałam mu zrobić zdjęcie "na tle lata" :;230

Obrazek

Zbliżenie na warżkę

Obrazek

I jedno zdjęcie grupowe obecnie kwitnących (tu jeszcze Goldenek miał tylko 2 kwiatki rozwinięte)

Obrazek

a tu starsze zdjęcie, robione mniej więcej w kwietniu (bo wtedy jeszcze kwitło dendrobium)

Obrazek

no i na zakończenie takie jedno stare :wink:

Obrazek
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Po prostu kocham żółte storczyki ;:167 Zaciekawił mnie też ten na ostatnim zbiorowym zdjęciu :roll: Pokazywałaś go wcześniej ? Nie przypominam sobie ;:24
Wszystkie zdjęcia śliczne, a zbiorówki imponujące ;:138
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Lucynko, żółtasek w kropeczki jest na pierwszej stronie mego wątku :wink:
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Faktycznie, jest ;:108 Tylko, że na pierwszej stronie jest dużo jaśniejszy, który kolor jest bliższy prawdy ? Ten mocniejszy jest piękny ;:180
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Chyba i jedno i drugie zdjęcie jest prawdziwe. Jak kwiat się dopiero rozpuszcza, to jest żółty z wyraźnymi bordowymi kropeczkami, jakby pieprzem posypany, a gdy kwiaty już jakiś czas kwitną, to robią się coraz jaśniejsze. Po prostu bledną :roll: Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale zaobserwowałam to również na swoim buraczkowym. Jak zakwitł,to był bordowego koloru, jak barszcz, a teraz kwiaty zrobiły się po prostu ciemno różowe.
Wrzucam zdjęcia dla porównania, pierwsze dwa jak kwiat dopiero rozkwitał (kolor warżki był niemal taki sam jak kolor całego kwiatu), a ostatnie zdjęcie zrobione dzisiaj. Widzisz jaka różnica w kolorze? Oczywiście trzeba też wziąć poprawkę na zniekształcenie koloru przez aparat, ale tak czy inaczej różnica jest widoczna.

Obrazek

Obrazek

i dzisiaj

Obrazek

chyba już nie będzie się nazywał buraczek, bo już nim nie jest, muszę go przechrzcić :D
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Tak Wiktorio, to prawda, nasze storczyki często tracą swój intensywny kolor, zwłaszcza na ;:3
Awatar użytkownika
kasialb1
200p
200p
Od: 5 lip 2011, o 22:08

Post »

Będę często zaglądać super kwitnienia ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”