Tak sie wszystko zaczęło...
Re: Tak sie wszystko zaczęło...
Ten kawaler znany jest pod nazwą Golden Beauty. W swojej kolekcji mam dwa egzemplarze i obydwa są uparte nieziemsko. Uparły się, że nie zakwitną i koniec. Bez dyskusji 

Pozdrawiam Agnieszka
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piotrze dziękuję, jak rozwinie się więcej kwiatów, wrzucę więcej zdjęć, a robię je niemal codziennie
Lucynko, nie wiedziałam,że ten mój piękniś ma swoją nazwę
. Co prawda my z P. jeszcze nie jesteśmy małżeństwem (chociaż to tylko kwestia czasu), ale jest dumny ,ze wybrał dla mnie taki okaz
No a to jak go nazwałam jeszcze bardziej go cieszy 
Dziękuję Agnieszko za podanie pełnej nazwy i bardzo liczę,że mój okaże się mniej uparty niż twoje dwa, bo jak na razie wykazuje chęci współpracy

Lucynko, nie wiedziałam,że ten mój piękniś ma swoją nazwę

Dziękuję Agnieszko za podanie pełnej nazwy i bardzo liczę,że mój okaże się mniej uparty niż twoje dwa, bo jak na razie wykazuje chęci współpracy

Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Wiktoria piękny żłobek, maluchy okazałe
Rozrastają się nasze rodziny storczykowe
A jak te wszystkie roślinki zaczną kwitnać...

Rozrastają się nasze rodziny storczykowe

A jak te wszystkie roślinki zaczną kwitnać...

When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- victorys
- 200p
He - he - he, właśnie powiedziałam dla P., jaka jest prawdziwa nazwa tego pięknisia, którego mi kupił i wspólnie postanowiliśmy go "przechrzcić" łącząc 2 nazwy w jedną. Otóż przedstawiam wam nowe imię tego żółtaska:
"Słoneczny Pawełek" + "Golgen Beauty" = "Golden Pablo"
I jak wam nowa nazwa?
"Słoneczny Pawełek" + "Golgen Beauty" = "Golden Pablo"

I jak wam nowa nazwa?

Pozdrawiam, Wiktoria
- victorys
- 200p
Aga, takie słoneczko chyba warto mieć w kolekcji
Zwłaszcza przy braku prawdziwego słońca tego lata
Ilekroć na niego patrzę nie mogę się nacieszyć, że go mam i sama sobie go zazdroszczę

Ilekroć na niego patrzę nie mogę się nacieszyć, że go mam i sama sobie go zazdroszczę

Pozdrawiam, Wiktoria
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wiki śliczny Golden przybył ci do kolekcji
. Ja mam dwa jeden przekwitł i nawet go nie rusza żeby powtórzyć
, a drugi ostatnio dostałam od M i jak ty się nim zachwycam
Czytaj PM

Czytaj PM

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- victorys
- 200p
Dzięki wszystkim za pochwały mego "Golden Pablo"
Wkrótce wrzucę jego nowe zdjątka, gdyż pstrykam je niemal codziennie. Jest moim gwiazdorem jak na razie.
A teraz trochę zdjęć z moich parapetowych "dziejstw"
Tak wygląda listek reanimka w dniu dzisiejszym. Urósł trochę, prawda? Już na pewno go z paprochem nie pomylę

Dwa pędziki na dendrobium phal. Tak jak mówiłam - jeden większy, drugi mniejszy.

Tak dzisiaj wygląda nowy pędzik Scrable

a tak jego przedłużające się pędy

a to dla przypomnienia jak kwitł

no i chyba Dendr. Nobile ponownie zakwitnie (ostatnio skończył kwitnienie mniej więcej na początku maja o ile pamiętam)

Niestety tym razem kwitnienie będzie mniej obfite, bo zawiązało mu się tylko 7 pączków, ale i tak cieszą
Ale powiem szczerze, że po cichu liczyłam na keiki 

A teraz trochę zdjęć z moich parapetowych "dziejstw"
Tak wygląda listek reanimka w dniu dzisiejszym. Urósł trochę, prawda? Już na pewno go z paprochem nie pomylę

Dwa pędziki na dendrobium phal. Tak jak mówiłam - jeden większy, drugi mniejszy.

Tak dzisiaj wygląda nowy pędzik Scrable

a tak jego przedłużające się pędy

a to dla przypomnienia jak kwitł

no i chyba Dendr. Nobile ponownie zakwitnie (ostatnio skończył kwitnienie mniej więcej na początku maja o ile pamiętam)

Niestety tym razem kwitnienie będzie mniej obfite, bo zawiązało mu się tylko 7 pączków, ale i tak cieszą

Pozdrawiam, Wiktoria
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Ślicznie wszystko rośnie, a listeczek to chyba się z czymś ściga
Czekam na zdjęcia ''Golden Pablo'', bo jest piękny

Czekam na zdjęcia ''Golden Pablo'', bo jest piękny

- victorys
- 200p
Na specjalna prośbę Lucynki dzisiejsze zdjęcie Goldenka na tle błekitnego nieba ze słonecznymi prześwitami, dawno takiej pogody nie było, więc musiałam mu zrobić zdjęcie "na tle lata"

Zbliżenie na warżkę

I jedno zdjęcie grupowe obecnie kwitnących (tu jeszcze Goldenek miał tylko 2 kwiatki rozwinięte)

a tu starsze zdjęcie, robione mniej więcej w kwietniu (bo wtedy jeszcze kwitło dendrobium)

no i na zakończenie takie jedno stare

Zbliżenie na warżkę

I jedno zdjęcie grupowe obecnie kwitnących (tu jeszcze Goldenek miał tylko 2 kwiatki rozwinięte)

a tu starsze zdjęcie, robione mniej więcej w kwietniu (bo wtedy jeszcze kwitło dendrobium)

no i na zakończenie takie jedno stare

Pozdrawiam, Wiktoria
- lucynaf
- 1000p
Po prostu kocham żółte storczyki
Zaciekawił mnie też ten na ostatnim zbiorowym zdjęciu
Pokazywałaś go wcześniej ? Nie przypominam sobie
Wszystkie zdjęcia śliczne, a zbiorówki imponujące

Wszystkie zdjęcia śliczne, a zbiorówki imponujące

- victorys
- 200p
Lucynko, żółtasek w kropeczki jest na pierwszej stronie mego wątku 

Pozdrawiam, Wiktoria
- lucynaf
- 1000p
Faktycznie, jest
Tylko, że na pierwszej stronie jest dużo jaśniejszy, który kolor jest bliższy prawdy ? Ten mocniejszy jest piękny 

- victorys
- 200p
Chyba i jedno i drugie zdjęcie jest prawdziwe. Jak kwiat się dopiero rozpuszcza, to jest żółty z wyraźnymi bordowymi kropeczkami, jakby pieprzem posypany, a gdy kwiaty już jakiś czas kwitną, to robią się coraz jaśniejsze. Po prostu bledną
Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale zaobserwowałam to również na swoim buraczkowym. Jak zakwitł,to był bordowego koloru, jak barszcz, a teraz kwiaty zrobiły się po prostu ciemno różowe.
Wrzucam zdjęcia dla porównania, pierwsze dwa jak kwiat dopiero rozkwitał (kolor warżki był niemal taki sam jak kolor całego kwiatu), a ostatnie zdjęcie zrobione dzisiaj. Widzisz jaka różnica w kolorze? Oczywiście trzeba też wziąć poprawkę na zniekształcenie koloru przez aparat, ale tak czy inaczej różnica jest widoczna.

i dzisiaj

chyba już nie będzie się nazywał buraczek, bo już nim nie jest, muszę go przechrzcić

Wrzucam zdjęcia dla porównania, pierwsze dwa jak kwiat dopiero rozkwitał (kolor warżki był niemal taki sam jak kolor całego kwiatu), a ostatnie zdjęcie zrobione dzisiaj. Widzisz jaka różnica w kolorze? Oczywiście trzeba też wziąć poprawkę na zniekształcenie koloru przez aparat, ale tak czy inaczej różnica jest widoczna.

i dzisiaj

chyba już nie będzie się nazywał buraczek, bo już nim nie jest, muszę go przechrzcić

Pozdrawiam, Wiktoria
- lucynaf
- 1000p
Tak Wiktorio, to prawda, nasze storczyki często tracą swój intensywny kolor, zwłaszcza na 

Będę często zaglądać super kwitnienia