Ogród zwkwiat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród zwkwiat

Post »

zwkwiat pisze:Myślę, że jak się postaramy to zmobilizujemy więcej osób.
Jestem za :wink: zwłaszcza jeśli chodzi o nasz powiat.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Zosiu róże jesienią jeszcze bardziej cieszą niż latem ,piękne masz róże, widzę że dolnoślązaki się gromadzą
oby jak najwięcej bo jest nas dużo na forum .Różyczki i inne niech kwitną jak najdłużej żeby tylko jesień
była długa i ciepła :D
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
renatka
100p
100p
Od: 28 sty 2009, o 16:18

Post »

widze Zosiu ze juz liljowce posadzone uwinelas sie ladnie to wyglada ciekawa jestem jaka jest uwas pogoda bo tu angielska troche pada i troche swieci sloneczko ogrodki maja tu piekne wszedzie hortesje i wszedzie piekne ogrodzenia laurowisni jest piekna zielona i taka zolto zielona blyszczaca a nad kanalem rosna krzewy takie jak unas w ogrodach piekne bluszcze i ostrokrzewy a w kanale kwitna lilje wodne wielkie nikt o to niedba a sa sliczne i wielkie pa do zobaczenia w Polsce
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże kwitną ci wspaniale, jak tak wymagające rośliny tak pięknie ci kwitną to liliowce będą szaleć :D
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krzysztofie, mam nadzieję, że w okresie zimy uda się w jakiś sposób brać ogrodową naszego regionu chociaż w minimalnym stopniu zjednoczyć, i doprowadzić do spotkania się chętnych np. na korso kwiatowym przy klasztorze w Lubiążu na początku maja. No zobaczymy jak sprawy się potoczą. To na początek.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

zwkwiat pisze:Jowito, osobiście nikogo. Jestem na forum od lipca. Napisałam posty wielu osobom z Dolnośląskiego, ale nie wielu odpowiedziało. Myślę, że jak się postaramy to zmobilizujemy więcej osób.

Agness, mam nadzieję, w tym roku róże rosną pięknie, nie chorują, chociaż już teraz, ale tylko niektóre mają żółte liście.
Jeżeli dopisze dłużej taka pogoda, to być może zakwitną jeszcze te najmłodsze wrześniowe przyrosty, Jak nie będzie przymrozków.
To kwestia czasu i - właśnie.
Ja jestem tu chyba już 3 rok. Po 1 roku bycia kilkakrotnie próbowałam zorganizować spotkanie w większym gronie. Nic z tego. Więc w międzyczasie miały miejsce takie spotkanka 2-3 osobowe i co ważne z nich szczególnie wstawiałyśmy zdjęcia. Jakimś cudem z koleżanką wyznaczyłyśmy już jesienią rok temu miejsce spotkania i datę. Był to zajazd, czyli miejsce nie zobowiązujące. I jak sie okazało, przyjechało ponad 20 osób. Oczywiście zdjęcia obowiązkowo. Pojawiły sie wręcz natychmiast, gdyż jeden z panów miał lapka i od razu puszczał relację. Potem na następne spotkania liczba nas się waha. Ale i tak średnio dobijamy do 20ki. Chyba że robimy spontaniczne małe nie umawiane. Na takowe ostatnio przyjechało - 8! osób.
Organizujcie sobie na początku spotkania w kilka osób, tych co się zdecydują zjawić. Zobaczycie, Wasze relacje i zdjęcia zachęcą innych do włączenia się w takie spotkania. Ostatnio z oficjalnych mieliśmy jako piąte, na Roztoczu. Parę dni temu było to nieoficjalne - dodam, że takich mało osobowych spontanów każdy z nas ma conajmniej kilka. Już się nawzajem odwiedzamy bez zapowiadania się na forum. I już wiem, że kolejne ja organizuję u siebie. Na zasadzie - kto zechce i będzie mógł - to się zjawi. Nigdy nie będzie wiadomo ile dokładnie będzie osób.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu, myślę, że trzeba się konsolidować, będzie przyjemnie spotykać się wymieniać doświadczeniami i naturze /może/ zwiedzać nasze ogrody.

Renatko, czekamy na zdjęcia tych angielskich ogrodów, które zwiedzisz. Pogoda w naszym regionie jest słoneczna i sucha
przydałby się deszcz, ale już wolę taką niż słotę bo mam jeszcze wiele do zrobienia w ogrodzie.

Ewo, w ogrodzie mam liliowce od paru lat żółte i rdzawe rosną dobrze nawet ich nie podlewam, ale w okresie po zakończeniu kwitnienia zasychają im końce liści. Ale jak czytam na forum one są mało wymagające.
Natomiast te nowo zakupione jak zdadzą egzamin to doczekają się towarzystwa za rok.

Pozdrawiam Was wszystkich.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Urszulo, piękne imię, dziękuję za Twój wpis, mam nadzieję, że to zmobilizuje nasze koleżanki i kolegów i w następnym roku dojdzie do spotkania. Twoje informacje na pewno nam pomogą.
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2010, o 14:50

Post »

Zosiu :wit przyszłam do Ciebie z rewizytą,bardzo skromna jesteś,
masz taki piękny ogród ;:180 ,najbardziej to zazdroszczę Ci przestrzeni,moje roślinki
nie mają jak pokazać swojej urody bo są za bardzo stłoczone,ale jest
tyle piękności które chciałabym jeszcze mieć więc je upycham gdzie się da.
Widzę,że nie tylko blisko siebie mieszkamy ale może jeszcze chodziłyśmy
do tej samej szkoły :?:
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Zosiu ja jestem pierwsza w kolejce cobyśmy zmobilizowały jak najwiecej osób i urządził spotkanie ;:196 co prawda ja mieszkam 15 km za Legnicą ale co tam codziennie jestem w Legnicy :D i z naszą Jule też się często spotykam, ona też niedaleka legniczanka
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

No i jestem Kropko w kropce ogrodocholików się tutaj nie uważa :;230
x-U-ie
---

Post »

Czemu czekać do przyszłego roku? Najlepiej - wyznacz z osobą, z która jesteś najbliżej konkretną datę, czas i miejsce spotkania. Nie ma nic bardziej mobilizującego. I nie martw się frekwencją. Koniecznie udokumentujcie spotkanie zdjęciami ile by was nie było. Na drugie spotkanie już na bank zjawi się więcej osób. Przerabiałam to już. Wiesz, nim się pojedzie na spotkanie wiele osób ma opory, wahania, nieśmiałość, niepewność. Po wizualizacji uczestnictwa innych - wiecej osób się potem odważy.

Sama jestem taka szwęda, że gdyby Legnica była bliżej to pewnie i ja bym Was odwiedziła.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

zwkwiat pisze:Napisałam posty wielu osobom z Dolnośląskiego, ale nie wielu odpowiedziało. Myślę, że jak się postaramy to zmobilizujemy więcej osób.
Skarbie - nawet osoby które później od ciebie dołączyły do naszego forum były na ostatnim spotkaniu na kiermaszu pod Iglicą :P
Istnieje wątek Wrocław i okolice gdzie się co jakiś czas organizujemy.
Przy czym "okolice" obejmują również Sopot, Toruń, Legnica, Ostrzeszów, Milicz, Międzyrzecz i jeszcze kilka innych miejscowości :P
Jeśli chcecie mieć swój własny wątek - to po prostu załóżcie wątek np. Legnicki w off-topicu.
x-U-ie
---

Post »

Też sądzę, że warto zalożyć Legnicki wątek. I go odpowiednio rozreklamować pośród osób tam mieszkających. Ale warto też powiadomić i innych. U nas na 1 spotkaniu była osóbka z kujaw, na 4 podobnie, na kolejnym z Małopolski.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, dzięki, być może, że chodziłyśmy do tej samej szkoły ale pewnie Ty chodziłaś dużo później.

Aniu, na pewno się spotkamy.

Comciu , skarbie, być może jeszcze nie dotarłam do wątku Wrocław i okolice, jestem mniej sprawna w kwestii komputera i poruszania się po stronach na forum, daj mi czas, a z pewnością nadrobię.
Spotykać się można w różnych grupach.

Ula, jeżeli tylko będziesz chciała przyjechać, czuj się zaproszona.

Krzysztof, wpis na pw.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”