Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Aguniu, :wit
Nadrobiłam zaległości. Cudnie u Ciebie, chciałabym miec taki ład i porządek ;:138
No i ten grzybek!!! O czymś takim marzę! Ale mój ogród na wsi powstaję na terenie byłego sadu, więc nie wiem, czy jakiś grzybek kiedykolwiek wyrośnie, chociaz staram się stworzyć odpowiednie warunki... sadzę sosny, które zresztą bardzo lubię, mam dwie brzózki, co prawda szczepione na pniu, ale jednak są to brzozy... więc liczę jednak na to, że któregoś dnia zobaczę mój pierwszy grzybek :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej i bezdeszczowej niedzieli :D ;:3
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, piękne zdjęcia ;:138 Tyle kolorów...i te motyle ;:63 Ciesze się, że werbena ci kwitnie :uszy :tan Moja jeszcze się zastanawia ;) Za to zakwitła mi już stokrotka afrykańska :D
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, teraz słoneczniczka nie mogę przesadzić jak kwitnie?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgoś-Nutka, ja też się cieszę, że jest kolorowo - m.in Dzięki Tobie! ;:196 co to jest stokrotka afrykańska??
Małgosiu, skoro przesadziłaś różę parkową to bierz i tego słoneczniczka :) do odważnych świat należy ;) ja dzięki Twojej odwadze przeniosłam wczoraj hosty :)

idzie burza!
x-ag-a
---

Post »

Moniko, dzięki za podpowiedź w sprawie Dimension, już ją dopisałam do Landini :) w kwestii floksów, to musiałabyś gdzieś doczytać jakie warunki lubią... po obserwacji moich, mogę tylko powiedzieć, że uwielbiają słońce... bierz się za hosty, tyle tylko, ze zaraz bedzie padac!
Małgosiu, czy chucham na kwiaty - no nie wiem, myślę, że jak każdy z nas tutaj :) poczekaj cierpliwie - wszystko Ci zakwitnie, a i tak jak oglądam Twoje zdjęcia, to u mnie jest moze 1/3 kwiatów w porownaniu do Twojego ogródka..
Agnieszko, o idealnie dopieszczonym ogrodzie :) drzewostan to chyba jedyna rzecz, której pozytywnie możesz pozazdrościc, bo ogród kochana masz tak wychuchany, ze wszyscy w kompleksy wpadaja ;)
Łano, witaj ponownie :) bezdeszczowa niedziela się nie zanosi, własnie zrobiło się ceimno jak w listopadzie, w oddali grzmi... dziękuję Ci za miłe słowa i życzę, żeby w cieniu sosenek i brzóz wyrosły Ci upragnione grzybki :) wykoruj podłoże... i rzuć od czasu do czasu to co Ci zostanie z obierania grzybów, a wówczas masz dużą szansę, że grzybnia się wysieje... pozdrawiam Cię! :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, stokrotkę afrykańska też ode mnie dostałaś, gdzieś musisz ja mieć wsadzoną ;) :D
Tak wygląda :)
Obrazek
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, ale śliczna! cały czas u mnie tylko liście,, może za bardzo w cieniu szałwii omszonej się schowały i dlatego nie kwitną?
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Piękne zdjęcia, rzeczywiście jałowców masz sporo ;:138 ;:138 a hosty mają teraz sporo miejsca do rozrośnięcia a i że pogoda jest wspaniała do przesadzania to na pewno nic im nie będzie :wit
Motyle też piekne ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś właśnie przeczytałam o Nisi :D Dzielna dziewczynka ;:196
Widzę, że wykąpałaś swojego Sony i zdjęcia od razu nabrały blasku ;:224
Szkoda, że nadciągają chmury, bo zapewne planowałaś słodkie lenistwo na łonie natury...
...w końcu masz za sobą pracowity tydzień :uszy
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

aguniada pisze: Łano, witaj ponownie :) bezdeszczowa niedziela się nie zanosi, własnie zrobiło się ceimno jak w listopadzie, w oddali grzmi... dziękuję Ci za miłe słowa i życzę, żeby w cieniu sosenek i brzóz wyrosły Ci upragnione grzybki :) wykoruj podłoże... i rzuć od czasu do czasu to co Ci zostanie z obierania grzybów, a wówczas masz dużą szansę, że grzybnia się wysieje... pozdrawiam Cię! :)
Dzięki, Aguś, tak będę robiła. Myślałam jeszcze o zakupie specjalistycznej mikoryzy, ale nie wiem, czy warto?
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

aguniada pisze:kilka słonecznych zdjęć - może będziecie mieli ochotę obejrzeć...

Obrazek
Witaj Aga w niedzielne południe u Nas burza trwa od 9.30 i nie zanosi się na to że szybko odejdzie a przy tym deszcz leje jak z cebra brrrr :( a u Ciebie zawsze można liczyć na słonko i cudowne widoki :D to zdjęcie jest genialne i te Twoje wysmakowane kompozycje ;:224 Pięknie, pięknie po prostu pięknie ;:108
Miłego popołudnia ;:196
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Dobrze,że wszystko poszło bez :D boleśnie.Dzielna dziewczynka z Twojej córki ;:196
Aga, widoki jak zwykle powalające. ;:138
Też marzą mi się floksy.Na razie mam jeden w kolorze ciemnego różu.Kwiatków ma niewiele bo był posadzony latem ubiegłego roku. Teraz muszę się chyba rozejrzeć za innymi.Bardzo podoba mi się ten biały :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, dziękuję za rady dotyczące traw :D
Dopiero teraz doczytałam o Córci ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---

Post »

Agusiu, bardzo lubię te obrazki roślin przyciągających motyle :) a hosty po przesadzeniu czują się doskonale ;) gdyby tak mocno nie padało, to zrobiłabym przeprowadzkę jeszcze kilku roslinom... dzięki za odwiedziny!
Iwonko, skoro Twój Sony robi takie ładne zdjęcia a mój nie, to musiałam go wykapać :D Przecież to nie może być kwestia niewystarczających umiejętności :D Nisia jest dzielną dziewczynką, a dzięki niej mam tydzień zwolnienio-urlopu :D
żebyś wiedziała, że zaplanowałam słodkie lenistwo na leżaku, a tu dopiero teraz przestało lać! a niech to! mam nadzieję, że Twoje plany szaszłykowo-winne zrealizowane :)
Łano, nie wiem czy warto poeksperymentować z tą mikoryzą - nie próbowałam, szczerze mówiąc... zawsze sypnę obierkami z grzybów i potem same wyrastają :)
Bożenko, grzmiało cały czas po Twojej stronie więc domyślam się że lało podobnie długo jak u mnie... mam serdecznie dosyć deszczu! teraz trochę się przejaśnia, ale co będzie jutro? za miłe słowa pod adresem moich ogrodowych widoczków jak zwykle ;:196
Aniu, dziękuję za kciuki i wsparcie :) mam nadzieję, że Nisi ta przypadłość nigdy nie powróci... a propos floksów, to ja właśnie czekam na zakwitnięcie tego ciemno-różowego, ale poszukam też jesienią innych kolorów, bo to bardzo wdzięczna roślina :) cieszę się, że Ci się u mnie podoba i nieustannie czekam na Twój wątek :)
Moniś - ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, u mnie teraz kropi, ale porządnie lało bardzo długo... Dla rh i innych kwasolubów, hortensji, rodgersji, języczek itp. to raj, ale lilie długo takich ulew nie wytrzymają... Raniutko muszę opryskać wszystko jakimś antygrzybem :evil:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”