Ogród Doroty, coraz bardziej różany...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)

Post »

Ojej, Dorotka...No znów...Może jak jutro zaświeci słońce, spojrzysz na wszystko z większym optymizmem :) Współczuję, co to za fatalna regularność! :evil: Niech się skończy! Ale roślinki ocalały, pokaż jutro zdjęcia, będziemy dodawać otuchy! ;:196
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ŚLICZNIE ;:180
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Dorotko! Czytam o Twojej różanej pasji, która Ciebie samą zaskoczyła i zastanawiam się, czy i mnie dopadnie... Twój ogród taki ładny, taki zadbany, a teraz jeszcze róże..!
Współczuję zalania wodą ogrodu ! Mam już dosyć ciągłego deszczu. Jedyna pociecha, że nie trzeba podlewać. Jak róże znoszą te ulewy?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
x-d-a

Post »

Dorotko, wspólczuję strat w ogrodzie :( Ale może jutro okaże się, że nie jest tak źle?
U mnie od weekendu nie spadła kropla wody, jest piękna, słoneczna pogoda, a dzisiejszy wieczór- ciepły i spokojny :P W ogrodzie było tak pięknie, że nie chciało mi się wracać do domu...Czego i Tobie serdecznie życzę ;:108
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko współczuję bardzo ;:196 pamiętam ubiegły rok.
Dobrze, że Wasze działania powstrzymaly wielka wodę ;:108
A Ty wiesz, że i u nas do tej pory leżą worki z piaskiem, choć nie mamy bezpośredniego zagrożenia. Są osiedla w okolicy byłych glinianek lub niżej polożone garaże. Dzisiaj się zdziwiłam ;:108
A ta trzecia to jednoroczna ostróżeczka raczej ;:224 Też mam to cudo.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Mam nadzieję, że szybko uporacie się z pobojowiskiem i że straty okażą się tylko powierzchowne ;:196
Wiesz... rok temu w czerwcu przejeżdżaliśmy przez Gorlice... właśnie tuż po obniżeniu się poziomu wody... więc jestem w stanie sobie to wyobrazić :roll:
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Współczuję serdecznie - taki piękny ogród i tak zniszczony. Na szczęście rośliny szybko się regenerują a juz jak Ty o nie zadbasz to zaraz śladu po ulewie nie będzie. ;:162
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

dziękuję, kochane jesteście ;:196
Marto, mam nadzieję, że jutro będzie słonecznie, sprzątania mam sporo, ale chyba nie będzie tak źle jak w zeszłym roku. Zdjęcia będą z pewnością :wink: Niestety prognozy nie sa optymistyczne, znów burze, ale mam nadzieje, że takiej już nie będzie.
Aszko, było, ale znów będzie :)
Izo, jestem naprawdę zdziwinoa, że mnie tak "dorwało". wiele roślin mi sie podoba, ale teraz róże zdecydowanie wysunęły sie na prowadzenie. Ach gdybym miała więcej miejsca - zaszalałbym. A tak muszę kombinować, przesadzać, robić miejsce :)
Róże niestety nie najlepiej, zaczęły się pojawiać plamy, Kwiaty musiałam obciąć, ale na szczęście one cały czas wypuszczają nowe pąki ;:138
Dalu, mam nadzieje, że nowy dzień poprawi mi nastrój. Zazdroszczę pogody, juz wolałabym latać z konewką ;:108 Cóz może i u mnie w końcu pogoda sie ustabilizuje. Byle słonecznie ;:224
Jolu, na szczęście postawiliśmy ten murek. Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby... Tez musimy chyba napełnić kilka worków i trzymać w pogotowiu.
Szkoda, że jednoroczna, ale jest fantastyczna ;:138
Gorzata, przez Gorlice, cichaczem? Oj nieładnie ;:14 Mam nadzieje, że to sie nie powtórzy. Ale faktycznie, inni ucierpieli znacznie bardziej. Ja nie miałam wody w domu.
Ida, dzięki. Boje sie najbardziej o powojniki. W zeszłym roku kilka straciłam, nie chciałabym aby sytuacja sie powtórzyła.

Na dobranoc taki widoczek. Lipcowe hostowisko :)
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Może od jutra przestanie padać na dłużej?
Chociaż co roku musi być jakies ale do pogody. W zeszłym roku straszny był czerwiec. W tym roku lipiec troszeczkę lepszy, ale dawno nie pamiętam takiego zimna o tej porze roku jakie było kilka dni temu.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Tak mi przykro, Dorotko. Mam nadzieję, że ta woda szybko wsiąknie.
Na takie oberwanie chmury nie ma mądrych, nie można się przygotować.
Życzę, by nie było strat roślinnych.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dorotko, dobrze, że zabezpieczyliście ogród po ostatnim sezonie, bo byłoby to samo. Mam nadzieję, że tym razem nie masz takich strat?
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Dorotko przespacerowałam się po Twoim pięknym ogrodzie z kawką w ręku i tak mnie zachwycił, że brakuje słów a raczej mowę mi odjęło ;:108 cudowne różaneczniki, piękne powojniki no i wspaniałej urody róże :shock: :shock: :shock: hostowisko też mnie zaczarowało ;:138 a Twoje oczko przepiekne to mało powiedziane ;:108 tak wszystko zgrane i dopasowane a przede wszystkim widać ;:167 włożone w pielęgnację całego Twojego królestwa :D zazdroszczę oj zazdroszczę
dodad pisze:No to oczko - słonecznie i zielono ;:3
Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dorotko, chciałam się przywitać po powrocie ;:196
Z przyjemnością nadrobiłam zaległości- zdjęcia piękne, zwłaszcza oczko i hostowisko ujęło mnie za serce :)
Współczuję zalania- mam nadzieję, że to się nie powtórzy ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

No wreszcie mam trochę czasu :roll: Goście poszli.
Wczoraj na szczęście była piękna, słoneczna sobota. Nawet udało mi się skosić trawę :)
Ogród wygląda nie najgorzej, na szczęście takich burz juz nie było. Dziś co prawda znów lało, ale delikatnie.
Róże mają teraz chwilę przerwy (choc nie wszystkie) za to nastał czas lilii i liliowców. Niestety i im deszcze dają się we znaki, płatki są zdeformowane, ale jednak dzielnie kwitną.
Te zachwycają nawet mojego M., który raczej nie jest zwolennikiem kwitnących roślin :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gosia, może wreszcie przyjdzie choć kilka dni bez deszczy. Przydałoby się trochę poplewić, a moja glona jak jest mokra, to chwastów nie "puszcza", wszystko się urywa nad ziemią :(
Elu, strat nie ma ale czuję, że grzyby będą miały używanie. Dzis zrobiłam oprysk i wszystko mi zmyło, Jutro muszę powtórzyć :(
Monia, nie chciało mi sie wierzyć jak stawiali ten murek, że nas od czegoś uchroni, poza tym strasznie mnie denerwował ten beton, ale teraz jestem bardzo zadowolona ;:108
Bożenko, witam miłego gościa :wit dziękuję za tyle ciepłych słów :oops: Zapraszam częściej. Wybiorę się zaraz na spacerek do ciebie :)
Moniko, witaj podróżniczko. Ciesze się, że juz jesteś i do mnie zajrzałaś.

Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dorotko, lilie cudne!! Nawet skąpane w deszczu prezentują się wpsaniale :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”