Ogródkowa odskocznia - początek
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowa odskocznia - początek
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj serdecznie Sabinko Pozwoliłam sobie pozwiedzać cały Twój piękny ogród. Dużo serca i pracy wkładasz i to widać. Ja od niecałych 2 lat próbuje urządzić działeczkę około 360metrową. Przeszłam już generalne wyburzanie, karczowanie... powoli raczkuje, nasadzam... coś już rośnie
Pomysł z "maczugą" bardzo mi się spodobał. Mam starą śliwę co już nie rodzi i dziś obok niej sadziłam bluszcz... Taki efekt, jak u Ciebie to marzenie. Klony mi się też bardzo podobają, jednak te rozmiary. Już nawet przy kupnie morwy czarnej dobrze że się w porę zorientowałam, że to duże drzewo i kupiłam szczepioną na pniu. Nie mam jeszcze swojego wątku, dopiero tu raczkuję, na tym forum. Będę zaglądać
Mam nadzieje, że już wyczerpałaś przydział nieszczęść... znam to z autopsji.... jak się wali, to wszystko ale później wychodzi słoneczko
Pozdrawiam ciepło
Aneta
Pozdrawiam ciepło
Aneta
Witaj Sabinko
Jakie plany masz na ten sezon? Co tam słychac u Ciebie?
- britvictango
- 200p

- Od: 3 cze 2010, o 17:05
Identyczny obrazek wyszyła moja żonaSabcia pisze:Pochwalę się moim hobby
"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Piękne masz hobby. Śliczne obrazki 
- Sabcia
- 200p

- Od: 17 kwie 2011, o 11:29
Britvictango pozdrów żonę, mam sporo takich obrazków, kilka sprzedałam, kilka wisi oprawione a część jest jeszcze w pudełku i nie mam na nie pomysłu 
Iza witaj
Cieszę się że podoba ci sie moje hobby
Co do ogrodu to planów mam sporo, nowe rabatki wzdłuż ogrodzenia, przeprowadzka liliowców i irysów, kilka iglaków też musi zmienić miejsce pobytu. Planuje też kupno sporej ilości bylin, musze okroić troche ich ilość bo jak wczoraj podsumowałam kwote ich zakupu to wyszło 350 zł
chce też dwie nowe azalie, tylko nie wiem jakie kupić, zależy mi żeby były pachnące i żeby dość szybko rosły bo po wykopaniu irysów zostanie dziura którą chce nimi zapełnić. Zakochałam sie też w Twojej Kalinie, tak więc będzie spory dylemat na co wydać pieniążki.
Już nie mogę sie doczekać wiosny i kopania kopania i jeszcze raz kopania... a no i kawki w altance
Jako że nici z mojego powrotu do pracy będę mogła dzielić czas pomiędzy mojego kochanego synka, ogród i dom... hehehe chociaż coś czuje że jak tylko przyjdzie wiosna to dom pójdzie w odstawkę
Iza witaj
chce też dwie nowe azalie, tylko nie wiem jakie kupić, zależy mi żeby były pachnące i żeby dość szybko rosły bo po wykopaniu irysów zostanie dziura którą chce nimi zapełnić. Zakochałam sie też w Twojej Kalinie, tak więc będzie spory dylemat na co wydać pieniążki.
Już nie mogę sie doczekać wiosny i kopania kopania i jeszcze raz kopania... a no i kawki w altance
Jako że nici z mojego powrotu do pracy będę mogła dzielić czas pomiędzy mojego kochanego synka, ogród i dom... hehehe chociaż coś czuje że jak tylko przyjdzie wiosna to dom pójdzie w odstawkę
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Sabcia
- 200p

Chciałam wstawić zdjęcia a okazało sie że zapomniałam niku do fotosika
No trudno musze pokombinować troche
Przejrzałam jeszcze raz listę zakupów na wiosnę i niestety albo i stety zamiast ją zmniejszyć to jeszcze urosła o forsycję szczepioną na pniu
skopiuję może tą listę
agapant 'blue' 3 x 6,80 20,40
alstroemerie 'red hybrid' 3 x 5,50 16,50
-//- 'princessa yellow' 3 x 4,70 14,10
aster 'apollo' 3 x 4,50 13,50
cynobrówka 'masonorum' 2 x 7,40 14,80
-//- 'george davidson' 2 x 4,30 8,60
dalia pojedyńcza 'schlos reinbek 2 x 5,40 10,80
dzwonek kropkowany 'purplesensation' 8,00 8,00
dzielżan ogrodowy 'fatamorgana 2 x 8,00 16,00
floks wiechowaty 'nicky' 3 x 5,50 16,50
-//- -//- 'graf zeppelin' 3x 5,20 15,60
iksja mix 1 x 6,00 6,00
liliowiec 'mary brown' 2 x 6,00 12,00
liliowiec 'elegant candy' 2 x 5,10 10,20
łubin 'chandalier' 1 x 5,80 5,80
łubin 'the governor' 1 x 5,80 5,80
łubin 'my castle' 1 x 5,80 5,80
malwa pełna 'yallow' 3 x 4,20 12,60
mieczyki 5 x 5,50 27,50
mieczyki wielkokwiatowe 5 x 6,60 33,00
piwonia chińska 'madame de varnavile' 17,8 17,80
pustynnik wąskolistny 3 x 6,80 20,40
tawułka arendsa 'gloria purpurea' 1 x 9,40 9,40
320 zł
forsycja
azalia x 2
to na razie tyle
Jakieś sugestie ...?
No trudno musze pokombinować troche
Przejrzałam jeszcze raz listę zakupów na wiosnę i niestety albo i stety zamiast ją zmniejszyć to jeszcze urosła o forsycję szczepioną na pniu
skopiuję może tą listę
agapant 'blue' 3 x 6,80 20,40
alstroemerie 'red hybrid' 3 x 5,50 16,50
-//- 'princessa yellow' 3 x 4,70 14,10
aster 'apollo' 3 x 4,50 13,50
cynobrówka 'masonorum' 2 x 7,40 14,80
-//- 'george davidson' 2 x 4,30 8,60
dalia pojedyńcza 'schlos reinbek 2 x 5,40 10,80
dzwonek kropkowany 'purplesensation' 8,00 8,00
dzielżan ogrodowy 'fatamorgana 2 x 8,00 16,00
floks wiechowaty 'nicky' 3 x 5,50 16,50
-//- -//- 'graf zeppelin' 3x 5,20 15,60
iksja mix 1 x 6,00 6,00
liliowiec 'mary brown' 2 x 6,00 12,00
liliowiec 'elegant candy' 2 x 5,10 10,20
łubin 'chandalier' 1 x 5,80 5,80
łubin 'the governor' 1 x 5,80 5,80
łubin 'my castle' 1 x 5,80 5,80
malwa pełna 'yallow' 3 x 4,20 12,60
mieczyki 5 x 5,50 27,50
mieczyki wielkokwiatowe 5 x 6,60 33,00
piwonia chińska 'madame de varnavile' 17,8 17,80
pustynnik wąskolistny 3 x 6,80 20,40
tawułka arendsa 'gloria purpurea' 1 x 9,40 9,40
320 zł
forsycja
azalia x 2
to na razie tyle
Jakieś sugestie ...?
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Witaj Sabinko
ogród mamy obie obok ruchliwej ulicy...mi to już nie przeszkadza...kwestia przyzwyczajenia. Wiele pracy włożyliście....będę zaglądać 
- Sabcia
- 200p

aage witaj ja też już przywykłam do tego hałasu i jak pracuję to nawet go nie słyszę. Gorzej jak chce sie usiąść wypić kawę i porozmawiać
Wklejam trochę wspomnień
Nowe zdjęcia będą później, bo jak już udało mi się zalogować na fotosika to okazało się że mi sie limit skończył i muszę zapłacić abonament
No więc wspominamy

[url=http://www.fotosikjavascript:void(0);.pl]
[/url]

Wklejam trochę wspomnień
Nowe zdjęcia będą później, bo jak już udało mi się zalogować na fotosika to okazało się że mi sie limit skończył i muszę zapłacić abonament
No więc wspominamy

[url=http://www.fotosikjavascript:void(0);.pl]
[/url]

pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Sabcia
- 200p

pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Witaj Sabinko, wpadłam z rewizytą
Jaki ten świat mały! Mieszkamy bardzo bliziutko - w Wodzisławiu pracuję
A teraz na temat: podoba mi się u Ciebie, widać pracę wkładaną w upiększanie ogrodu! Bakcyl ogrodowy chyba wciągnął Cię już na amen - i dobrze! Przed nami kolejny sezon - kolejne plany, nowe nasadzenia, sporo pracy... ale też wiele radości! Nie zamieniłabym kawałka "swojej" ziemi za skarby świata. Fajnie, że chociaż z Mamą możesz pogadać o roślinach. Róż bardzo szkoda, może odbudujesz różane rabaty? Masz już doświadczenie w ich pielęgnacji.
Elementy drewnianej architektury bardzo fajne, czytałam o deskach na ławce malowanych olejną farbą... myślę, że Tatko miał swoje przyzwyczajenia z lat kiedy dostępne były tylko takie farby. Dobrze, że dziś mamy do wyboru całą gamę najróżniejszych lakierobejc i wosków. One świetnie konserwują drewno i wydobywają jego naturalne piękno, zachowując je w dobrym stanie na wiele, wiele lat! Pozdrawiam
A teraz na temat: podoba mi się u Ciebie, widać pracę wkładaną w upiększanie ogrodu! Bakcyl ogrodowy chyba wciągnął Cię już na amen - i dobrze! Przed nami kolejny sezon - kolejne plany, nowe nasadzenia, sporo pracy... ale też wiele radości! Nie zamieniłabym kawałka "swojej" ziemi za skarby świata. Fajnie, że chociaż z Mamą możesz pogadać o roślinach. Róż bardzo szkoda, może odbudujesz różane rabaty? Masz już doświadczenie w ich pielęgnacji.
Elementy drewnianej architektury bardzo fajne, czytałam o deskach na ławce malowanych olejną farbą... myślę, że Tatko miał swoje przyzwyczajenia z lat kiedy dostępne były tylko takie farby. Dobrze, że dziś mamy do wyboru całą gamę najróżniejszych lakierobejc i wosków. One świetnie konserwują drewno i wydobywają jego naturalne piękno, zachowując je w dobrym stanie na wiele, wiele lat! Pozdrawiam
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Cudowne foteczki ...mnie szczególnie się podoba to z łanem irysów
Mam nadzieje ,że będziesz z nami częściej i będziesz serwowała ciągle nowe porcje zdjęć z Twojego pięknego ogródka !!
Miłej niedzieli!!
Mam nadzieje ,że będziesz z nami częściej i będziesz serwowała ciągle nowe porcje zdjęć z Twojego pięknego ogródka !!
Miłej niedzieli!!
marzenia się spełniają! Dana
- Sabcia
- 200p

Witam niedzielnie
Lukrecjo witam w moim świecie i zapraszam częściej.
Róże częściowo powróciły do mojego ogrodu, mam jakie 5 szt NN przesadziłam ja na jesień w nowe miejsce bo po posadzeniu na wiosnę na nowej rabatce nie zaszczycił mnie kwitnieniem. Dopiero potem dowiedziałam sie że róż nie podsypuje sie korą. Teraz są w nowym miejscu więc sie zobaczy. Mała architektura wymaga w tym roku dużych nakładów i finansowych i pracy. Wszystko jest wypłowiałe i wysuszone ale mam nadzieję że da sie je uratować, szczególnie ciężko będzie z ławką nad którą pnie sie winorośl i glicynia bo szkoda mi ich obcinać a trzeba zreperować nogi ławki bo zgniły. Tak wiec będzie sporo pracy z tym.
Danusiu witaj
Ja też mam nadzieję że uda mi się bywać tu częściej
Właśnie zamawiam byliny wysyłkowo
ale mam stresa 
Lukrecjo witam w moim świecie i zapraszam częściej.
Róże częściowo powróciły do mojego ogrodu, mam jakie 5 szt NN przesadziłam ja na jesień w nowe miejsce bo po posadzeniu na wiosnę na nowej rabatce nie zaszczycił mnie kwitnieniem. Dopiero potem dowiedziałam sie że róż nie podsypuje sie korą. Teraz są w nowym miejscu więc sie zobaczy. Mała architektura wymaga w tym roku dużych nakładów i finansowych i pracy. Wszystko jest wypłowiałe i wysuszone ale mam nadzieję że da sie je uratować, szczególnie ciężko będzie z ławką nad którą pnie sie winorośl i glicynia bo szkoda mi ich obcinać a trzeba zreperować nogi ławki bo zgniły. Tak wiec będzie sporo pracy z tym.
Danusiu witaj
Ja też mam nadzieję że uda mi się bywać tu częściej
Właśnie zamawiam byliny wysyłkowo
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
śliczna,zadbana działeczka,,, piękne kwiatuchy
najbardziej podobała mi się ta --ala kapliczka porośnięta hedera a w środku Jezus frasobliwy,,urocza
Miłej niedzieli
śliczna,zadbana działeczka,,, piękne kwiatuchy
najbardziej podobała mi się ta --ala kapliczka porośnięta hedera a w środku Jezus frasobliwy,,urocza
Miłej niedzieli