Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Dalu zawsze jak oglądam Twój wątek, to strasznie Ci zadroszczę że mieszkasz w cieplejszej strefie klimatycznej. Jak u Ciebie już wszystko ślicznie kwitnie - magnoilia, forsycja, śliwa itd. ;:138 , a u mnie, muszę poczekać jeszcze :evil: :evil: :evil:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Dalu aż nie wiem co napisać ;:224 Jesteś niesamowita uśmiech to już się pojawił a dobre słowo będzie na pewno ;) Jak by można nie było podziękować tak wspaniałej osobie :tan
My name is Daniel
x-d-a

Post »

Danielu, najpierw ta szczepka oleandra musi się ukorzenić, bo na razie nie ma za co dziękować...A uśmiech zawsze jest miły :lol:

Kamyku, na pewno się doczekasz...i kiedy ja już będę tylko wspominać moje piękne magnolie, Ty będziesz akurat je podziwiać...

Agnieszko, też mi sie spodobało to połączenie dwóch odcieni różowego; i dobrze że jednocześnie kwitnie też jaśniutka magnolia gwiaździsta, bo troszeczkę tonuje tę mocno różową kompozycję :P Jeśli Ci się podoba - odgapiaj, kochana, odgapiaj :D

Izo, ziarnopłon z pewnością polubi Twój ogród, pod warunkiem jednak, że masz w nim miejsca cieniste i półcieniste, oraz wilgotną glebę...A także musisz akceptować nieco "rozwichrzony" ogród, bo miłośniczki porządku niekoniecznie akceptują tę roślinkę i traktują ją jak chwaściorka :( W ogrodzie już rzeczywiście zrobiło się bardzo wiosennie - codziennie coś nowego zakwita, listki zielenieją w oczach...Piękny jest ten kwiecień :wink:

Grażynko, u mnie też bardzo się rozrósł - mam miejsca, gdzie tworzy kobierce o powierzchni kilku metrów kw. Ale wszyscy zwiedzajacy mój ogród od kilku dni zachwycają się m.in. właśnie tymi żywo zielonymi dywanami, ozdobionymi mnóstwem żółtych malutkich kwiatuszków; widok jest niesamowity!

Dawidzie, sadź, sadź, bo magnolia potrzebuje paru lat, żeby zakwitnąć - w zeszłym roku nie miałam ani jednego kwiatuszka, bo cała jej siła poszła w ukorzenianie się...

Dzisiaj byłoby całkiem przyjemnie, gdyby nie bardzo mocny wiatr :evil: Duje tak, że głowę urywa...A kwiatki nic sobie z tego nie robią i kwitną, kwitną, czasem też pachną...Hiacynty wręcz oszałamiająco! Właśnie mam je w pełnym rozkwicie i troszkę się denerwuję, że tak szybciutko się przewracają; po prostu są za ciężkie...U Was też tak się robi?

Obrazek Obrazek

...pierwszy kwiatek omiega
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daluniu witaj.
Niesamowicie wczesna wiosna u Ciebie, jakby nie w naszym kraju.
Jest pięknie. :roll:
Ziarnopłon także u mnie rośnie, ale o wiele mniej i wcale go nie tępię, gdyż później ginie niepostrzeżenie. Nie miałabym nic przeciwko, gdyby go było więcej.
Myślę, że moje piaski tak mu nie służą. :)
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu no to czekam ;) Coraz bardziej mi się ten ziarnopłon podoba :tan Muszę znaleźć jakieś miejsce u mnie na działce o idealnych warunkach dla niego i z lasu albo z kąś go z ciągnąć
My name is Daniel
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Omieg.....już..... :shock:
Chyba podgrzewany, mój dopiero liście wypuścił.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Cuda , cudeńka :) Jednak wiosna to jest moa ulubiona pora roku.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Daluś piękna u ciebie wiosna ;:138 ;:138 ;:138 a portrecik kwiatu magnolii i śliwy cudo ;:180 ;:180
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
x-d-a

Post »

Majeczko, teraz jeszcze każdy kwiatek cieszy, bo nie ma ich zbyt wiele...Jest za to świetna okazja, by przyjrzeć się z bliska i docenić urodę poszczególnych kwiatów :P A jeśli to jeszcze są moje ukochane kwiaty w białym kolorku...

Ewelinko, ta wczesna wiosna ze swoją obietnicą, zapowiedzią tego, co nas czeka, ma w sobie ogromny urok :lol: Każdy dzień wita nas nowiną - a to jakiś kwiatek zakwitnie, a to brzoza się zazieleni...

Grażynko, dzisiaj się znacznie ochłodziło, więc wegetacja troszkę przystopowała...I dobrze, bo za szybko to wszystko się działo!
Co nie zmienia faktu, że omieg już jest w pełni rozkwitu i stanowi jeszcze jeden śliczny, żółty akcent w ogrodzie :D

Danielu, spróbuj go posadzić w miejscu półcienistym i wilgotnym, a wtedy ładnie Ci się rozrośnie i zadarni dużą powierzchnię...

Tajeczko, chyba masz rację, bo ziarnopłon jednak woli wilgotną i żyzną glebę...Niby taki chwaściorek, a wie, co dobre ;:224

Kochani, dzisiaj paskudna pogoda i nawet mi się nie chce nosa wyściubić do ogrodu, chociaż sporo sobie na dzisiaj zaplanowałam. Ale trudno...wiatr urywa głowę, jest zimno i nieprzyjemnie :evil:
Dzień mamy dość szary, więc pokażę Wam moją skromną kolekcję kolorowych prymulek :P Dodam tylko, że żadnej nie sadziłam - zostały posadzone przed wieloma laty przez poprzednich właścieli i co roku jest ich więcej; mało tego - wyrastają w różnych, najmniej spodziewanych miejscach, n.p. między kostkami brukowymi :roll: Ale takie duże kępki mają sporo uroku:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

:wit Halinko! Jestem u ciebie pierwszy raz ale na pewno nie ostatni ;:108
U ciebie już wszystko kwitnie, Cudnie!
Też mam magnolię gwiaździstą la bardziej kremową i też niedługo rozkwitnie, już nie mogę się doczekać!
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może i chwaściorek ale ładny ;) I jak na chwasta to ma niezłe wymagania :;230
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Witaj Daluś, przeglądałam swój wątek i natknęłam się na Twoje zdjęcie z powojnikiem na tuji. Zaszczepiłaś we mnie nową idee. Po 12 dziś w nocy złożyłam zamówienie na clematisy- dla każdej tuji po jednym.
A w związku z twoim tematem. Szlag mnie dosłownie trafie jak widzę że u mnie wszystko takie jakieś opóźnione... żonkile mi się jeszcze nie rozwinęły, podobnie miodunka, omieg, barwinek. Mieszkam w centrum a wszystko u mnie jakieś takie cofnięte 8-) Nawet nie wiesz jak zazdroszczę Ci tego słoneczka. U mnie dopiero w pączkach.A hiacynty mi wymarzły. Pechowy rok :roll:
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękna kolekcja prymulek ;:138
Naprawdę robią wrażenie :heja
:wit
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też prymulki sadzone przez mamę chyba z 30 lat temu.
Te rosną i kwitną bez zarzutu a te kupne marnieją i znikają.
Nie ma to jak stara gwardia. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Dalu, piękne masz kwiaty w odrodzie ;:111 . Ile lat ma Twoja róża?
Dziwię się też kwitnieniu. Wiosna chyba niesprawiedliwie podzieliła. U mnie jeszcze nie kwitną forsycje. :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”