Zielone różności
- AloesIk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zielone różności
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Elu nie miej wyrzutów sumienia, bo wiosną wszystkie pochłonięte jesteśmy pracą w ogrodzie
Czy wiosenny bukiecik jest efektem spaceru po ogrodzie, czy markecie 
- elik_49
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Witam wszystkich
, oj dzisiejsza pogoda popsuła mi całkowicie humor, moje kwitnące kwiaty na działce przykryte zostały śniegową pierzynką ale może to je ochroni przed dużym spadkiem temp. która ma być w nocy, w południe krajobraz przypominał raczej pogodę styczniową a nie majówkę. 
Wiktorio kwiatki dziękują za miłe słowa
, zapraszam zawsze kiedy tylko będziesz chciała.
Krysiu cieszę się jak dziecko że hojka tak się puściła
,
Aloesik azalka jeszcze młodziutka, bo dwuletnia a kolorek miał być bardziej intensywny, pewnie wina troszkę podłoża, tak wyczytałam że intensywność koloru zależy od jakiegoś pierwiastka ale nie pamiętam jakiego, chociaż rośnie ładnie i coroczne przyrosty są duże a przecież o to chodzi.
Iwonko bukiecik oczywiście z mojego ogródka, taka kolorystyczna kompozycja na czasie komwaliowo-niezapominajkowo -omiegowo, szkoda że dzisiaj to wszytko przykryte jest śniegiem.

A żeby nie było już tak całkiem smutno to nareszcie ruszyły koleuski, wysiane dosyć późno z przeznaczeniem na balkon, kolorki nie specjalnie mi odpowiadają, zamówiłam sobie jeszcze rokoko to chociaż kilka wysieję, teraz czekam na nasionka

Wiktorio kwiatki dziękują za miłe słowa
Krysiu cieszę się jak dziecko że hojka tak się puściła
Aloesik azalka jeszcze młodziutka, bo dwuletnia a kolorek miał być bardziej intensywny, pewnie wina troszkę podłoża, tak wyczytałam że intensywność koloru zależy od jakiegoś pierwiastka ale nie pamiętam jakiego, chociaż rośnie ładnie i coroczne przyrosty są duże a przecież o to chodzi.
Iwonko bukiecik oczywiście z mojego ogródka, taka kolorystyczna kompozycja na czasie komwaliowo-niezapominajkowo -omiegowo, szkoda że dzisiaj to wszytko przykryte jest śniegiem.

A żeby nie było już tak całkiem smutno to nareszcie ruszyły koleuski, wysiane dosyć późno z przeznaczeniem na balkon, kolorki nie specjalnie mi odpowiadają, zamówiłam sobie jeszcze rokoko to chociaż kilka wysieję, teraz czekam na nasionka
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Zmiany czasami niewielkie,czasami niedostrzegalne - ale wędrówki do doniczek - nieustające.
Koleuski - olbrzymy
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- fiołek afrykański
- 100p

- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
a szybko wschodzą?? bo się też nad nimi zastanawiałam czy jest jakiś problem z ich wysiewem ;)
- kociara

Ja Ci nie odpowiem bo dopiero wczoraj wysiałam,a na torebce nie piszą jak długo kiełkują.
Jak coś wzejdzie to się pochwalę u siebie.Wysiałam tak jak podglądnęłam na forum - są maleńkie więc wysypałam na mokry płatek kosmetyczny
i będę czekać
Jak coś wzejdzie to się pochwalę u siebie.Wysiałam tak jak podglądnęłam na forum - są maleńkie więc wysypałam na mokry płatek kosmetyczny
i będę czekać
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- elik_49
- 1000p

Fiołeczku one wg mnie wolno rosną, moje były siane początkiem marca, a wschodzą do około 2 tygodni, to już druga moja przygoda z pokrzywkami. Będę wysiewać jeszcze rokoko te takie bardzo pofałdowane, wcześnie nie udało mi się kupić nasionek, wysieje tylko kilka sztuk. One wschodzą w 100% albo wcale jeśli nasionka są złej jakości, ja wysiewałam do ziemi. Krysiu a ty na tym płatku kosmetycznym chcesz je podkiełkować trochę czy w jakim celu taki zabieg?
- kociara

Elu,a gdzie kupiłaś te "rokoko" ?
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- elik_49
- 1000p

Kupiłam je na allegro, szkoda tylko, że tak późno je tam wypatrzyłam, ale jeśli przydatność nasion do siewu będzie do następnego roku to tylko część wysieje, póki co czekam na listonosza.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Elu czego chcesz od tych koleusów? do wyboru, do koloru
Ja wysiałam dwa lata temu i wszystkie miałam identyczne
...a jak wygląda rokoko? bo ja znam tylko...bratki 
- elila
- 1000p

- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Zdjęcia krajobrazu nie skomentuję....
Koleuski fajne, pójdą na słonko to się bardziej wybarwią i będzie kolorowo!
Koleuski fajne, pójdą na słonko to się bardziej wybarwią i będzie kolorowo!
- elik_49
- 1000p

No to jak mówicie że ładne to chyba tak jest
, trochę może grymaszę bo w ubiegłym roku już takie maluszki były ciekawiej wybarwione i bardziej różnorodne pod względem kolorystyki, tu jest najwięcej różowo-ceglastych, poczekam i zobaczę jakie będą w pełni sezonu.
Iwonko koleusy rokoko mają bardzo pofałdowane i strzępiaste liście, o wiele bardziej są dekoracyjne niż np blumeii.
Iwonko koleusy rokoko mają bardzo pofałdowane i strzępiaste liście, o wiele bardziej są dekoracyjne niż np blumeii.
- kociara

Niech zdrowo rosną
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- renka1
- 500p

- Od: 10 mar 2011, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz ślicznego,zdrowego skrzydłusia,a co do hojki to nie masz się czym martwić,moja też tak ma ,a kwitnie jak szalona.
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witam Cię Elu!
Odwiedzilem Twoje zielone różności ponieważ podobał mi się wpis do tematyki o papryce.Masz piękne kwiaty i mają taki wygląd jak powinny mieć tzn są zdrowe jędrne.Nie widziałem panoramy Twego ogrodu a na pewno jest ciekawa co sądzę po fotce ze śniegiem w maju.Zawsze zazdrościłem klimatu panującego w Waszym rejonie ale teraz nie zazdroszczę.U nas jest zawsze opóżniona wiosna a teraz jest piekielnie zimno,że nawet nie jeżdzimy na działkę.Co do uprawy papryki to sadzę ją ponad 30 lat ale nigdy nie skubałem pierwszego kwiatka na czubku.Zrobiłem to dzisiaj na 2 paprykach z ciekawości bo zbiory miałem wystarczające.Paprykę zawsze sadzę do folii w grupkach po 3 ,lub 4 szt lepiej wtedy rosną w razie potrzeby opasam je sznurkiem aby nie łamały się.
Pozdrowienia Edward
Odwiedzilem Twoje zielone różności ponieważ podobał mi się wpis do tematyki o papryce.Masz piękne kwiaty i mają taki wygląd jak powinny mieć tzn są zdrowe jędrne.Nie widziałem panoramy Twego ogrodu a na pewno jest ciekawa co sądzę po fotce ze śniegiem w maju.Zawsze zazdrościłem klimatu panującego w Waszym rejonie ale teraz nie zazdroszczę.U nas jest zawsze opóżniona wiosna a teraz jest piekielnie zimno,że nawet nie jeżdzimy na działkę.Co do uprawy papryki to sadzę ją ponad 30 lat ale nigdy nie skubałem pierwszego kwiatka na czubku.Zrobiłem to dzisiaj na 2 paprykach z ciekawości bo zbiory miałem wystarczające.Paprykę zawsze sadzę do folii w grupkach po 3 ,lub 4 szt lepiej wtedy rosną w razie potrzeby opasam je sznurkiem aby nie łamały się.
Pozdrowienia Edward