A jaka będę miala rabate z miskantem - mówię Ci, wlasnie pomogla mi E z fm, mozesz spojrzec do jej watku jak jestes ciekawa
Ogród Dorbie
Re: Ogród Dorbie
Cześć Agatko, Dzięki za wsparcie dla wierzby 

A jaka będę miala rabate z miskantem - mówię Ci, wlasnie pomogla mi E z fm, mozesz spojrzec do jej watku jak jestes ciekawa
 Ta rabata nie dawala mi dlugo spokoju. zaraz napisze co bedzie

- Sure
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Wszystko sobie potem pooglądam, bo na razie na chwilę się wyrwałam, ale już muszę znikać...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4

ogród Agaty - cz.4
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Dorbie, to napisz tutaj co planujesz z trawami, bo nie każdy trafi na FM.
Jeśli chodzi o stośki to możesz spróbować z iglakami. Może cis strzyzony właśnie w stożek? Ja taki zamierzam posadzic.

Jeśli chodzi o stośki to możesz spróbować z iglakami. Może cis strzyzony właśnie w stożek? Ja taki zamierzam posadzic.
Juz dwa razy pisalam i jak wciskam wyslij to mi wszystko znika - przeciez to jest zlosliwosc!!!!!
W kazdym razie przepraszam ze nie umiescilam tu tego projektu, juz piszę
Rzecz dotyczy rabaty o ktorej pisalam poprzednio

Jako pionowy akcent Miskant chinski, do niego lilak Meyera Palibin, żywotnik wschodni, świerk Procumbens, budleja BlueChip(karłowa) , powojnik bylinowy arabella jako okrywa, do tego blisko róż rozplenica, obok kilka turzyc Beatles i ze dwie inne
Rabat ponizej nie jest jeszcze zaprojektowana, ale w planie:
Miskanty chinskie 3szt rózne tj: Silberspine, Rotsilber i jakis niski, wierzba Hakuro krzaczasta, krzewuszka z ciemnymi liscmi i kwiatami i zurawki, bergenie. Dodałabym jeszcze jakiegos iglaczka malego, tylko nie wiem ktory by lubil wilgoć - może mi ktoś doradzi

W kazdym razie przepraszam ze nie umiescilam tu tego projektu, juz piszę
Rzecz dotyczy rabaty o ktorej pisalam poprzednio
Jako pionowy akcent Miskant chinski, do niego lilak Meyera Palibin, żywotnik wschodni, świerk Procumbens, budleja BlueChip(karłowa) , powojnik bylinowy arabella jako okrywa, do tego blisko róż rozplenica, obok kilka turzyc Beatles i ze dwie inne
Rabat ponizej nie jest jeszcze zaprojektowana, ale w planie:
Miskanty chinskie 3szt rózne tj: Silberspine, Rotsilber i jakis niski, wierzba Hakuro krzaczasta, krzewuszka z ciemnymi liscmi i kwiatami i zurawki, bergenie. Dodałabym jeszcze jakiegos iglaczka malego, tylko nie wiem ktory by lubil wilgoć - może mi ktoś doradzi
Tu zblizenie

Dodam jeszcze ze szczepiona na pniu jest róża bordowa,podsadzona fioletowa lawendą, a dalej jest rabata różana
Oczywiscie nie bedzie tu yucci, tych iglakow i resztek goździków

Dodam jeszcze ze szczepiona na pniu jest róża bordowa,podsadzona fioletowa lawendą, a dalej jest rabata różana
Oczywiscie nie bedzie tu yucci, tych iglakow i resztek goździków
Ale sniegu znowu mnostwo. Dobrze ze zdazylam przed tymi mrozami i sniegiem ponownie oslonic moje Rh i klony, hortensje, bo przez te okropne wiatry zerwalo mi cala agrowloknine, mimo ze przyczepilam sznurkiem i zszywaczem, ale takie wiatry tu na Pomorzu mamy co roku i zrywa galezie i nawet kogos z obwodnicy zepchnelo 

- Sure

Ja po powrocie też poprawiałam agrowłókninę, z głogownika całkiem zleciała. Ale teraz już jest obsypana śniegiem, jeśli wcześniej nie przemarzł, to wytrzyma!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4

ogród Agaty - cz.4
- 
				Soczewka
 - 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35

Gosia cóż za optymizm 

. Ja sobie tłumaczę,że ten śnieg to na dobro naszym roślinkom. Bo już zaczęłam się martwić,że przez te mrozy wszystko pomarznie.

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu

Zapraszam do mojego ogrodu
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14

Na długoterminowych od marca w dzień na plusie. Mam nadzieję, że to już tak zostanie.
Mój m. był teraz w Irlandii. Jak wyjeżdżał w zeszłym tygodniu, to było jeszcze znosnie. Dzisiaj stwierdził, że nie wraca

Tam jest 15 stopni, ale na plusie. Załamał sie jak mu powiedziałam ile jest u nas.

Mój m. był teraz w Irlandii. Jak wyjeżdżał w zeszłym tygodniu, to było jeszcze znosnie. Dzisiaj stwierdził, że nie wraca
Tam jest 15 stopni, ale na plusie. Załamał sie jak mu powiedziałam ile jest u nas.
- Sure

Koleżanki mnie dzisiaj dobiły, że od marca, ale dopiero po 10-tym. Pewnie nie mają racji, prawda? To jakaś zła prognoza była...  

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4

ogród Agaty - cz.4
- 
				Penelopa
 - 200p

- Od: 2 sie 2010, o 16:47

Witaj Dorbie  

Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy - pamiętam jak budowałaś dom
  , a tu już ogród tak zaawansowany    

Cieszę się, że pokazałaś przód domu, bo zamierzamy w tym roku skuć półokrągłe schody robione wg projektu i zrobić dokładnie takie jak u Was. A że projekt mamy ten sam, to teraz wiem jak to będzie wyglądało

Taras zrobiliśmy podobnie jak Wy, też kostka. Wyszło tak:

w tym roku obsadzamy, na razie jesienią posadziliśmy dookoła lawendę i kilka liliowców. Mam nadzieję, że moja lawenda będzie tak piękna jak u ciebie.
W ogóle z uśmiechem oglądałam zdjęcia,naprawdę fajnie Ci to wychodzi
  Ciekawy pomysł na zielnik. nie obiecuję, że teraz nie zgapię  

Magda

Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy - pamiętam jak budowałaś dom
Cieszę się, że pokazałaś przód domu, bo zamierzamy w tym roku skuć półokrągłe schody robione wg projektu i zrobić dokładnie takie jak u Was. A że projekt mamy ten sam, to teraz wiem jak to będzie wyglądało
Taras zrobiliśmy podobnie jak Wy, też kostka. Wyszło tak:

w tym roku obsadzamy, na razie jesienią posadziliśmy dookoła lawendę i kilka liliowców. Mam nadzieję, że moja lawenda będzie tak piękna jak u ciebie.
W ogóle z uśmiechem oglądałam zdjęcia,naprawdę fajnie Ci to wychodzi
Magda
- 
				izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08

Dziewczyny wybieracie się na kaszubskie, marcowe spotkanie? 

- 
				Penelopa
 - 200p

- Od: 2 sie 2010, o 16:47

izaziem: czytałam o spotkaniu, ja nie jestem w stanie zadeklarować się szybciej niż w okolicy 10 marca - szykuje mi się cieżki weekend