Jadzia, czas na zakupy różane. W Auchanie mnóstwo róż, także na pniu, skimmie po 13 zł, rododendrony po 6 i 9, azalie 13 z haczykiem i wiele innych. Udanych zakupów
Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
Jadzia, czas na zakupy różane. W Auchanie mnóstwo róż, także na pniu, skimmie po 13 zł, rododendrony po 6 i 9, azalie 13 z haczykiem i wiele innych. Udanych zakupów
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wiesz musiałabym pojechac tramwajem ,ale jutro ani pojutrze nie dam rady . Może coś w poniedziałek wymyślę i wyskoczę z chałupy po łupy 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj JADZIU!
Masz rację stare piwonie mają to coś, chociaż te nowe odmiany też niczego sobie.
Ja dzięki Forum zaczynam być ich entuzjastką. No to witaj w klubie miłośników piwonii.
A róże pokkazujesz coraz piękniejsze.
Masz rację stare piwonie mają to coś, chociaż te nowe odmiany też niczego sobie.
Ja dzięki Forum zaczynam być ich entuzjastką. No to witaj w klubie miłośników piwonii.
A róże pokkazujesz coraz piękniejsze.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No to mój ogród to nie ogród - piwonii nie mam

- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Czy mój ogród jest ogrodem jak piwonie są u sąsiadki zaraz za płotem 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
To ja czuję się dowartościowana
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

Witam wszystkich z zaśniezonego Śląska . Pomimo ,że śnieg pada cały czas to jest cieplutko .
BASIU pewnie ,piwowonie jak u nas mówią to wiosenna ozdoba gdy dopiero inne kwiaty przygotowują swój festiwal .
OLU fakt faktem ,że patrzysz na zza płotu niczego nie zmienia . Musisz jednak przyznać ,ze są piękne z różami
DOMINIKO jeszcze wszystko przed Tobą . Teraz jest tyle odmian co jedna to pięknejsza
KRYSIU chyba stare odmiany maja lepsze kody genetyczne .Pamiętam u Babci ile ona miała piwonii w swoim ogrodzie dlatego tez musiałam je miec .
Przesyłam wszystkim
i zyczę miłej soboty i niedzieli

BASIU pewnie ,piwowonie jak u nas mówią to wiosenna ozdoba gdy dopiero inne kwiaty przygotowują swój festiwal .
OLU fakt faktem ,że patrzysz na zza płotu niczego nie zmienia . Musisz jednak przyznać ,ze są piękne z różami
DOMINIKO jeszcze wszystko przed Tobą . Teraz jest tyle odmian co jedna to pięknejsza
KRYSIU chyba stare odmiany maja lepsze kody genetyczne .Pamiętam u Babci ile ona miała piwonii w swoim ogrodzie dlatego tez musiałam je miec .
Przesyłam wszystkim

Jadziu na razie cieszmy się domowymi kwiatami bo na te ogrodowe trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jadziu,
Ja mam piwonie te raczej "stare". Pięknie kwitną i pachną, ale to co zobaczyłam na all, to przeszło moje oczekiwania. Patrzyłam niemal z otwartą buzią. Tak wiele odmian. Tak wiele barw i kształtów tych pieknych kwiatów. Nowa choroba w ataku. I wcale nie chcę się z niej wyleczyć. Biję się tylko z myślami , które piwonie mam wybrać
Muszę to zrobić jakoś po tajniacku przed moim m 
Ja mam piwonie te raczej "stare". Pięknie kwitną i pachną, ale to co zobaczyłam na all, to przeszło moje oczekiwania. Patrzyłam niemal z otwartą buzią. Tak wiele odmian. Tak wiele barw i kształtów tych pieknych kwiatów. Nowa choroba w ataku. I wcale nie chcę się z niej wyleczyć. Biję się tylko z myślami , które piwonie mam wybrać
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jadziu
tyle kwiatów na jednej gałązce???
Jestem w szoku!

tyle kwiatów na jednej gałązce???

-
goryczka143

Witaj Jadziu!
Dziękuję za wszystko!
Te stare odmiany piwonii sa jednak piękniejsze i jak obficie kwitną.
Ta Na zdjęciu cudowna.
Dziękuję za wszystko!
Te stare odmiany piwonii sa jednak piękniejsze i jak obficie kwitną.
Ta Na zdjęciu cudowna.
- JAKUCH

KRYSIU alez za co . Nie wiem czy akurat ta będzie równiez tak obficie kwitnąć w tym roku . Niestety na czas stawiania płotu musiała zmienić miejsce . To był stary krzaczor i zawsze pięknie kwitnął
EWUNIU coś ty one sa związane . Chciałabym ,żeby tak ładnie kwitnął . W ubiegłym roku z powodu ciągłych deszczy wszystkie się kładły
OLU widziałam ,że kupiłas sobie Karla Rosenfielda już z takim pięknym pączkiem . Masz rację jest tyle pięknych odmian i kolorów
DANUSIU na razie cieszymy się domowymi ale juz niedługo będziemy cieszyć sie naszymi ogródkowymi
EWUNIU coś ty one sa związane . Chciałabym ,żeby tak ładnie kwitnął . W ubiegłym roku z powodu ciągłych deszczy wszystkie się kładły
OLU widziałam ,że kupiłas sobie Karla Rosenfielda już z takim pięknym pączkiem . Masz rację jest tyle pięknych odmian i kolorów
DANUSIU na razie cieszymy się domowymi ale juz niedługo będziemy cieszyć sie naszymi ogródkowymi
- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Witaj Jadziu !!!
W Szczecinie dzisiaj jest zima
. Pada śnieg , wiaterek i zero na termometrze .
Kiedy wreszcie przyjdzie WIOSNA.
W Szczecinie dzisiaj jest zima
Kiedy wreszcie przyjdzie WIOSNA.
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
goryczka143

Witaj JADZIU!
Może nie zakwitnąć> moja po przesadzeniu nie kwitła dwa lata. Ale za to w ubiegłym ho ho.
Miłej niedzieli
/a od czwartku podobno na 100% wiosna/
Może nie zakwitnąć> moja po przesadzeniu nie kwitła dwa lata. Ale za to w ubiegłym ho ho.
Miłej niedzieli
Miejsca na piwonie nie mam ale 2 szt.posiadam-białą i różową-tę ostatnią od Neli.Pewnie też trzeba będzie 2 lata czekać na kwitnienie.
Wczoraj Jadziu miałam 39 gorączki i to na pewno przez tą zimę,która nie chce odejść.
Pozdrawiam
Wczoraj Jadziu miałam 39 gorączki i to na pewno przez tą zimę,która nie chce odejść.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka