Ogród 2010 - Priam cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Przemku nie martw sie gwiazdą jak stopnieją sniegi wszystko wróci do normy i roślinki sie podniosa . Może cebulki będa trochę dłużej wychodzic jak są mocno wcisnięte . Jestem ciekawa Twojego pięknego skalniaka
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Przemku, u nas tuje też się nie maję za dobrze, niektóre są nawet połamane
W październiku, gdy spadł u nas śnieg połamał mi większość róż z pąkami, teraz zaś ten ciężki śnieg połamał iglaki.
Dobrze, że już wiosna idzie, szybko zapomnimy o bólu i będziemy się cieszyć tym, co przeżyło
W październiku, gdy spadł u nas śnieg połamał mi większość róż z pąkami, teraz zaś ten ciężki śnieg połamał iglaki.
Dobrze, że już wiosna idzie, szybko zapomnimy o bólu i będziemy się cieszyć tym, co przeżyło
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale tłoczno dzisiaj u mnie ;) Bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin.
paulinka09 - na rośliny cebulowe taka kołderka ze śniegu na pewno dobrze działa, nie wiem jak z RH, ale na ten moment wyglądają dobrze i nie mają zwiniętych liści co mnie bardzo cieszy.
Grzegorz B - niby miejsca dużo, ale funduszy brak. Nawet jak udało mi się je uzbierać i posadziłem cyprysy Lawsona to i tak zima to zniweczyła. Obym się mylił....
JAKUCH - najśmieszniejsze jest to, ze pod śniegiem są bergenie - których nawet nie widać. Z cebulowych to sa tam tulipany i szafirki.
A skalniaka to sam jestem ciekaw bo nie wiem jak odpłaci mi się wiosną. Niby starałem sie wszystko fajnie dobrać, ale efekt może być różny
AniaDS - oj chciałbym być pełen optymizmu jak Ty. Tymczasem dowiedziałeś sie ze muszę kupić preparat dla ratowania cyprysów. Mowa tu o Asahi SL, który postaram się kupić żeby chociaż kilka sadzonek ocalić.
Dzięki pomocy Forumków mam już dwa duże , wirtualne drzewa
Sosna http://www.posadzdrzewo.pl/#/las/drzewo/priam
Dąb http://www.posadzdrzewo.pl/#/las/drzewo ... slawbartos
paulinka09 - na rośliny cebulowe taka kołderka ze śniegu na pewno dobrze działa, nie wiem jak z RH, ale na ten moment wyglądają dobrze i nie mają zwiniętych liści co mnie bardzo cieszy.
Grzegorz B - niby miejsca dużo, ale funduszy brak. Nawet jak udało mi się je uzbierać i posadziłem cyprysy Lawsona to i tak zima to zniweczyła. Obym się mylił....
JAKUCH - najśmieszniejsze jest to, ze pod śniegiem są bergenie - których nawet nie widać. Z cebulowych to sa tam tulipany i szafirki.
A skalniaka to sam jestem ciekaw bo nie wiem jak odpłaci mi się wiosną. Niby starałem sie wszystko fajnie dobrać, ale efekt może być różny
AniaDS - oj chciałbym być pełen optymizmu jak Ty. Tymczasem dowiedziałeś sie ze muszę kupić preparat dla ratowania cyprysów. Mowa tu o Asahi SL, który postaram się kupić żeby chociaż kilka sadzonek ocalić.
Dzięki pomocy Forumków mam już dwa duże , wirtualne drzewa
Sosna http://www.posadzdrzewo.pl/#/las/drzewo/priam
Dąb http://www.posadzdrzewo.pl/#/las/drzewo ... slawbartos
- ogrodniczka01
- 1000p

- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Witaj Przemku
Działka duża i miejsca mnóstwo na kwiaty
chyba, że masz już posadzone tylko śniegowa kołderka zasłania :P
Działka duża i miejsca mnóstwo na kwiaty
- Priam
- Przyjaciel Forum

Postanowiłem, że pochwalę się swoimi roślinkami. Są to bergenia, zimowity i anemon późno letni. Nie miałem możliwości wsadzenia ich do gruntu jesienią wiec zime spędziły w piwnicy. Jakiś czas temu przeniosłem je do domu i oto efekt:
Bergenia wypuściła nową sadzonkę

a zimowity już się porządnie ruszyły...

Dzisiaj byłem też w sklepie i kupiłem sobie dwie torebki astrów ;) Jutro wstawię ich fotkę ;)
Ogrodniczko- część terenu jest zagospodarowana, reszta czeka na realizację planów ;)
Bergenia wypuściła nową sadzonkę

a zimowity już się porządnie ruszyły...

Dzisiaj byłem też w sklepie i kupiłem sobie dwie torebki astrów ;) Jutro wstawię ich fotkę ;)
Ogrodniczko- część terenu jest zagospodarowana, reszta czeka na realizację planów ;)
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku cześć, ciekawe czy Ci zakwitną te bergenie 
- Priam
- Przyjaciel Forum

Witaj Mateuszu - bergenie pewnie zakwitną, ale zimowity mogą nie zakwitnąć bo nie przemarzły. Tak czy owak ważne jest dla mnie aby się przyjęły ;)
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Przemku masz zatem ładny ogródek na parapecie.
Tyle zieleni optymistycznie nastawia do życia.
A pod śniegiem życie ....kwitnie - zobacz do Basowej.
U Ciebie pewno na parapecie też coś zakwitnie.
Tyle zieleni optymistycznie nastawia do życia.
A pod śniegiem życie ....kwitnie - zobacz do Basowej.
U Ciebie pewno na parapecie też coś zakwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Priam
- Przyjaciel Forum

Witam Grażynkę w moich skromnych progach
Na parapet aż miło spojrzeć i dzięki temu coraz bardziej czuję, że zbliża się wiosna.
Co ciekawe - musiałem jedną doniczkę wynieść z domu bo zaczęły z niej wychodzić pszczółki
Była to doniczka z cebulowymi (chyba z galtoniami), która do późnej jesieni była na balkonie!
Nawet nie wiesz jakie było moje zaskoczenie....
Na parapet aż miło spojrzeć i dzięki temu coraz bardziej czuję, że zbliża się wiosna.
Co ciekawe - musiałem jedną doniczkę wynieść z domu bo zaczęły z niej wychodzić pszczółki
Była to doniczka z cebulowymi (chyba z galtoniami), która do późnej jesieni była na balkonie!
Nawet nie wiesz jakie było moje zaskoczenie....
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
No tak... my tu pod śniegiem wypatrujemy roślin, a Ty sobie w najlepsze w piwnicy trzymasz ogródek... 
- Priam
- Przyjaciel Forum

Przemku - masz racje, sadzonki podpędzę w domu i w ogródku będą największe i najładniejsze
Gabrysiu -
Trzeba sobie jakoś radzić

Skoro sam nie mogę jechać do ogrodu to ogród jest u mnie
Dzisiaj posiałem sobie lawendę i szałwię omączoną
Pozostaje mi tylko czekać na pierwsze kiełki.
Gabrysiu -
Skoro sam nie mogę jechać do ogrodu to ogród jest u mnie
Dzisiaj posiałem sobie lawendę i szałwię omączoną
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Przemek lawsony masz uschnięte po bokach-zmarzły ? Moje są zielone i nic z nimi się nie dzieje , a mam ich bardzo dużo . Mój pełnik też rośnie w doniczce , oby dotrzymał do wiosny .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Priam
- Przyjaciel Forum

Zosiu - a myślisz, że da się uratować jeszcze te cyprysy??
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Przemku góra jest dobra , pozwól im rosnąć , tylko te boki uschnięte przytniesz . Ja sobie zniszczyłam od strony sąsiada moje lawsonki , bo chciałam zasłonić dojście moich futrzaków do siatki . Też mi uschły od jego strony , muszę wiosną zrobić porządek z suchymi gałązkami . Lawsony muszą mieć przewiew pamiętaj o tym .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków