Spełniane marzenia
Re: Spełniane marzenia
WITAJ ZENKU
nie zdążyłam odpisać CI w poprzednim wątku. Obowiązki domowe i niestety trzeba rozstać się z Wami ,ale tylko na chwilę .Wracając do planowanego zakupu- BERBERYS WILSONA - Zenku zaryzykuje i kupię .Zobaczymy co z tego będzie, posadzę go przy drewnianym domeczku, może przetrwa
Widziałam tą roślinę u Tadeusza na forum i bardzo mi się spodobała. Wiesz jak to jest jak się baba uprze to nie ma mocnych .
Twoje wskazówki wzięłam sobie do serca 
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
-
Tamaryszek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Wiosenko !
Widzę ,że intensywnie planujesz, co posadzić wiosną ! Czytałam Twoją listę , fajne rośliny wybrałaś... ( Moja lista długa, oj, za długa...)
Czy myślałaś może o brzozach ? Ula słusznie napisała, że świetnie by pasowały do otoczenia, wspaniale dałyby sobie radę w tych warunkach, a mają tyle uroku...Są i mniejsze ( Youngi płacząca, Doreboos ) i te zwykłe brodawkowate, wielkie. Liściaste drzewa tworzą specyficzny klimat. Polecam Ci moje faworytki !
Widzę ,że intensywnie planujesz, co posadzić wiosną ! Czytałam Twoją listę , fajne rośliny wybrałaś... ( Moja lista długa, oj, za długa...)
Czy myślałaś może o brzozach ? Ula słusznie napisała, że świetnie by pasowały do otoczenia, wspaniale dałyby sobie radę w tych warunkach, a mają tyle uroku...Są i mniejsze ( Youngi płacząca, Doreboos ) i te zwykłe brodawkowate, wielkie. Liściaste drzewa tworzą specyficzny klimat. Polecam Ci moje faworytki !
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Wiosenko
w 100 % zgadzam się z tym co napisała Ula

WITAM I ŚCISKAM SYMPATYCZNE OGRODNICZKI
Brzoza Youngi na pewno zostanie posadzona przy wodzie
,ale woda niestety z kranu (aby go zasłonić) i powykładam kamieniami, żeby szybko przesychało

Brzoza Youngi na pewno zostanie posadzona przy wodzie

Pozdrawiam - wiosenka
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Wiosenko bardzo ładnie przygotowana rabata wypełniona korą i obsadzona iglakami, żywopłot z tuj doskonały pomysł, zabezpieczy przed wscibskim okiem przechodniów przez cały rok, Ciekawy jestem co to za tuje.?
Pozdrawiam Zenek
- pyzia
- 200p

- Od: 18 maja 2009, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Cześć Wiosenko po raz pierwszy w tym roku...
W 2010 życzę łatwości w podejmowaniu decyzji bo doradców masz naprawdę wielu
!
pozdrawiam
pyzia
W 2010 życzę łatwości w podejmowaniu decyzji bo doradców masz naprawdę wielu
pozdrawiam
pyzia
- ursulka

- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pyziu, hi hi hi , bo my tu wszystkie przebieramy nogami z radości, że możemy chociaż pomarzyć o nowych DUŻYCH nasadzeniach
Wiosenko - pozdrawiam Twoją gorącą głowę ogrodniczą!
Wiosenko - pozdrawiam Twoją gorącą głowę ogrodniczą!
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wiosenko
witaj a może nie bierz ją tak od razu za frak
Pęcherznicę można podcinać i dosadż jeszcze czerwoną purpurea pięknie razem się prezentują
Jak będziesz ciąć to patyczki do ziemi i już będą nowe krzaczki
Ja na moim piasku sadzę prawie wszystko tylko podkładam dużo dobrej ziemi i podlewam 
WITAM krajankę
.Ciekawe plany na wiosnę ,będę zaglądać do ciebie i podziwiać efekty 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Wisenko!
Zazdroszczę planów i listy zakupów. Ja mogę sobie dosadzić
jakiegoś mini skalniaczka. Ale mam plan dokupię nową działkę
bo na tej to już dawno wszystko upychałam kolanami.
Wiosenko przyjdź jak najszybciej czekamy wszyscy.

Zazdroszczę planów i listy zakupów. Ja mogę sobie dosadzić
jakiegoś mini skalniaczka. Ale mam plan dokupię nową działkę
bo na tej to już dawno wszystko upychałam kolanami.
Wiosenko przyjdź jak najszybciej czekamy wszyscy.
WITAM WIOSENNIE W ZIMOWY WIECZÓR
Wprawdzie nie mam zbyt dużo kwiatów na działce, więc witam czym mam ZAWCIĄGIEM NADMORSKIM (dobrze sobie nawet radzi na VI kl. ziemi)Dziękuję za odwiedziny . :P
Powoli zaczynam się przekonywać, że z zagospodarowywaniem działki powinnam sobie jakoś poradzić .Cały czas liczę na Waszą pomoc.
Odezwą się jutro . Muszę zająć się domem i domownikami
PA PA DO JUTRA Obowiązki MATKI POLKI
Dziewczyny aby do WIOSNY

Wprawdzie nie mam zbyt dużo kwiatów na działce, więc witam czym mam ZAWCIĄGIEM NADMORSKIM (dobrze sobie nawet radzi na VI kl. ziemi)Dziękuję za odwiedziny . :P
Powoli zaczynam się przekonywać, że z zagospodarowywaniem działki powinnam sobie jakoś poradzić .Cały czas liczę na Waszą pomoc.
Dziewczyny aby do WIOSNY

Pozdrawiam - wiosenka
JUŻ JESTEM Z WAMI
LALCIU dziękuję bardzo za odwiedziny i zapraszam . Okazuje się, że na Lubelszczyźnie jest już spora grupa forumowiczów
Tak trzymać.
Witaj GORYCZKO życzę zrealizowania planów związanych z zakupem nowej działki, ale tak na serio to TY byś chciała mieć większą działkę
Dziewczyno, ale TY jesteś ambitna i pracowita TOASTY DLA AMBITNYCH 
ROMCIU
TY to jesteś litościwa Kasia i za to Cię lubię ,dokupię dla towarzystwa jeszcze pęcherznicę czerwoną( skoro się pięknie prezentują ) i chyba nazwę go ,,Zakątkiem Romy" :P
ZENKU Kupowałam tuje szmaragd ,ale co urośnie to zobaczymy
LALCIU dziękuję bardzo za odwiedziny i zapraszam . Okazuje się, że na Lubelszczyźnie jest już spora grupa forumowiczów
Tak trzymać.
Witaj GORYCZKO życzę zrealizowania planów związanych z zakupem nowej działki, ale tak na serio to TY byś chciała mieć większą działkę
ROMCIU
ZENKU Kupowałam tuje szmaragd ,ale co urośnie to zobaczymy
Pozdrawiam - wiosenka
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wiosenko kochana to dokup jeszcze żółtą i będą wszystkie kolory
Na pewno będą rosły bo im nie przeszkadza piasek
Tuje też Ci urosną ....u mnie też VI kl zawciąg śliczny czy to bylina 
Dzięki za odwiedziny ROMCIU
ZAwciąg Nadmorski jest chyba kwitnącą trawą . W ubiegłym roku posadziłam 3 małe kępki, które w ciągu sezonu bardzo ładnie się rozrosły.Tak że mogłam już się podzielić . Kwitły 2 razy ,pierwszy raz w czerwcu a drugi raz mniej obficie we wrześnie . Po przekwitnięciu zawciąg wygląda na bardzo ładną trawę rosnącą w kępach. Polecam. Zawitam
jeszcze raz na forum ale później. Teraz u mnie akcja kuchnia 
POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA FORUM
ZAwciąg Nadmorski jest chyba kwitnącą trawą . W ubiegłym roku posadziłam 3 małe kępki, które w ciągu sezonu bardzo ładnie się rozrosły.Tak że mogłam już się podzielić . Kwitły 2 razy ,pierwszy raz w czerwcu a drugi raz mniej obficie we wrześnie . Po przekwitnięciu zawciąg wygląda na bardzo ładną trawę rosnącą w kępach. Polecam. Zawitam
POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA FORUM
Pozdrawiam - wiosenka
ROMCIU doczytałam
na temat zawciągu nadmorskim .Jak się okazuje to bylina, która rośnie w pełnym słońcu ,kwitnie od V-IX , nie wymaga częstego podlewania ( to ogromny plus). Jest jeszcze zawciąg który ma kwiaty w kolorze białym.
Byłam dzisiaj w OBI i zakupiłam 2 HIACYNTY w doniczkach.Tylko się tak zastanawiam
czy hiacynty też są w różnych gatunkach
Zaraz wybieram się do Goryczki w odwiedziny z tym pytaniem 
Byłam dzisiaj w OBI i zakupiłam 2 HIACYNTY w doniczkach.Tylko się tak zastanawiam
Pozdrawiam - wiosenka