To mój nowy hipek "nagano" pomarańczowy - szykuje się do kwitnięcia. Wkleję jeszcze kiedy już zakwitnie.
I drugi "susan" różowy, nie wiem, czy będzie kwitł nie widac pąka...
fotosik się zbuntował, spróbuję w drugim poście
Witajcie! Dawno mnie nie by lo ale musiałam się pozbierać. Może uda mi się pokazać moje hipki. Zdjęcia są nie najlepsze ale mam ciemno w mieszkaniu przez cały dzień.
Człowiek potyka się o kretowiska - nie o góry - Konfucjusz
Udało się. To co przed chwilą pokazałam to Double Record - 23 cm średnica kwiatu. Teraz będzie Lady Jane trochę dziwna - pęd idzie poziomo ale jest to 2-gi pęd z trzech. Może uda mi się wysłać jeszcze jedno zdjęcie tego co aktualnie kwitnie. Jest tego dużo ale hipki nie czekają aż miną fochy właścicielce tylko lecą w górę. ;:6 Pozdrawiam
Oczywiście zapomniałam napisać, że różowy to Apple Blossom a czerwony Red Lion. Uschnięte kwiaty przy czerwonym to nie jest moje niedbalstwo tylko zapylenie Minerwą , Limoną i Jevelem. Wtedy trzeba zostawić łodygę póki nie utworzą się nasiona.
I ja chciałabym pochwalić się swoim Hipkiem - już niestety jest po kwitnieniu, ale porobiłam fotki w różnym stadium rozwoju pąka i teraz chciałabym je przedstawić.
Zakupiony kolor miał być Rilona - a wg mnie to Appleblossom, chyba ze się myle, gdyż to mój pierwszy kwitnący. Pozostałe śpią sobie smacznie w piwnicy rodziców, gdyż moja jest zbyt ciepła i zapewne pędy wychodziły by już do tego czasu z kartonu ;)
Dzięki - ja też byłam pod wrażeniem ... są naprawdę prześliczne. szkoda, że dodatkowo nie pachną, ale koleżanka mi powiedziała - czy nie wystarczy Ci, że są piękne -- nie można mieć wszystkiego, albo jedno albo drugie ;)
Zastanawiają mnie już kolejne, ale one jeszcze kilka tygodni w piwnicy a potem po kolei będę je wsadzała do doniczek... nie mogę się doczekać... ;) i oczywiście wszystkie fotki będę tutaj zamieszczała ...
Ciotka, i tutaj chyba się mylisz, bo Amarylis Rilona, którego kupiłam miał wyglądać tak:
który jak widać nijak się nie ma do tego, który kwitł u mnie...
Przepiękne WSZYSTKIE hipki Kolekcja Xipie wprost ujmująca Nusia Twój mi się szczególnie spodobał - taki fajny różowiutki
I ten ostatni Zuzulca..wooww!
Niedawno nabyłam swoje pierwsze 2 hipki. Pierwszym pochwalę się niedługo, bo już prawie rozwinęły się kwiaty
zuzulec pisze:Ciotka, i tutaj chyba się mylisz, bo Amarylis Rilona, którego kupiłam miał wyglądać tak:
który jak widać nijak się nie ma do tego, który kwitł u mnie...
Masz rację. To na pewno nie jest Rilona, mój zresztą też nie. Nie martw się bo jest piękny. Zresztą czy ktoś widział brzydkie hippeastrum ?