To sobie powzdychałam do Was
Mój ogródek - chatte, cz.7
-
gloriadei
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Izuś
...właśnie przeszło pół godziny na nadrabianie twojej 7-mej części
jak gzdieś wyjade to potem mam zaległosci na kolejne pół roku
Tuberoza-moja ulubienica - pięknie ci kwitła, ona faktycznie kaprysna
z moich czterech zakwitły 3 cebule - i tak radośc była ogromna
Dla tego zapachu oddam wszystko!
Trójsklepka w takim kolorze? jestem pod wrażeniem.
Zawsze myslałam, że są tylko fioletowe
, ile to sie człowiek dowie na tym forum
Z tego co słyszę (czytam) ,pod wzgledem ilości sadzonkowania możemy podać sobie rece
... kazda ułamana przypadkiem gałazka już siedzi pod słoikiem i pączkuje ...
- zapytaj mag :P
Zamiast Excelsy polecam Super Excelsę - jej młodsza siostra bez żadnych chorób, kwitnie na okrągło!
I...czy ja ci nie miałam czegos wysłać na jesień do sadzenia? Przypomnij proszę, skleroza nie boli
pozdrawiam cieplutko!
...właśnie przeszło pół godziny na nadrabianie twojej 7-mej części
jak gzdieś wyjade to potem mam zaległosci na kolejne pół roku
Tuberoza-moja ulubienica - pięknie ci kwitła, ona faktycznie kaprysna
z moich czterech zakwitły 3 cebule - i tak radośc była ogromna
Dla tego zapachu oddam wszystko!
Trójsklepka w takim kolorze? jestem pod wrażeniem.
Zawsze myslałam, że są tylko fioletowe
Z tego co słyszę (czytam) ,pod wzgledem ilości sadzonkowania możemy podać sobie rece
... kazda ułamana przypadkiem gałazka już siedzi pod słoikiem i pączkuje ...
Zamiast Excelsy polecam Super Excelsę - jej młodsza siostra bez żadnych chorób, kwitnie na okrągło!
I...czy ja ci nie miałam czegos wysłać na jesień do sadzenia? Przypomnij proszę, skleroza nie boli
pozdrawiam cieplutko!
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To ja podaję jeszcze swoją,ze 20 doniczek u mnie stoi z pięknymi kloszami plastikowymi...Z tego co słyszę (czytam) ,pod wzgledem ilości sadzonkowania możemy podać sobie rece![]()
... kazda ułamana przypadkiem gałazka już siedzi pod słoikiem i pączkuje ...- zapytaj mag :P
Nie wspomnę ile w ziemi..
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś, zapach tuberozy jest chyba lekko przereklamowany ;)
Wolę zapach Constance Spray albo wiciokrzewu pomorskiego
Nie znaczy to, ze mi się zapach tuberozy nie podoba! Tylko nie byłam nim tak zachwycona, jak się spodziewałam. Ale kwiat jest tez piękny, prawda?
Trójsklepek jest znacznie wiecej, w różnych kolorach. nauczyła mnie trochę Anulka, od której zresztą moje trójsklepki pochodza
Nie wiem tylko, dlaczego fioletowa mi nie kwitnie?
A tak ją lubię .
Sadzonkowanie to moja choroba - nieuleczalna chyba
Cieszę się, ze nie jestem jedyna osoba zakazoną, która wciska w ziemię każdy patyczek, jaki jej wpadnie w ręce
Ewuniu, ja sobie nie przypominam, zebym miała cokolwiek od Ciebie dostać, ale skoro pytasz, to .... moze się ośmielę i poproszę o jakieś różane patyczki ... ?
Neluś, u mnie w ziemi to tylko to, co już ma korzonki i czeka na jakieś sensowne miejsce. Więcej się nie zmieści. Sadzonki ukorzeniane teraz juz tylko w doniczkach
Wolę zapach Constance Spray albo wiciokrzewu pomorskiego
Trójsklepek jest znacznie wiecej, w różnych kolorach. nauczyła mnie trochę Anulka, od której zresztą moje trójsklepki pochodza
Sadzonkowanie to moja choroba - nieuleczalna chyba
Ewuniu, ja sobie nie przypominam, zebym miała cokolwiek od Ciebie dostać, ale skoro pytasz, to .... moze się ośmielę i poproszę o jakieś różane patyczki ... ?
Neluś, u mnie w ziemi to tylko to, co już ma korzonki i czeka na jakieś sensowne miejsce. Więcej się nie zmieści. Sadzonki ukorzeniane teraz juz tylko w doniczkach
-
sylwekw
Witaj.
Zaglądam wreszcie i ja do Ciebie, trochę pokierowany kogoś wskazówkami o informacjach na temat ziół znajdujących się w Twoim wątku. Ale aż sam się dziwię, że wczesniej tu nie trafiłem bo tyle jest pięknych zdjęć i ogród cały piękny ale chyba trochę potrwa zanim przejrzę te 7 części i odnajdę to o ziołach bo nie sposób pomijać te wszystkie piękne zdjęcia
.
Zaglądam wreszcie i ja do Ciebie, trochę pokierowany kogoś wskazówkami o informacjach na temat ziół znajdujących się w Twoim wątku. Ale aż sam się dziwię, że wczesniej tu nie trafiłem bo tyle jest pięknych zdjęć i ogród cały piękny ale chyba trochę potrwa zanim przejrzę te 7 części i odnajdę to o ziołach bo nie sposób pomijać te wszystkie piękne zdjęcia
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oliwko czy Twoja Therese Bougnet ma rozłogi korzeniowe,szczepione chyba nie powinny ?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witaj Sylwku!
Dziękuję za komplementy, chociaż czuję sie nimi lekko zazenowana, jako ze ofgród jest teraz w rozsypce. Wyglądał nawet nienajgorzej, ale zachciało mi się rewolucji i teraz nie mogę dojść do ładu z tym wszystkim
Mam jednak nadzieję, ze w końcu uda mi się uporządkować ten bałagan i zasłuzyć na komplementy, które dostaję 
Zioła przedstawiałam szczegółowo w ubiegłym roku, ale nie potrafię Ci powiedzieć w której to części się znajduje
Walentynko, jesteś kochana
Mam róże pomarszczone, ale te zwyczajne, o pojedynczych kwiatkach. Jeżeli znalazłabyś sadzonkę, to chętnie zmieniłabym jedną z nich, na Mme Teresę
Dziękuję! 
Dziękuję za komplementy, chociaż czuję sie nimi lekko zazenowana, jako ze ofgród jest teraz w rozsypce. Wyglądał nawet nienajgorzej, ale zachciało mi się rewolucji i teraz nie mogę dojść do ładu z tym wszystkim
Zioła przedstawiałam szczegółowo w ubiegłym roku, ale nie potrafię Ci powiedzieć w której to części się znajduje
Walentynko, jesteś kochana
Mam róże pomarszczone, ale te zwyczajne, o pojedynczych kwiatkach. Jeżeli znalazłabyś sadzonkę, to chętnie zmieniłabym jedną z nich, na Mme Teresę
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Kociczko bierz TereskęB jak Oliwka daje
.......cudna ci ona i niekłopotliwa..........prawie jak TWOJA-MOJA Alba .....ja mam dziewczyny tylko cudaki oczkowane
[ poza kilkoma wyjątkami] a te lalki na własnym o niebo lepsze! przynajmniej w pagórach 
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści