Ja tę piwonie znam pod nazwą piwonia delikatna ma takie koperkowe liscieAska pisze:Czy na 4 zdjęciu kiełkują piwonie Delavaya?
Genia
Asiula u mnie iryski za 2 ,3 dni przekwitną

Agnieszko u nas ciepło było wczoraj a dziś już bardziej chłodno.A w ogródkach będzie z dnia na dzień coraz więcej kwiatkówAGNESS pisze:Witaj Geniucoraz bardziej kolorowo w naszych ogródkach
u mnie na razie tylko krokusy i prymulki, a u Ciebie bajecznie- tyle już różnych kwiatków kwitnie-iryski masz niesamowite, u mnie coś już drugi rok nie chcą kwitnąć, wypuszczają same listki
jeszcze mam nadzieję, ale jeśli nie zakwitną bedę musiała je przesadzić, może wtedy się zbiorą
U mnie dziś był upał, przesiedzieliśmy cały dzień na tarasie w bluzkach z krótkimi rękawkami, aż smutno, że zapowiadają ochłodzenie, mam nadzieję, że nie będzie to dług trwało

Edyto ja dostałam w czwartek w tamtym tygodniu już przesyłkę z cebul wszystko posadzone w ziemiEdytaB pisze:ja też przyszłam z wizytą , nie było mnie na forum 3 dni a tu duzo postów, ponieważ siedzę w pracy nie mogę spokojnie przeczytać wszystkiego, napisz proszę jak to zaległe zamówienie z "cebul". Ja swoje wsadziłam i powiem Ci, ze sace cebuli lilii były ogrpmne.