Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
-
mmgg
- 200p

- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Cynie
Piękne cynie. Ja wysiałem kilkanaście sztuk w domu, i póki co radzą sobie zupełnie nieźle. Rok temu też cynie wysiewałem na parapet z końcem marca i też radziły sobie, więc myślę, że można już je siać. Zwłaszcza że na przyszły tydzień zapowiadają świetną pogodę. Ponadto one bardzo dobrze znoszą pikowanie, więc z braku miejsca sieję aż po 3 sztuki do jednej wielodoniczki:)
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy cynie się jakoś uszczykuje, żeby się rozkrzewiły czy tak zostawia? Posiałam w tym roku pierwszy raz na parapecie trochę różnych kwiatkow i nie mam żadnego doświadczenia.
Dzięki za info o uszczykiwaniu, też mam w planie tak robić
Moje nasionka wysiane jakiś czas temu (szczeguły w moim wątku) pięknie powschodziły,
mimo to, że maja extremalne warunki, bo wysiałam je w altance
Podobaja mi się te czerwone cynie, chyba ich poszukam w ogrodniczy - wiecie, może jak się nazywają

Moje nasionka wysiane jakiś czas temu (szczeguły w moim wątku) pięknie powschodziły,
mimo to, że maja extremalne warunki, bo wysiałam je w altance
Podobaja mi się te czerwone cynie, chyba ich poszukam w ogrodniczy - wiecie, może jak się nazywają
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- MadiW
- 200p

- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Hej:) Ja dzis spikowalam polowe moich cyn.Zapikowalam głęboko bo mialam wyciągniete,niektore mi oklaply. Wstawilam je do cienia podlalam od dolu i mam nadzieje ze jakos dojdą do siebie:)Jak myslicie?
-
Lemurkiewicz
- 50p

- Od: 26 mar 2011, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślę, że dojdą do siebie - skoro moje przeżyły, a pikowałam pierwszy raz w życiu i marnie mi to szło 
- MadiW
- 200p

- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Podniosly sie zaraz po moim poscie.Są dużo ładniejsze niz te co zostały w kupie.Jutro przepikuje wszystkie:)Lewkonie tez popikowalam w polowie.i tez jutro spikuje reszcze mimo ze listki wlasciwe malutkie ale sa wyciagniete i trzeba cos z nimi robic.