Agrazka - mój ogród.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
zobaczcie jaka jest różnica w tych dwóch zywokostach, ten pierwszy jest wiekszy, rosną około 1 m od siebie w takich samych warunkach. Ten z prawej to ten o niebieskich kwiatach

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
I co to w końcu jest za żywokost?Ten po prawej ma większe liście ,po prawej sa chyba węższe o ile ja 4 oka dobrze widzę Wygląda taj jakby ten po prawej był lepiej odżywiony więcej nawożony a może on tak jak hortensja reaguje na pH gleby dlatego kwiaty niebieskie?
Nie widziałam nigdy innego żywokostu poza tym zwykłym ale jestem ciekawa co to jest za odmiana bo ma ładny kolor kwiatów

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Odnosnie tych żywokostów jeden to Symphytum caucasicum - kwiaty niebieskie.
Drugi to Symphytum grandiflorum kwiaty białawe - wkleiły sie na końcu i poczatku.
wkleje trochę swojego ogrodu, bo dawno tego nie robiłam

Drugi to Symphytum grandiflorum kwiaty białawe - wkleiły sie na końcu i poczatku.
wkleje trochę swojego ogrodu, bo dawno tego nie robiłam

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Elu -tulipanowiec rośnie u mnie już drugi rok, przeżył dwie zimy tą i poprzednią - nic a nic sie nie ucierpiał. Nie był zabezpieczany żadnym okryciem. Jest nieduży około 1.80 - młode drzewko.
W stawie są ryby i żaby, a i jeszcze Gucio, pojade w niedziele to wstawie wiecej fotek tego stawu. Jest w nasłonecznionym miejscu - to jest problem. Czekam z niecierpliwością kiedy urosną drzewa.
Aniu - co ty chcesz wiedzieć , która fotka, pytaj?
W stawie są ryby i żaby, a i jeszcze Gucio, pojade w niedziele to wstawie wiecej fotek tego stawu. Jest w nasłonecznionym miejscu - to jest problem. Czekam z niecierpliwością kiedy urosną drzewa.
Aniu - co ty chcesz wiedzieć , która fotka, pytaj?
-
Agrażko śliczne kwiatki ,oczywiście niektórych z nich nie widziałam nigdy ,Moja droga jesteś następna szczęściarą która może sobie poszaleć i kupować co dusza zapragnie bo masz olbrzymi teren .Ja równiez poproszę o zdjęcia stawu, zdjęcia rybek i oczywiście Gucia [najważniejsza postać]Napisz też nam jak posuwa sie budowa i co tam nowego jeszcze stworzyłaś

cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna
-