U Agnieszki
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Śliczny ogródek.
Zdradź mi tajemnicę, co robisz, że ta liatra tak pięknie ci rośnie. U mnie jest taka jakaś bardzo cienka....... A u ciebie taka grubaśna. A może to inny gatunek?
Zdradź mi tajemnicę, co robisz, że ta liatra tak pięknie ci rośnie. U mnie jest taka jakaś bardzo cienka....... A u ciebie taka grubaśna. A może to inny gatunek?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Jagusiu, moja liatra ma już parę latek. Na wiosnę daję jej trochę nawozu, jakiegoś uniwersalnego, jak jest sucho, to podlewam i właściwie to tyle. Stanowisko ma bardzo słoneczne. No i bardzo się rozrasta, co roku oddzielam od najstarszej rośliny jakieś sadzonki, które umieszczam w innym miejscu, także mam już ich kilka.
A Ty z Puław, to prawie sąsiadka, tylko z drugiej strony od Lublina
A Ty z Puław, to prawie sąsiadka, tylko z drugiej strony od Lublina

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Zuziu, w uprawie galtonii nie ma nic trudnego. Troszkę nawozu przed sadzeniem, sadzisz, czasami podlewasz i rosną. U mnie nie mają żadnych specjalnych warunków, a udają się co roku. Jestem pewna, że i Ty dasz sobie z nimi radę, bo są naprawdę piękne i warto je posadzić 

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Zuziu, nazwa mojej odmiany to Charisma. Na zdjęciu wygląda na delikatnie czerwonego w ciemniejsze paseczki. Mam nadzieję, że niedługo rozkwitnie, bo w rzeczywistości jest już trochę większy niż na zdjęciach. Na pewno go zobaczysz, bo fotki wstawię. To mój pierwszy amarylis, więc jestem bardzo ciekawa, co z niego wyrośnie 

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Twój Zuziu jest piękny
Ja zastanawiam się, czy nie przerzucić sie na parapetowe amarylisy zamiast dotychczasowych koleusów
Tylko szkoda, że amarylisy są sezonowe, potem zasuszanie......

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród