Dziękujemy za wizytę w naszym ogrodzie;
Cieszę się ZYTO że Ci się spodobały nasze nowo nabyte czosnki. Wczoraj stwierdziłem że gniazdko które ptaki uwiły w szklarni jest puste - znikło 5 jajeczek, co się stało nie wiem, nie przylatuje już ptaszek do gniazdka.
SAFIORI- faktycznie szklarnia duża( 6 na 12 metrów) , pełno w niej pomidorów, cała moja rodzina( a właściwie już 3 rodziny) lubią pomidory, a jeszcze muszą być dla gości, żaden gość nie wyjdzie z działki( oczywiście w sezonie) bez wiadra pomidorów, jestem przekonany że nic się nie zmarnuje.
JOLU- z tymi mrówkami to" troszeczkę" przedobrzyłaś , fakt że była "goła" ziemia, ale 30 czerwca będzie 10 lat jak kupiliśmy ten teren.Przez taki okres jak się chce- to można dużo zrobić. Dziękuję za uznanie dotyczące projektowania przestrzeni, robiliśmy to sami , planując na początku jak ogród ma wyglądać za kilkadziesiąt lat i krok po kroku realizujemy nasze marzenia ,w miarę możliwości fizycznych( i środków finansowych). Nie wyobrażam sobie by ktoś nam ogród projektował, przecież to my mamy się dobrze czuć w tym ogrodzie ( co innego fizyczne prace), ale i one były wykonywane we własnym zakresie. Muszę przyznać ze w sezonie jest naprawdę dużo pracy( niekoniecznie wyczerpującej fizycznie) by ogród w każdym zakątku był zadbany.
Mając internet , odległość nie ma znaczenia, możemy spacerować po każdym ogrodzie, aparaty cyfrowe nie stwarzają problemu by przenieść w cyberprzestrzeń dowolny zakątek naszego ogrodu.
Dziękujemy za piękny prezent z Twojego ogródka, oboje z żoną uwielbiamy powojniki, mamy na ogrodzie 6 odmian.
Dla odmiany chciałbym zaprezentować nasze róże pnące które dopiero teraz zaczynają u nas kwitnąć.