Zestaw wielobarwnych tulipanów jest śliczny. A jeszcze to słońce przeświecające przez płatki
Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Aniu, taras po waszych działaniach, tylko zyskał na urodzie
Dekoracje wyglądają jakby były tam od zawsze. pięknie Wam to wyszło
Zestaw wielobarwnych tulipanów jest śliczny. A jeszcze to słońce przeświecające przez płatki
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jest cudownie!
Wielkie brawa dla M,
Deszczyku Wam życzę,
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
delosperma-Marysiu; plocczanka-Lucynko Witajcie !!
Bardzo dziękuję za pozytywne opinie, słowa.
I pod względem prac mojego męża.On takie rzeczy sam lubi i robi .A i w ogrodzie dużo mi pomaga jak ma czas oczywiście.
Cieszę się,że i ozdoby męża na tarasie i moje komponowanie ogrodu ( nie zawsze się dobrze udaje. ) i człowiek zawsze coś zmienia, przesadza,, dosadza.Itp.
Słoneczka mam sporo.a deszcze zero.Chciałoby się chciało,żeby tymi nocami popadał.
Jutro planuję posadzić już pomidory i paprykę.
Kupiłam dziś na ryneczku sadzonki, bo moje posiane były, wzeszły i popadały.Wszystkie. Jak żadnego roku jeszcze.
tulipanka-Wiolu I u nie sucho.Deszczu aż płakać.co jakiś czas podlewam( ale nie wszystko ) nie ma wyjścia.Szkoda roślin.
U mnie wiatru strasznego nie ma.Upał wczoraj, dzisiaj,Wiatr przyjemny.
Dziękuję za pozytywne słowa,
Mam cze jedną ścianę musimy odnowić, bo słońce ją już podniszczyło przez kilka lat.Tak to jest z drewnianymi domkami. Jeszcze się zrobi w tym roku, .
Tak pierwszy powojnik już kwitnie.
Następny Kaiser tez się szykuje.A kilka zapączkowanych tez jest. Mam 23 clematisy.
Iwonko1 cieszę się,że taras i dekoracje męża spodobały się .Człowiek zawsze coś modzi, pracuje , nie tylko w domu, czy w ogrodzie zmienia.
I mi te tulipany kolorowe bardzo się podobają.Mam je pierwszy raz. Może na następny rok, też zakwitną dobrze.
Słońce to u mnie już ileś dni.Lato. Tylko deszczu brak.

Tulipany jak przekwitają to tez ładne barwy mają

powojnik atragene Maidwell Hall

Bardzo dziękuję za pozytywne opinie, słowa.
Cieszę się,że i ozdoby męża na tarasie i moje komponowanie ogrodu ( nie zawsze się dobrze udaje. ) i człowiek zawsze coś zmienia, przesadza,, dosadza.Itp.
Słoneczka mam sporo.a deszcze zero.Chciałoby się chciało,żeby tymi nocami popadał.
Jutro planuję posadzić już pomidory i paprykę.
Kupiłam dziś na ryneczku sadzonki, bo moje posiane były, wzeszły i popadały.Wszystkie. Jak żadnego roku jeszcze.
tulipanka-Wiolu I u nie sucho.Deszczu aż płakać.co jakiś czas podlewam( ale nie wszystko ) nie ma wyjścia.Szkoda roślin.
U mnie wiatru strasznego nie ma.Upał wczoraj, dzisiaj,Wiatr przyjemny.
Dziękuję za pozytywne słowa,
Tak pierwszy powojnik już kwitnie.
Następny Kaiser tez się szykuje.A kilka zapączkowanych tez jest. Mam 23 clematisy.
Iwonko1 cieszę się,że taras i dekoracje męża spodobały się .Człowiek zawsze coś modzi, pracuje , nie tylko w domu, czy w ogrodzie zmienia.
I mi te tulipany kolorowe bardzo się podobają.Mam je pierwszy raz. Może na następny rok, też zakwitną dobrze.
Słońce to u mnie już ileś dni.Lato. Tylko deszczu brak.

Tulipany jak przekwitają to tez ładne barwy mają

powojnik atragene Maidwell Hall

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,cudowne masz kolory w ogrodzie ,a tulipany super w tych grupkach wyglądają ,no i domek taki przyozdobiony ,każdy szczególik przemyślany przez męża ,duże brawa dla niego ,macie miejsce na ziemi ,gdzie chce się wracać ,pozdrawiam 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dom dostał niepowtarzalny akcent czyli drzwi! Aniu Twój M to artysta, bo nie tylko ładnie wymyślił ale i wykonał dekorację
Jeszcze tyle tulipanów Ci kwitnie u mnie niedobitki i raczej w marnej już formie.
Fiona bryka po ogrodzie
Miłego odpoczywania i niech za Ciebie z góry podleją 
Jeszcze tyle tulipanów Ci kwitnie u mnie niedobitki i raczej w marnej już formie.
Fiona bryka po ogrodzie
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, wspaniały remont! Jest pięknie!
Na jednym ze zdjęć super ujęcie kotka w ruchu 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Kot w locie bosski
A i na ogród z przyjemnością się patrzy.
Agata
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Nadrobiłam kilkudniowe zaległości. Ależ się u Ciebie dzieje, powstała piękna oprawa drzwi, masz zdolnego męża. Klatka dostała lokatora. Fionka jak zawsze mnie zachwyca.
- anabuko1

Każdy chyba kocha ten swój stworzony ogród.Bardziej już wypielęgnowany, czy tez nie.
Ale to nasze miejsce
To swoje miejsce jest takim azylem na życie.
Te nasze rośliny i kwiaty takie radości,Wszelkie prace , to odstresowywacze rożnych chwil życiowych , doświadczeń itp..
Dzień dzisiejszy, jak to sobota na działce, pracowity, bo zielska pełno.Papryka i pomidorki posadzone.Nowe funkie też.
Koło, kamieni wyplewione. Rośliny podlane, bo dalej deszcze mnie omijają.
Dobrze,że jutro niedziela, czas odpoczynku i regeneracji na następny tydzień pracy.
Iglaki nie zostały przycięte, jeszcze.
Z synem dzisiaj robiliśmy jeszcze mniszek, na syropek i nalewkę

Fioncia
Wygrzewa się w warzywniku ,a raczej miejscu jeszcze gołym przeznaczonym na posadzenie papryki i pomidorków.

koziorozec-Martuś Takimi małymi kroczkami coś się robi, coś posuwa się do przodu, coś się wykańcza.A coś zostaje w tyle.
Cały dom od projektu, po nadzór, bo tylko ( 3 ekipy go stawiały
) ale potem wykończenie mojego męża.I tak dalej coś wymyśla i sobie robi.Czasu za mało, na wszystkie prace.Ale coś chce się zmienić, upiększyć.Jeszcze sporo rzeczy do zrealizowania na liście zostaje.
Tutaj najbardziej nas ciągnie, to takie nasze jedyne miejsce bliskie sercu,Tutaj powietrze jest inne, i ta natura..
Maska-Marysiu Dziękuję w imieniu męża.Potrafi, dużo,I gotuje i dużo innych rzeczy potrafi.Ale jak czas pozwala, to coego tworzy.
Wiesz, ja ogród on dom.
Tak jeszcze kilka tulipanków kwitnących i przekwitających jest.
Dala Fiony to tutaj też raj.Dzisiaj już prezencik z myszki przyniosła na taras.Mąż musiał dobijać, bo jakieś niemrawe zostało porzucone przez nią i wynosić.
Jutro będzie trochę odpoczywania.A deszcze jak nie było, tak i dalej nie ma.
apus-Basiu; korzo_m-Dorotko Bardzo dziękuję.
Zawsze coś jest do zmodernizowania .Tak człowiek zawsze sobie coś wymyśla.I mąż też .To dobrze
a Fioncia jakoś mi tak weszła w kadr.
Pigwa moja drzewkowata rośnie w górę i kwitnie ,W tym roku już więcej.Owoce ma jak jabłka duże.W tamtym roku miała dwa.Może w tym zawiążę ich więcej

Aronia też obficie kwitnie:)

Mój rodek, 3/ 4 krzaczka po zimie padło.Jedna gałązka żyje i ma kwiatka, na pocieszenie

sasanka namyśliła się i zakwitła jednym kwiatkiem - lepiej późno niż wcale

Ostanie widoki tulipanowe

Ale to nasze miejsce
Te nasze rośliny i kwiaty takie radości,Wszelkie prace , to odstresowywacze rożnych chwil życiowych , doświadczeń itp..
Dzień dzisiejszy, jak to sobota na działce, pracowity, bo zielska pełno.Papryka i pomidorki posadzone.Nowe funkie też.
Koło, kamieni wyplewione. Rośliny podlane, bo dalej deszcze mnie omijają.
Iglaki nie zostały przycięte, jeszcze.
Z synem dzisiaj robiliśmy jeszcze mniszek, na syropek i nalewkę

Fioncia
Wygrzewa się w warzywniku ,a raczej miejscu jeszcze gołym przeznaczonym na posadzenie papryki i pomidorków.

koziorozec-Martuś Takimi małymi kroczkami coś się robi, coś posuwa się do przodu, coś się wykańcza.A coś zostaje w tyle.
Cały dom od projektu, po nadzór, bo tylko ( 3 ekipy go stawiały
Tutaj najbardziej nas ciągnie, to takie nasze jedyne miejsce bliskie sercu,Tutaj powietrze jest inne, i ta natura..
Maska-Marysiu Dziękuję w imieniu męża.Potrafi, dużo,I gotuje i dużo innych rzeczy potrafi.Ale jak czas pozwala, to coego tworzy.
Wiesz, ja ogród on dom.
Tak jeszcze kilka tulipanków kwitnących i przekwitających jest.
Dala Fiony to tutaj też raj.Dzisiaj już prezencik z myszki przyniosła na taras.Mąż musiał dobijać, bo jakieś niemrawe zostało porzucone przez nią i wynosić.
Jutro będzie trochę odpoczywania.A deszcze jak nie było, tak i dalej nie ma.
apus-Basiu; korzo_m-Dorotko Bardzo dziękuję.
Zawsze coś jest do zmodernizowania .Tak człowiek zawsze sobie coś wymyśla.I mąż też .To dobrze
a Fioncia jakoś mi tak weszła w kadr.
Pigwa moja drzewkowata rośnie w górę i kwitnie ,W tym roku już więcej.Owoce ma jak jabłka duże.W tamtym roku miała dwa.Może w tym zawiążę ich więcej

Aronia też obficie kwitnie:)

Mój rodek, 3/ 4 krzaczka po zimie padło.Jedna gałązka żyje i ma kwiatka, na pocieszenie

sasanka namyśliła się i zakwitła jednym kwiatkiem - lepiej późno niż wcale

Ostanie widoki tulipanowe

- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Pigwa pięknie Ci do góry się pnie i na pewno będzie miała coraz więcej owoców a moje dwie sztuki posadzone jesienią nie przeżyły zimy , ale mam sporo krzewów pigwowca , więc i owocu też będzie . Tulipanki ciągle cieszą w Twoim ogrodzie i moje ukochane narcyze też widzę .Czy nalewka z mniszka jest do picia , czy raczej jako lek ? bo nie znam tego przepisu .
- silversnow
- 500p

- Od: 30 maja 2016, o 23:45
Aniu przez ten tydzień tak wiele się zmieniło u Ciebie. Wiosna, ale taka połączona z latem w pełni wybuchu.Tulipany niesamowite. Te pełne i strzępiaste to małe arcydzieła.. Floksy, żurawki, kwitnące drzewa,narcyzy, funkie.. Tyle cudów cieszących oko i serce
. Zbliżenia przepiękne. Cudownie fotografujesz swoje ogród Anusiu
Tylko ta susza.. U mnie to samo.Mam już dosyć podlewania.Oby deszcze w końcu do nas dotarły.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu widzę,że u Ciebie syrop z mniszka,też udało mi się w ostatniej chwili 5 słoiczków zrobić
Fiona to piękny kot,a na słonku lubi się wygrzewać
Tulipany się kończą,ale już niedługo róże
Fiona to piękny kot,a na słonku lubi się wygrzewać
Tulipany się kończą,ale już niedługo róże
- anabuko1

Wczoraj myślałam o zebraniu pokrzywy i zalaniu jej wodą.
Ale sobota za krótka była jak się okazało.skończyło się na myśleniu tylko
A wieczorem podlać roślinki trzeba było. Woda z nieba notorycznie mnie omija.
Wiosna, piękna, ciepełko.Jak lato.
Tylko komary i meszki tną niemiłosiernie.Może u was nie ??
Codziennie odkrywam coś nowego .Coś się rozwija, rozkwita, rośnie, pięknieje.albo przekwita, zmienia się.
Ogród tętni, wieloma barwami.rożne zapachy w różnych miejscach.Inne jak lilaków w daleka wyczuwalne. A nad innymi trzeba się pochylić jak nad macierzanką, smagliczką.kocimiętką,,,,. Kwitnące czosnki nawet ładnie pachną.
pela11-Eluś O tak pigwa rośnie.Ale aronię taką wielka i będę musiała na jesieni przesadzić, bo pigwa i aronia wchodzą na siebie .
Pigwowca też mam.Mam nadzieję,że i tych owoców trochę będzie, bo do herbatki lubię sobie i syn wkrajać kilka plastrów.
Tulipanki już w wielkiej mniejszości.Te babcine narcyzki też bardzo lubię.
Nalewka jak najbardziej do picia.Jest pyszna .Jak chcesz to podeślę ci przepis ????
Jeszcze można zrobić.Chociaż już coraz mniej jest mniszka kwitnącego, oczywiście
Zaraz i róże, i powojniki będą i lilie i liliowce,Ale póki co hosty się pięknie rozwijają
Wiosenne Żurawki

silversnow-Olu Wiosna nam szybo przeszła w lato.
tulipany resztkowe.Ale coś jeszcze widoczne.Strzępiaste i pełne, bardzo mi się podobają.chyba na jesieni takich jeszcze sobie dokupię.
codziennie widać jak ogród się zmienia, ile tych kwitnień i rozwoju.
Dziękuję ci bardzo za miłe słowa.
U wszystko.nie też niestety sucho.Polewam, nie mam wyjścia.Ale nie wszystko.
Annes 77-Aniu O tak chyba w ostatnich chwilach udało nam się nazbierać kwiaty mniszka i zrobić z niego syropki i nalewki.
Tulipankowe ostanie widoki.I znowu czekanie do przyszłego roku.
Fiona dla nas, jak każde swoje zwierzątko, najlepsza, najładniejsza
Fiona po jedzonku

Te są cudne.Zobaczcie z jednej łodyżki sa trzy i to spore kwiaty- tulipany

Hosta War Paint
-Pięknieje

Ale sobota za krótka była jak się okazało.skończyło się na myśleniu tylko
A wieczorem podlać roślinki trzeba było. Woda z nieba notorycznie mnie omija.
Wiosna, piękna, ciepełko.Jak lato.
Tylko komary i meszki tną niemiłosiernie.Może u was nie ??
Codziennie odkrywam coś nowego .Coś się rozwija, rozkwita, rośnie, pięknieje.albo przekwita, zmienia się.
Ogród tętni, wieloma barwami.rożne zapachy w różnych miejscach.Inne jak lilaków w daleka wyczuwalne. A nad innymi trzeba się pochylić jak nad macierzanką, smagliczką.kocimiętką,,,,. Kwitnące czosnki nawet ładnie pachną.
pela11-Eluś O tak pigwa rośnie.Ale aronię taką wielka i będę musiała na jesieni przesadzić, bo pigwa i aronia wchodzą na siebie .
Pigwowca też mam.Mam nadzieję,że i tych owoców trochę będzie, bo do herbatki lubię sobie i syn wkrajać kilka plastrów.
Tulipanki już w wielkiej mniejszości.Te babcine narcyzki też bardzo lubię.
Nalewka jak najbardziej do picia.Jest pyszna .Jak chcesz to podeślę ci przepis ????
Jeszcze można zrobić.Chociaż już coraz mniej jest mniszka kwitnącego, oczywiście
Zaraz i róże, i powojniki będą i lilie i liliowce,Ale póki co hosty się pięknie rozwijają
Wiosenne Żurawki

silversnow-Olu Wiosna nam szybo przeszła w lato.
tulipany resztkowe.Ale coś jeszcze widoczne.Strzępiaste i pełne, bardzo mi się podobają.chyba na jesieni takich jeszcze sobie dokupię.
codziennie widać jak ogród się zmienia, ile tych kwitnień i rozwoju.
Dziękuję ci bardzo za miłe słowa.
Annes 77-Aniu O tak chyba w ostatnich chwilach udało nam się nazbierać kwiaty mniszka i zrobić z niego syropki i nalewki.
Tulipankowe ostanie widoki.I znowu czekanie do przyszłego roku.
Fiona dla nas, jak każde swoje zwierzątko, najlepsza, najładniejsza
Fiona po jedzonku

Te są cudne.Zobaczcie z jednej łodyżki sa trzy i to spore kwiaty- tulipany

Hosta War Paint

- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Aniu jestem zauroczona twoim wiosennym ogrodem i oczywiście pięknymi zdjęciami. Artystyczna dusza pozwala prowadzić ogród z taką lekkością, że oczu nie można od niego oderwać
. Widzę, że kupiłyśmy te same powojniki w tym roku /Taiga i Kaiser/. Mój Kaiser już przekwitł, Taiga w trakcie kwitnienia.
Zdjęcie Fiony w pełnym "galopie" niesamowite
, Ona taka dostojna
.
Czytam, że u Ciebie sucho, mnie poratował 2-dniowy obfity deszcz, którego i Tobie życzę w najbliższym czasie
Zdjęcie Fiony w pełnym "galopie" niesamowite
Czytam, że u Ciebie sucho, mnie poratował 2-dniowy obfity deszcz, którego i Tobie życzę w najbliższym czasie
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Piękne słowa Aniu! Dokładnie jest tak jak napisałaś!Każdy chyba kocha ten swój stworzony ogród.Bardziej już wypielęgnowany, czy tez nie.
Ale to nasze miejsceTo swoje miejsce jest takim azylem na życie.
Pozdrawiam, Basia.