Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Aniu, taras po waszych działaniach, tylko zyskał na urodzie ;:63 Dekoracje wyglądają jakby były tam od zawsze. pięknie Wam to wyszło ;:180
Zestaw wielobarwnych tulipanów jest śliczny. A jeszcze to słońce przeświecające przez płatki ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu! Dużo musiałam nadrabiać, jako że dawno nie byłam w Twoim ogrodzie. :oops:
Jest cudownie! ;:138 ;:138 ;:138 Nie tylko pod względem kwitnień, których masz multum, ;:215 ale też z uwagi na całą działeczkę tak fantastycznie zaprojektowaną i utrzymaną. ;:63 ;:63
Wielkie brawa dla M, ;:433 ;:433 ;:433 bo rzadko panowie mają ochotę upiększać otoczenie. ;:108
Deszczyku Wam życzę, ;:167 najlepiej nocami, we dnie niech ;:3 przyświeca.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

delosperma-Marysiu; plocczanka-Lucynko Witajcie !!
Bardzo dziękuję za pozytywne opinie, słowa. ;:196 I pod względem prac mojego męża.On takie rzeczy sam lubi i robi .A i w ogrodzie dużo mi pomaga jak ma czas oczywiście.
Cieszę się,że i ozdoby męża na tarasie i moje komponowanie ogrodu ( nie zawsze się dobrze udaje. ) i człowiek zawsze coś zmienia, przesadza,, dosadza.Itp.
Słoneczka mam sporo.a deszcze zero.Chciałoby się chciało,żeby tymi nocami popadał.
Jutro planuję posadzić już pomidory i paprykę.
Kupiłam dziś na ryneczku sadzonki, bo moje posiane były, wzeszły i popadały.Wszystkie. Jak żadnego roku jeszcze.:twisted:
tulipanka-Wiolu I u nie sucho.Deszczu aż płakać.co jakiś czas podlewam( ale nie wszystko ) nie ma wyjścia.Szkoda roślin.
U mnie wiatru strasznego nie ma.Upał wczoraj, dzisiaj,Wiatr przyjemny.
Dziękuję za pozytywne słowa, ;:196 Mam cze jedną ścianę musimy odnowić, bo słońce ją już podniszczyło przez kilka lat.Tak to jest z drewnianymi domkami. Jeszcze się zrobi w tym roku, .
Tak pierwszy powojnik już kwitnie.
Następny Kaiser tez się szykuje.A kilka zapączkowanych tez jest. Mam 23 clematisy. ;:167
Iwonko1 cieszę się,że taras i dekoracje męża spodobały się .Człowiek zawsze coś modzi, pracuje , nie tylko w domu, czy w ogrodzie zmienia. :)
I mi te tulipany kolorowe bardzo się podobają.Mam je pierwszy raz. Może na następny rok, też zakwitną dobrze.
Słońce to u mnie już ileś dni.Lato. Tylko deszczu brak.

Obrazek
Obrazek
Tulipany jak przekwitają to tez ładne barwy mają :)
Obrazek
Obrazek

powojnik atragene Maidwell Hall
Obrazek
Obrazek
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,cudowne masz kolory w ogrodzie ,a tulipany super w tych grupkach wyglądają ,no i domek taki przyozdobiony ,każdy szczególik przemyślany przez męża ,duże brawa dla niego ,macie miejsce na ziemi ,gdzie chce się wracać ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dom dostał niepowtarzalny akcent czyli drzwi! Aniu Twój M to artysta, bo nie tylko ładnie wymyślił ale i wykonał dekorację ;:63 ;:63
Jeszcze tyle tulipanów Ci kwitnie u mnie niedobitki i raczej w marnej już formie.
Fiona bryka po ogrodzie ;:167 Miłego odpoczywania i niech za Ciebie z góry podleją ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, wspaniały remont! Jest pięknie! ;:167 Na jednym ze zdjęć super ujęcie kotka w ruchu ;:oj
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Kot w locie bosski ;:oj A i na ogród z przyjemnością się patrzy.
Agata
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Nadrobiłam kilkudniowe zaległości. Ależ się u Ciebie dzieje, powstała piękna oprawa drzwi, masz zdolnego męża. Klatka dostała lokatora. Fionka jak zawsze mnie zachwyca.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każdy chyba kocha ten swój stworzony ogród.Bardziej już wypielęgnowany, czy tez nie.
Ale to nasze miejsce ;:167 To swoje miejsce jest takim azylem na życie.
Te nasze rośliny i kwiaty takie radości,Wszelkie prace , to odstresowywacze rożnych chwil życiowych , doświadczeń itp..
Dzień dzisiejszy, jak to sobota na działce, pracowity, bo zielska pełno.Papryka i pomidorki posadzone.Nowe funkie też.
Koło, kamieni wyplewione. Rośliny podlane, bo dalej deszcze mnie omijają.:roll: Dobrze,że jutro niedziela, czas odpoczynku i regeneracji na następny tydzień pracy.
Iglaki nie zostały przycięte, jeszcze.

Z synem dzisiaj robiliśmy jeszcze mniszek, na syropek i nalewkę :)
Obrazek

Fioncia ;:167
Wygrzewa się w warzywniku ,a raczej miejscu jeszcze gołym przeznaczonym na posadzenie papryki i pomidorków. :D
Obrazek
Obrazek

koziorozec-Martuś Takimi małymi kroczkami coś się robi, coś posuwa się do przodu, coś się wykańcza.A coś zostaje w tyle.
Cały dom od projektu, po nadzór, bo tylko ( 3 ekipy go stawiały ;:306 ) ale potem wykończenie mojego męża.I tak dalej coś wymyśla i sobie robi.Czasu za mało, na wszystkie prace.Ale coś chce się zmienić, upiększyć.Jeszcze sporo rzeczy do zrealizowania na liście zostaje.
Tutaj najbardziej nas ciągnie, to takie nasze jedyne miejsce bliskie sercu,Tutaj powietrze jest inne, i ta natura.. ;:167
Maska-Marysiu Dziękuję w imieniu męża.Potrafi, dużo,I gotuje i dużo innych rzeczy potrafi.Ale jak czas pozwala, to coego tworzy.
Wiesz, ja ogród on dom.:)
Tak jeszcze kilka tulipanków kwitnących i przekwitających jest.
Dala Fiony to tutaj też raj.Dzisiaj już prezencik z myszki przyniosła na taras.Mąż musiał dobijać, bo jakieś niemrawe zostało porzucone przez nią i wynosić.
Jutro będzie trochę odpoczywania.A deszcze jak nie było, tak i dalej nie ma. :roll:
apus-Basiu; korzo_m-Dorotko Bardzo dziękuję. ;:196
Zawsze coś jest do zmodernizowania .Tak człowiek zawsze sobie coś wymyśla.I mąż też .To dobrze
a Fioncia jakoś mi tak weszła w kadr. ;:173

Pigwa moja drzewkowata rośnie w górę i kwitnie ,W tym roku już więcej.Owoce ma jak jabłka duże.W tamtym roku miała dwa.Może w tym zawiążę ich więcej :)

Obrazek
Obrazek
Aronia też obficie kwitnie:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mój rodek, 3/ 4 krzaczka po zimie padło.Jedna gałązka żyje i ma kwiatka, na pocieszenie :roll:
Obrazek
sasanka namyśliła się i zakwitła jednym kwiatkiem - lepiej późno niż wcale :D
Obrazek

Ostanie widoki tulipanowe
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Pigwa pięknie Ci do góry się pnie i na pewno będzie miała coraz więcej owoców a moje dwie sztuki posadzone jesienią nie przeżyły zimy , ale mam sporo krzewów pigwowca , więc i owocu też będzie . Tulipanki ciągle cieszą w Twoim ogrodzie i moje ukochane narcyze też widzę .Czy nalewka z mniszka jest do picia , czy raczej jako lek ? bo nie znam tego przepisu .
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Aniu przez ten tydzień tak wiele się zmieniło u Ciebie. Wiosna, ale taka połączona z latem w pełni wybuchu.Tulipany niesamowite. Te pełne i strzępiaste to małe arcydzieła.. Floksy, żurawki, kwitnące drzewa,narcyzy, funkie.. Tyle cudów cieszących oko i serce ;:138 . Zbliżenia przepiękne. Cudownie fotografujesz swoje ogród Anusiu ;:138 Tylko ta susza.. U mnie to samo.Mam już dosyć podlewania.Oby deszcze w końcu do nas dotarły.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu widzę,że u Ciebie syrop z mniszka,też udało mi się w ostatniej chwili 5 słoiczków zrobić ;:333
Fiona to piękny kot,a na słonku lubi się wygrzewać ;:3
Tulipany się kończą,ale już niedługo róże ;:65
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj myślałam o zebraniu pokrzywy i zalaniu jej wodą.
Ale sobota za krótka była jak się okazało.skończyło się na myśleniu tylko ;:306
A wieczorem podlać roślinki trzeba było. Woda z nieba notorycznie mnie omija.
Wiosna, piękna, ciepełko.Jak lato.
Tylko komary i meszki tną niemiłosiernie.Może u was nie ??
Codziennie odkrywam coś nowego .Coś się rozwija, rozkwita, rośnie, pięknieje.albo przekwita, zmienia się.
Ogród tętni, wieloma barwami.rożne zapachy w różnych miejscach.Inne jak lilaków w daleka wyczuwalne. A nad innymi trzeba się pochylić jak nad macierzanką, smagliczką.kocimiętką,,,,. Kwitnące czosnki nawet ładnie pachną. ;:97

pela11-Eluś O tak pigwa rośnie.Ale aronię taką wielka i będę musiała na jesieni przesadzić, bo pigwa i aronia wchodzą na siebie .
Pigwowca też mam.Mam nadzieję,że i tych owoców trochę będzie, bo do herbatki lubię sobie i syn wkrajać kilka plastrów.
Tulipanki już w wielkiej mniejszości.Te babcine narcyzki też bardzo lubię. ;:167
Nalewka jak najbardziej do picia.Jest pyszna .Jak chcesz to podeślę ci przepis ????
Jeszcze można zrobić.Chociaż już coraz mniej jest mniszka kwitnącego, oczywiście ;:306
Zaraz i róże, i powojniki będą i lilie i liliowce,Ale póki co hosty się pięknie rozwijają ;:167

Wiosenne Żurawki
Obrazek
Obrazek

silversnow-Olu Wiosna nam szybo przeszła w lato.
tulipany resztkowe.Ale coś jeszcze widoczne.Strzępiaste i pełne, bardzo mi się podobają.chyba na jesieni takich jeszcze sobie dokupię.
codziennie widać jak ogród się zmienia, ile tych kwitnień i rozwoju.
Dziękuję ci bardzo za miłe słowa. ;:196 U wszystko.nie też niestety sucho.Polewam, nie mam wyjścia.Ale nie wszystko.
Annes 77-Aniu O tak chyba w ostatnich chwilach udało nam się nazbierać kwiaty mniszka i zrobić z niego syropki i nalewki.
Tulipankowe ostanie widoki.I znowu czekanie do przyszłego roku.
Fiona dla nas, jak każde swoje zwierzątko, najlepsza, najładniejsza ;:167

Fiona po jedzonku :)
Obrazek

Obrazek
Te są cudne.Zobaczcie z jednej łodyżki sa trzy i to spore kwiaty- tulipany ;:173
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hosta War Paint ;:167 -Pięknieje
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu jestem zauroczona twoim wiosennym ogrodem i oczywiście pięknymi zdjęciami. Artystyczna dusza pozwala prowadzić ogród z taką lekkością, że oczu nie można od niego oderwać ;:138 . Widzę, że kupiłyśmy te same powojniki w tym roku /Taiga i Kaiser/. Mój Kaiser już przekwitł, Taiga w trakcie kwitnienia.
Zdjęcie Fiony w pełnym "galopie" niesamowite ;:333 , Ona taka dostojna ;:224 .
Czytam, że u Ciebie sucho, mnie poratował 2-dniowy obfity deszcz, którego i Tobie życzę w najbliższym czasie ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Każdy chyba kocha ten swój stworzony ogród.Bardziej już wypielęgnowany, czy tez nie.
Ale to nasze miejsce ;:167 To swoje miejsce jest takim azylem na życie.
Te nasze rośliny i kwiaty takie radości,Wszelkie prace , to odstresowywacze rożnych chwil życiowych , doświadczeń itp..
Piękne słowa Aniu! Dokładnie jest tak jak napisałaś! ;:167 ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”