A może te tulipanki to takie, co zmieniają kolor, mam kilka takich
Cudowny powiew wiosny! cz.38
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38
Tak myślę, że zapasze czosnkowy mi przeszkadzał nie będzie, a urody koronom odmówić nie sposób, już się ciesze na jesienne zakupy
Też kocham takie widoki, jak kwitną drzewka i te wszystkie kwiaty cebulowe. Wychodzę co rano i mnie ogarnia euforia
Aż się chce robić, nawet jak już sił brakuje
Może jeszcze się odbarwią?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- silversnow
- 500p

- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu jest przepięknie. W Twoim królestwie narcyzów pojawiły się inne cudowności. Tulipany prześliczne . I te czerwone i pomarańczowe .Błękitne niezapominajki , hiacynty, szafirki . Prześliczny jest Twój ogród. Niesamowity. Tylko - masz racje. Wiosna ucieka. U mnie zakwitają ostanie tulipany. Za szybko przychodzi lato. I sucho okrutnie.. Ja dostałam jednak prezent od nieżyjącego już dawno Dziadzia .Studnie ;) W tym roku Tata ją uruchomił. Woda głębinowa, czyściutka. Nasze roślinki nie oschną z pragnienia, ale deszczówkę nadal będę zbierać .Spokojnego weekendu 
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Marysiu Ty to dopiero masz kwiatków
,pierwszy raz widzę niebieską miodunkę ,cudna ,moje trochę podmarzły ale odijają .Najbardziej dostało się żurawkom i masz racje że wszystko szybko rośnie.Moją działeczkę też powoli zaczynam ogarniać,co nieco kwitnie ,cos tam posiałam a teraz muszę przesadzić pomidory do większych doniczek.Natępny tydzień ranna zmiana to będzie wiecej czasu i podgonie ,żeby tylko pogoda dopisała i nic nieprzewidzianego nie wyskoczyło to będzie ok
.Pozdrawiam serdecznie 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
"Sałatka w donicy" https://images82.fotosik.pl/1049/0f720ac5a7b10e9f.jpg
Dodać tylko śmietanę i gotowe
Oj - bardzo kwitnąco jest już u Ciebie i przeróżniscie jeśli chodzi o rośliny.
Pięknie.
Dodać tylko śmietanę i gotowe
Oj - bardzo kwitnąco jest już u Ciebie i przeróżniscie jeśli chodzi o rośliny.
Pięknie.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witajcie!
Wczorajszy dzień upłynął w podróży i pod Tatrami. Napawałam oczy takimi widokami już na długo przed dojechaniem do Zakopanego

Zieleniejące po drodze lasy, cudownie kwitnące łąki wiodły mnie do miejsca gdzie pożegnałam przyjaciółkę
Przyjaciółkę, której zawdzięczam wiele! bo to ona pchnęła mnie do odwagi i zamieniłam szufladę na dom z ogrodem nie mając dużych pieniędzy, a ogromną determinację
W moim sercu zostanie do końca moich dni a może nie tylko, bo moje dzieci też bardzo ją ceniły i lubiły.
W ogrodzie byłam tylko o wschodzie i o zachodzie słońca, ale dzisiaj już zrobiłam przegląd i spędziłam w nim trochę czasu. Wszelkie prace muszę odłożyć i wytoczyć walkę chwastom i rosnącej trawie
Ewciu dziękuję udało się bez przygód bezpiecznie wrócić i nawet korki nas oszczędziły
. Ponoć zakopianka przejezdna jak poinformowało wieczorem radio ale znaki objazdów nie zdjęte ...to pojechaliśmy jak wskazywały
Kwitną kolejne narcyzy, ale te od Ani rosną u mnie już parę lat i mam tylko szczypiorek...może trzeba im glebę rozluźnić
Nie mam pojęcia o co chodzi w braku kwiatków?
Agnieszko poza rannymi widokami praca wre i to jest pocieszające, że bzyki od rana te drzewka zapylają, czyli w tym roku owoce być powinny. Widzę tylko na borówkach mało kwiatków, ale może dlatego że tak bardzo wysiliły się rok temu, bo nawożenie zastosowałam takie samo. Powiem szczerze, ze nie wiem o co chodzi w tych tulipanach ale gdybym nie pamiętała... nawet zła byłam że tak się zmieniły
Olu Dziękuję
ale tej studni to Ci zazdroszczę
Na poprzedniej działce tzn kawałku pola panowie wykopali mi studnię taką na 7 kręgów i na wodę powierzchniową, ale na podlewanie spełniała swoje zadanie. Niestety pole sprzedałam i studni zabrać się nie dało
Tu raczej czekam na kanalizację i studni kopać nie będę, ale zbiornik od szamba zamienię na zbiornik na wodę opadową i jak tylko będą padać deszcze to będzie czym podlewać
Olu czy woda ze studni nie będzie za zimna dla roślin> Dziękuję i Tobie życzę pogodnego, ciepłego weekendu
Tereniu spory ogródek to i roślin trochę
Miodunki po zimie zawsze tracą liście i wychodzą pierwsze kwiatuszki, a jak przekwitnę nakrapiane liście, które też są dekoracyjne. Żurawki w większości mi uschły i zobaczymy czy odrosną? Coś zapowiadają niemiłego w aurze, ale poczekamy sprawdzimy...byle tylko przymrozków nie było to resztę przetrwamy
Życzę zatem żeby czas rannej zmiany dało się wykorzystać w ogródku
Bea jeszcze poczekam żeby sałatka nabrała ciała i zamiast jednej porcji zrobiły się trzy
Wspaniałą mamy wiosnę i niech jak najdłużej nam trwa
Z dzisiejszego spaceru po ogrodzie...

pragnia syberyjska

nie tylko ja wstaję wcześnie

Pracowitego dnia
Wczorajszy dzień upłynął w podróży i pod Tatrami. Napawałam oczy takimi widokami już na długo przed dojechaniem do Zakopanego

Zieleniejące po drodze lasy, cudownie kwitnące łąki wiodły mnie do miejsca gdzie pożegnałam przyjaciółkę
W ogrodzie byłam tylko o wschodzie i o zachodzie słońca, ale dzisiaj już zrobiłam przegląd i spędziłam w nim trochę czasu. Wszelkie prace muszę odłożyć i wytoczyć walkę chwastom i rosnącej trawie
Ewciu dziękuję udało się bez przygód bezpiecznie wrócić i nawet korki nas oszczędziły
Agnieszko poza rannymi widokami praca wre i to jest pocieszające, że bzyki od rana te drzewka zapylają, czyli w tym roku owoce być powinny. Widzę tylko na borówkach mało kwiatków, ale może dlatego że tak bardzo wysiliły się rok temu, bo nawożenie zastosowałam takie samo. Powiem szczerze, ze nie wiem o co chodzi w tych tulipanach ale gdybym nie pamiętała... nawet zła byłam że tak się zmieniły
Olu Dziękuję
Tereniu spory ogródek to i roślin trochę
Bea jeszcze poczekam żeby sałatka nabrała ciała i zamiast jednej porcji zrobiły się trzy
Wspaniałą mamy wiosnę i niech jak najdłużej nam trwa
Z dzisiejszego spaceru po ogrodzie...

pragnia syberyjska

nie tylko ja wstaję wcześnie

Pracowitego dnia
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Cudowne widoki
Przeczytałam, ze okazja do wyjazdu jest smutna, pewnie jeszcze piękniej by wygladały i bardziej chwytały serce, jakbyś mogła pojechać o tak, na wycieczkę.
W ogrodzie pełna wiosna, i te pierwsze mniszki to taki widok raczej majowy. Szybko ta wiosna nadrobiła!
Na moich borówkach znów mało owoców, chyba muszę je zakwasić i solidnie podkarmić w tym roku. Jeszcze jakaś choroba je podgryza. Mam taki ekośrodek na borówki i dziś je opryskam. Niektóre mam już trzy lata, a owoców garstka.
W ogrodzie pełna wiosna, i te pierwsze mniszki to taki widok raczej majowy. Szybko ta wiosna nadrobiła!
Na moich borówkach znów mało owoców, chyba muszę je zakwasić i solidnie podkarmić w tym roku. Jeszcze jakaś choroba je podgryza. Mam taki ekośrodek na borówki i dziś je opryskam. Niektóre mam już trzy lata, a owoców garstka.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko takie wyjazdy też były, a ten w zasadzie pogoda rozweseliła ...niejako osuszyła łzy
Na moich zdjęciach nie ma mniszków bo sieją się i tak od sąsiadów więc moje staram się wyrwać z korzeniami a i tak są
Dziwne? mam borówki chyba od 20 lat i nigdy nie miałam na nich szkodników, ani chyba o takich nie czytałam
Krzaki owocują w zależności od wieku, a kupowane duże nie zawsze znaczą że są starsze ...czasem po prostu podpędzone
Dobrej soboty 
Na moich zdjęciach nie ma mniszków bo sieją się i tak od sąsiadów więc moje staram się wyrwać z korzeniami a i tak są
Dziwne? mam borówki chyba od 20 lat i nigdy nie miałam na nich szkodników, ani chyba o takich nie czytałam
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Chciałam napisać,że jestem wreszcie w nowym wątku,ale na 13 stronie to już trochę głupio.
Ważne ,że w końcu kolorowo się zrobiło i można się zmęczyć ogrodowo.
Ważne ,że w końcu kolorowo się zrobiło i można się zmęczyć ogrodowo.
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Marysiu,
Jakie cudowne zdjęcia gór! Nie ma chyba nic piękniejszego na świecie niż ośnieżone górskie szczyty.
Marysiu, wiem, że przyczyna wyjazdu bardzo smutna, ale niech te góry pochylają się nad Twoimi wspomnieniami i serdecznymi myślami o Przyjaciółce.
Zakochałam się w Twoich narcyzach
. U siebie też mam ich trochę, myślałam, że będzie efekt WOW, ale go nie ma. Nie wszystkie zakwitły w jednym czasie, nie wytworzyły wielkich kęp i skutek jest mało spektakularny. A miał być szał !
Nie lubię wiosny, która jest latem. Wprawdzie u nas jest dużo chłodniej niż u Was na południu, ale i tak skala nagłego ocieplenia jest za duża. Pozdrawiam serdecznie.
P.S. Kaczki wyglądają bardzo dostojnie. Rób im jak najwięcej zdjęć, bo są niezwykle uroczą ozdobą ogrodu.
Jakie cudowne zdjęcia gór! Nie ma chyba nic piękniejszego na świecie niż ośnieżone górskie szczyty.
Marysiu, wiem, że przyczyna wyjazdu bardzo smutna, ale niech te góry pochylają się nad Twoimi wspomnieniami i serdecznymi myślami o Przyjaciółce.
Zakochałam się w Twoich narcyzach
Nie lubię wiosny, która jest latem. Wprawdzie u nas jest dużo chłodniej niż u Was na południu, ale i tak skala nagłego ocieplenia jest za duża. Pozdrawiam serdecznie.
P.S. Kaczki wyglądają bardzo dostojnie. Rób im jak najwięcej zdjęć, bo są niezwykle uroczą ozdobą ogrodu.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Jednak, mimo że wiosna moja jest zaawansowana, to daleko jej do Twojej.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Marysiu cudne widoki gór,byłam w Zakopanym jak miałam naście lat i bardzi mi się podobało ,wyrazy współczucia z powodu straty przyjaciółki
.
Ja dzisiaj dużo na działeczce zrobiłam i mimo ,że wróciłam z bólem,już nawet nie wiem co mnie bardziej boli to jestem zadowolona.Córka przyjechala i wkopała mi płotki wokół borówek ,żeby mi się kora nie rozsypywała i jest fajnie
Kwiatuszki super
Pozdrawiam serdecznie
Ja dzisiaj dużo na działeczce zrobiłam i mimo ,że wróciłam z bólem,już nawet nie wiem co mnie bardziej boli to jestem zadowolona.Córka przyjechala i wkopała mi płotki wokół borówek ,żeby mi się kora nie rozsypywała i jest fajnie
Pozdrawiam serdecznie
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, dzięki tej fotce w weekend majowy mam szanse na wyjazd do Zakopanego. M ma wolny cały tydzień, u mnie kruchuteńko, bo ludzi mało, pracy dużo ( w mojej branży nie ma wolnych niedziel, ani sobót nawet
Twoja koleżanka już zna tajemnicę świata, spotkała się z synem, w taki piękny dzień. Mój kolega, ksiądz, zawsze mawiał, że dziwi się, że ludzie na pogrzebach się smucą. Powinni się cieszyć, ponieważ ich bliscy trafili do nieba, do swoich bliskich. Zawsze się o to sprzeczaliśmy....Bo ja mam inne zdanie. Jak umarła jego mama, byłam na pogrzebie, nie płakał..... ale po ceremonii przyszedł do mnie, zasmucony, zapłakany...Tak mi się przypomniało.
- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Marysiu
Witaj Kochana
Przede wszystkim przykro mi z powodu odejścia Przyjaciółki.
Nadrabiam zaległości, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, nacieszyłam oczy kwitnącymi pięknościami
Narcyzy imponujące, https://www.fotosik.pl/zdjecie/14207f804364eed5 ten fragment ogrodu mnie zauroczył, jest taki klimatyczny.
Widoki gór fascynujące. Zawsze kochałam i podziwiałam góry i tak mam do dziś, w odróżnieniu niestety od pozostałej części mojej familiji , która woli morze.
U mnie temperatury letnie, wszystko szaleje, a to przecież dopiero kwiecień. Nie lubię takich temperaturowych skoków, bo to nie jest dobre ani dla roślin, ani dla nas i naszego zdrowia.
Marysiu podziwiam ogrom pracy, którą wykonałaś i nadal wykonujesz w swoim ogrodzie
To się nazywa prawdziwe zamiłowanie
Pozdrawiam serdecznie, życzę udanej niedzieli i przesyłam wielkie
Przede wszystkim przykro mi z powodu odejścia Przyjaciółki.
Nadrabiam zaległości, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, nacieszyłam oczy kwitnącymi pięknościami
Narcyzy imponujące, https://www.fotosik.pl/zdjecie/14207f804364eed5 ten fragment ogrodu mnie zauroczył, jest taki klimatyczny.
Widoki gór fascynujące. Zawsze kochałam i podziwiałam góry i tak mam do dziś, w odróżnieniu niestety od pozostałej części mojej familiji , która woli morze.
U mnie temperatury letnie, wszystko szaleje, a to przecież dopiero kwiecień. Nie lubię takich temperaturowych skoków, bo to nie jest dobre ani dla roślin, ani dla nas i naszego zdrowia.
Marysiu podziwiam ogrom pracy, którą wykonałaś i nadal wykonujesz w swoim ogrodzie
Pozdrawiam serdecznie, życzę udanej niedzieli i przesyłam wielkie

- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękna fotka gór, już w sobotę tam będziemy 
Warto było czekać na Twoje ładny narcyzów.
Wszystko teraz bucha kolorami, zapachem. Od wczoraj mamy studnię, pierwsza rzecz na działce, a w poniedziałek zacznie się - przychodzi geodeta i przywozimy ziemię, ok. 6 samochodów.
Pozdrawiam i miłej niedzieli
Warto było czekać na Twoje ładny narcyzów.
Wszystko teraz bucha kolorami, zapachem. Od wczoraj mamy studnię, pierwsza rzecz na działce, a w poniedziałek zacznie się - przychodzi geodeta i przywozimy ziemię, ok. 6 samochodów.
Pozdrawiam i miłej niedzieli
Pozdrawiam - Justyna
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Piękne widoki Maryniu, chociaż okazja ich oglądania niezbyt wesoła.
Nacieszyłam też oczy Twoim ogrodem... są kolorki, jest moc!
Nacieszyłam też oczy Twoim ogrodem... są kolorki, jest moc!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468