Bazylowo
-
agniesz-ka
- 200p

- Od: 16 kwie 2013, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Bazylowo
Patrzę na Twoje chciejstwa z zazdrością i niecierpliwie czekam na swoje. Ale moje przyjadą, jak puszczą wodę na działce. 17 róż i 9 powojnikow. Nie mogę się doczekać 
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I dobrze zrobiłaś,bo fotka wyjątkowa
Niesamowite jest jeszcze zdjęcie kolorowych krokusów rozrzuconych wokół drzewa kilka stron wcześniej;:215 Wiosna buchnęła u ciebie na całego,u mnie żonkile ledwie z ziemi wychodzą,ale przy pogodzie takiej jak ostatnie dni podgoni i u mnie.Piękne nabytki,będę trzymać kciuki,żeby ci dobrze rosły.Mnie nie od razu powojniki polubiły
Przyjdę zobaczyć,jak tulipanki pokażą kolor 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
No tak Beatko to rozumiem, nowa wiosna nowe nabytki.
I mnie urzekła ta stokrotka...taka świeża nie umorusana jak my po pracy.
Bardzo pięknie wszystko kwitnie i co rusz nowe kwiatuszki się rozwijają ale trochę deszczu by się przydało przynajmniej u mnie.
Cieszmy się bo mamy z czego.
I mnie urzekła ta stokrotka...taka świeża nie umorusana jak my po pracy.
Bardzo pięknie wszystko kwitnie i co rusz nowe kwiatuszki się rozwijają ale trochę deszczu by się przydało przynajmniej u mnie.
Cieszmy się bo mamy z czego.
-
--julian--

- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Beatko Ale cudowny ten narcyz pełny
Te miałem podobnego w zeszłym roku ale na razie jeszcze się nie pokazał
Pokaż tą magnolię, bo są piękne
Kiedyś na osiedlu, gdzie mieszka moja babcia ktoś miał wielkie drzewo magnolii, niestety działka z domem i magnolią została sprzedana, a nowy właściciel wyciął drzewo
Nie ma teraz już takiego widoku
Ładna ta okrągła rabatka
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
U Ciebie już najprawdziwsza wiosna. Tyle kwitnień, że nie wiadomo co podziwiać.
Rozczuliło mnie Twoje centrum dowodzenia. Ja w zasadzie nie mam kim dowodzić na działce i nawet nie wyciągam leżaka z altanki, bo i nie mam kiedy poleżeć...
Stokrotka bez względu czy rabatowa czy "chwastowa" to jest piękna.
Rozczuliło mnie Twoje centrum dowodzenia. Ja w zasadzie nie mam kim dowodzić na działce i nawet nie wyciągam leżaka z altanki, bo i nie mam kiedy poleżeć...
Stokrotka bez względu czy rabatowa czy "chwastowa" to jest piękna.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Beatko czy ten żółty powojnik to Bill m'c Kenzie ??? jeśli tak to szykuj mu sporo miejsca, bo to szalony powojnik i braknie Ci metrażu dla niego
.Jednak jak zakwitną te żółte dzwoneczki to wygląda cudnie .Ten puchaty maluszek na narcyzie to chyba Pszczolinka ona jest taka puchata .Pawiki też do mnie przylatują ,ale rzeczywiście są jakieś takie płochliwe jak na razie, bo na razie nie udało mi się go upolować aparatem.Wczoraj ganiałam za Bujankami i o mały figiel bym się wybujała-- na glebę
Stokrotka 
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Beatko te Twoje chciejstwa są piękne, też bym takie chciała 
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Powojniki widzę na horyzoncie
Mój jeden na balkonie się obudził.U mnie na działce jedynie bylinowe rosną,a inne mają focha
No i jeszcze Krakowiak się ładnie wspina.No nic popatrzę sobie u innych na piękne kwitnienia
Lilii u mnie jeszcze nie widać
Miłego dzionka
No i jeszcze Krakowiak się ładnie wspina.No nic popatrzę sobie u innych na piękne kwitnienia
Lilii u mnie jeszcze nie widać
Miłego dzionka
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ślicznie wyglądają krokusy rozrzucone na trawniku
Też bym tak chciała, ale jesienią jakoś nie widać chętnych do skoszenia trawnika i teraz chyba nie byłoby ich widać. Co prawda poprzedni rok był wyjątkowy z powodu opadów i to chyba dlatego tak się stało. Ale widok nieziemski
Powojniki zamawiamy chyba w tym samym sklepie i muszę przyznać, że sadzonki były wypasione ( w tamtym roku, bo w tym jeszcze nie zamawiałam), a teraz już wszystkie pięknie powypuszczały nowe pąki.
Kolorowo na Twoich rabatkach, wiosennie. Można ogrzać się ich widokiem. Szczególnie dzisiaj, bo za oknem zimno i nieprzyjemnie. A wczoraj był upał. Wiosna zmienna, jak kobieta
Zazdroszczę podgrzewania podtrawnikowego. Na pw. podaj namiary na sprzedawcę, to też sobie takie zamontuję
Pozdrawiam 
Powojniki zamawiamy chyba w tym samym sklepie i muszę przyznać, że sadzonki były wypasione ( w tamtym roku, bo w tym jeszcze nie zamawiałam), a teraz już wszystkie pięknie powypuszczały nowe pąki.
Kolorowo na Twoich rabatkach, wiosennie. Można ogrzać się ich widokiem. Szczególnie dzisiaj, bo za oknem zimno i nieprzyjemnie. A wczoraj był upał. Wiosna zmienna, jak kobieta
Zazdroszczę podgrzewania podtrawnikowego. Na pw. podaj namiary na sprzedawcę, to też sobie takie zamontuję
-
krasna101
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko
"zazdroszczę" Ci już tak kolorowej wiosny. U mnie/suwalszczyzna/ zawsze najpózniej przychodzi
Bardzo ładne zdjęcia robisz i ciekawy komentarz do nich umieszczasz
Bardzo ładne zdjęcia robisz i ciekawy komentarz do nich umieszczasz
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Forsycja już obwieściła wiosnę
Ja sobie usiądę na tym wygodnym fotelu w słoneczku i poobserwuję Twoje słoneczne kwiatuszki. Ślicznie!
Ja sobie usiądę na tym wygodnym fotelu w słoneczku i poobserwuję Twoje słoneczne kwiatuszki. Ślicznie!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Beatko poleżałam u Ciebie na leżaczku, bo u siebie nie mam czasu
Pooglądałam wszystkie kwiaty i widzę że tak jak i u mnie pędzą jakby miały nie zdążyć...czy w minionych latach tez tak wiosna przyspieszała?
Słonka i ciepła pod dostatkiem Ci życzę i pędzę do spanie bo jutro wiadomo...ogród

Słonka i ciepła pod dostatkiem Ci życzę i pędzę do spanie bo jutro wiadomo...ogród
- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Dzień dobry, witam Wszystkich miłych Gości zarówno tych wchodzących do mego ogródka jak i tych zaglądających tylko zza winkla
Zapraszam, zapraszam moją aleją sław:

Agnieszko Ty mi zazdrościsz? to raczej ja Tobie powinnam, takie imponujące zamówienie
. Już jestem ciekawa, jak będzie u Ciebie U mnie wodę mają uruchomić 20-ego i wtedy mam zamiar sadzić te swoje chciejstwa.
Wczoraj jeszcze dotarły 3 krzaczki Praire Harvest:

a dziś już wyglądają tak - zabezpieczone w ziemi do czasu posadzenia:

Dziękuję za odwiedzinki
Mireczko dziękuję za miłe słowa, mnie też trzy czy cztery powojniki z zeszłego roku wypadły, głównie wcześnie kwitnące , ale cóż, ryzyko wliczone w cenę. O tych, co zostały mam nadzieję pisać sukcesywnie w miarę pojawiania się ich kwiatów, bo mam wszystkie pooznaczane, ale teraz to tylko/aż zielone badylki.
Kciuki się przydadzą, aby nie przyszły przymrozki i żeby nie było tak gorąco, bo u nas rośliny szaleją zamiast stopniowo się hartować i wzmacniać.
Dziękuję, że zaglądasz i zapraszam nie tylko na tulipanki

Elu - tak, tak, trochę deszczu by się zdało, bo zaczyna być przysucho
Miło mi, że zaglądnęłaś

Julianie fajnie, że Ci się podoba moje poletko doświadczalnie i wedle życzenia poniżej magnolia o której pisałam przedwczoraj. Specjalnie dziś dla Was wracając z działki z przyjemnością zadałam sobie zachodu i cyknęłam takie oto fotki:

Ja magnolie podziwiam, doceniam ich urok, ale muszę przyznać, że nie są to rośliny mojego serca , co nie przeszkadza mi się nimi zachwycać.
Pozdrawiam
Izo moje centrum dowodzenia to nic w porównaniu ze stanowiskiem planowania taktyczno-strategicznego, które widziałam u Marysi - Maski. Tam dopiero zapadają ważne decyzje
Ale jeżeli masz ochotę to mam jeszcze jedno takie miejsce dowodzenia (w sensie leżak
) Z chęcią się podzielę.
Jadzinko toto żółte, to 2 x Kaśka i 2 x Lambton Park, oprócz tego 2 x Beata, 2 x mandschurica i miał być 2 x Rhapsody, ale przyszedł tylko 1 a drugi pomyłka to Azure Ball - w sumie kolor podobny, tylko pozostałe to późno kwitnące, a ten jest wcześnie. Miałam reklamować, ale już niech zostanie, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A to zdjęcie Rhapsody posadzonego w donicy na balkonie obok Roko kolla. Ten drugi dopiero w powijakach

Pozdrawiam
Aniu - TROJA zawsze możesz zajrzeć do mnie, a Tobie życzę także spełnienia "chciejstw" - a poza tym u Ciebie jest uroczo i mi się bardzo podoba nawet bez tych roślinek
Pozdrawiam

Aniu - Annes 77 zobaczymy, co z tego powojnikowego mojego szaleństwa wyjdzie. Do bylinowych jeszcze nie dojrzałam
Pozdrawiam

Iwonko dziękuję za miłe słowa. Co do powojników, to w zeszłym roku też tam zamawiałam i fakt, nie mogę narzekać. W tym była jedna pomyłka - jaki pisałam powyżej. Ale kolor zgodny z moimi preferencjami, więc niech sobie będzie, o ile się uchowa, bo te wcześnie kwitnące są bardziej podatne na choroby (mi z zeszłego roku wypadły 3 czy 4 właśnie z wczesnych).
U nas dzisiaj pogoda była ładna i ciepła, trochę zachmurzenia, więc i lepiej, bo ta patelnia to mnie denerwuje - jak dla mnie za wcześnie na takie temperatury.
Pozdrawiam

krasna101 - Bożenko witaj w moich skromnych progach. Dziękuję za miłe słowa i zapraszam. Fakt Twoje tereny to dla roślin naszej strefy taki biegun zimna, ale jestem pewna, że i u Ciebie znajdę wiele ciekawostek - a dotrę z pewnością, może z poślizgiem, bo z czasem wolnym baaardzo krucho, ale dotrę.
Na przywitanie:

Pozdrawiam
Monia zapraszam, siadaj, siadaj, zrobię kawkę lub herbatkę - jak wolisz (bo ja np. nie pijam wcale kawy no, chyba że inkę ) a i dla zacnych gości ciasto upiekę. Cała przyjemność po mojej stronie

Marysiu witaj kochana
. Cieszę się, że chociaż u mnie doznałaś chwili wytchnienia. Też zaglądam do Ciebie i widzę to przyspieszenie, a do tego jeszcze ogrom pracy, którą wykonujesz siejąc, sadząc i gospodarząc w swojej zegrodce.
Dla Ciebie kwitnąca mirabelka przy mojej ulicy - wygląda jak panna młoda:

Wszystkim moim gościom życzę słoneczka i radości z życia, bo ono tak szybciutko ucieka
A tu jeszcze kilka dzisiejszych fotek:
Szafirek na tym zdjęciu wygląda, jakby miał błękitne pantalony z białą koronką. Młodzieży objaśniam, że jest to rodzaj majtek w całkowitej opozycji do stringów.

Mój pierwszy fiołek w zachodzącym słońcu

Czyż nie uroczy przykład współharmonii fauny i flory - były i inne przykłady, ale kto by za tym nadążył ?

Kolejne tulipanki szykują się do startu

Kolejna i wcale nie ostatnia - haha donica z bratkami:

Szałwia

Kły pokazuje jedna z moich trzech posadzonych piwonii, z tyłu te rachityczne gałązki to też piwonia, ale kłącze znalezione w ogródku. Posadziłam, bo byłam ciekawa, co z tego wyjdzie

Moje klony palmowe 'Orange Dream' i 'Atropurpureum zbierają się do życia. Purpurowy posadzony w ziemi, Orange w donicy, a donicę zadołowałam w ziemi na zimę.

Psiząb pokazuje zęby

I na zakończenie z pozdrowieniami jeden z posadzonych, a kupionych niedawno i prezentowanych w wątku pierwiosnków

Pa pa
Zapraszam, zapraszam moją aleją sław:

Agnieszko Ty mi zazdrościsz? to raczej ja Tobie powinnam, takie imponujące zamówienie
Wczoraj jeszcze dotarły 3 krzaczki Praire Harvest:

a dziś już wyglądają tak - zabezpieczone w ziemi do czasu posadzenia:

Dziękuję za odwiedzinki
Mireczko dziękuję za miłe słowa, mnie też trzy czy cztery powojniki z zeszłego roku wypadły, głównie wcześnie kwitnące , ale cóż, ryzyko wliczone w cenę. O tych, co zostały mam nadzieję pisać sukcesywnie w miarę pojawiania się ich kwiatów, bo mam wszystkie pooznaczane, ale teraz to tylko/aż zielone badylki.
Kciuki się przydadzą, aby nie przyszły przymrozki i żeby nie było tak gorąco, bo u nas rośliny szaleją zamiast stopniowo się hartować i wzmacniać.
Dziękuję, że zaglądasz i zapraszam nie tylko na tulipanki

No, żeby ktoś nie był umorusany, to umorusany musi być ktośElizabetka pisze:... I mnie urzekła ta stokrotka...taka świeża nie umorusana jak my po pracy...
Miło mi, że zaglądnęłaś

Julianie fajnie, że Ci się podoba moje poletko doświadczalnie i wedle życzenia poniżej magnolia o której pisałam przedwczoraj. Specjalnie dziś dla Was wracając z działki z przyjemnością zadałam sobie zachodu i cyknęłam takie oto fotki:

Ja magnolie podziwiam, doceniam ich urok, ale muszę przyznać, że nie są to rośliny mojego serca , co nie przeszkadza mi się nimi zachwycać.
Pozdrawiam
Izo moje centrum dowodzenia to nic w porównaniu ze stanowiskiem planowania taktyczno-strategicznego, które widziałam u Marysi - Maski. Tam dopiero zapadają ważne decyzje
Ale jeżeli masz ochotę to mam jeszcze jedno takie miejsce dowodzenia (w sensie leżak
Jadzinko toto żółte, to 2 x Kaśka i 2 x Lambton Park, oprócz tego 2 x Beata, 2 x mandschurica i miał być 2 x Rhapsody, ale przyszedł tylko 1 a drugi pomyłka to Azure Ball - w sumie kolor podobny, tylko pozostałe to późno kwitnące, a ten jest wcześnie. Miałam reklamować, ale już niech zostanie, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A to zdjęcie Rhapsody posadzonego w donicy na balkonie obok Roko kolla. Ten drugi dopiero w powijakach

Pozdrawiam
Aniu - TROJA zawsze możesz zajrzeć do mnie, a Tobie życzę także spełnienia "chciejstw" - a poza tym u Ciebie jest uroczo i mi się bardzo podoba nawet bez tych roślinek
Pozdrawiam

Aniu - Annes 77 zobaczymy, co z tego powojnikowego mojego szaleństwa wyjdzie. Do bylinowych jeszcze nie dojrzałam
Pozdrawiam

Iwonko dziękuję za miłe słowa. Co do powojników, to w zeszłym roku też tam zamawiałam i fakt, nie mogę narzekać. W tym była jedna pomyłka - jaki pisałam powyżej. Ale kolor zgodny z moimi preferencjami, więc niech sobie będzie, o ile się uchowa, bo te wcześnie kwitnące są bardziej podatne na choroby (mi z zeszłego roku wypadły 3 czy 4 właśnie z wczesnych).
U nas dzisiaj pogoda była ładna i ciepła, trochę zachmurzenia, więc i lepiej, bo ta patelnia to mnie denerwuje - jak dla mnie za wcześnie na takie temperatury.
Pozdrawiam

krasna101 - Bożenko witaj w moich skromnych progach. Dziękuję za miłe słowa i zapraszam. Fakt Twoje tereny to dla roślin naszej strefy taki biegun zimna, ale jestem pewna, że i u Ciebie znajdę wiele ciekawostek - a dotrę z pewnością, może z poślizgiem, bo z czasem wolnym baaardzo krucho, ale dotrę.
Na przywitanie:

Pozdrawiam
Monia zapraszam, siadaj, siadaj, zrobię kawkę lub herbatkę - jak wolisz (bo ja np. nie pijam wcale kawy no, chyba że inkę ) a i dla zacnych gości ciasto upiekę. Cała przyjemność po mojej stronie

Marysiu witaj kochana
Dla Ciebie kwitnąca mirabelka przy mojej ulicy - wygląda jak panna młoda:

Wszystkim moim gościom życzę słoneczka i radości z życia, bo ono tak szybciutko ucieka
A tu jeszcze kilka dzisiejszych fotek:
Szafirek na tym zdjęciu wygląda, jakby miał błękitne pantalony z białą koronką. Młodzieży objaśniam, że jest to rodzaj majtek w całkowitej opozycji do stringów.

Mój pierwszy fiołek w zachodzącym słońcu

Czyż nie uroczy przykład współharmonii fauny i flory - były i inne przykłady, ale kto by za tym nadążył ?

Kolejne tulipanki szykują się do startu

Kolejna i wcale nie ostatnia - haha donica z bratkami:

Szałwia

Kły pokazuje jedna z moich trzech posadzonych piwonii, z tyłu te rachityczne gałązki to też piwonia, ale kłącze znalezione w ogródku. Posadziłam, bo byłam ciekawa, co z tego wyjdzie

Moje klony palmowe 'Orange Dream' i 'Atropurpureum zbierają się do życia. Purpurowy posadzony w ziemi, Orange w donicy, a donicę zadołowałam w ziemi na zimę.

Psiząb pokazuje zęby

I na zakończenie z pozdrowieniami jeden z posadzonych, a kupionych niedawno i prezentowanych w wątku pierwiosnków

Pa pa
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Beatko, ale masz cudną południową wystawę działki, że wszystko tak pięknie rozkwitło. U mnie słonecznie, ale aż takich kwitnień jeszcze nie mam. 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Beatko, jeszcze nie wiem jaki mam obrazek na powitanie - ale od razu za niego dziękuję, jak sie poprawi net to na pewno zerknę co tam ładnego jest na tym zdjeciu
Skoro taką działeczkę śliczną kupiliście to tym bardziej gratuluję. Potem tylko już dosadzanie po swojemu, a zrobiliście sporo z tego co piszesz - no pięknie!
Kordylina zimuje w domu, w ciepłym. Ale latem warto ją wstawiać do ogrodu bo jest wyjątkowa w tym swoim kolorze.
Ja też sobie rok rocznie "zadaję trudu" z tymi donicami, ale mimo wszystko bardzo lubię takie rozwiązania i kompozycje.
A ja powoli dojrzewam do jakiejś małej magnolii, - może jednak się wreszcie na nią w niedalekim czasie zdecyduję... Już kwitną, już zachwycają.
Skoro taką działeczkę śliczną kupiliście to tym bardziej gratuluję. Potem tylko już dosadzanie po swojemu, a zrobiliście sporo z tego co piszesz - no pięknie!
Kordylina zimuje w domu, w ciepłym. Ale latem warto ją wstawiać do ogrodu bo jest wyjątkowa w tym swoim kolorze.
Ja też sobie rok rocznie "zadaję trudu" z tymi donicami, ale mimo wszystko bardzo lubię takie rozwiązania i kompozycje.
A ja powoli dojrzewam do jakiejś małej magnolii, - może jednak się wreszcie na nią w niedalekim czasie zdecyduję... Już kwitną, już zachwycają.