Bazylowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Bazylowo

Post »

Patrzę na Twoje chciejstwa z zazdrością i niecierpliwie czekam na swoje. Ale moje przyjadą, jak puszczą wodę na działce. 17 róż i 9 powojnikow. Nie mogę się doczekać :heja
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I dobrze zrobiłaś,bo fotka wyjątkowa ;:215 Niesamowite jest jeszcze zdjęcie kolorowych krokusów rozrzuconych wokół drzewa kilka stron wcześniej;:215 Wiosna buchnęła u ciebie na całego,u mnie żonkile ledwie z ziemi wychodzą,ale przy pogodzie takiej jak ostatnie dni podgoni i u mnie.Piękne nabytki,będę trzymać kciuki,żeby ci dobrze rosły.Mnie nie od razu powojniki polubiły ;:131 Przyjdę zobaczyć,jak tulipanki pokażą kolor :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

No tak Beatko to rozumiem, nowa wiosna nowe nabytki. ;:138
I mnie urzekła ta stokrotka...taka świeża nie umorusana jak my po pracy.
Bardzo pięknie wszystko kwitnie i co rusz nowe kwiatuszki się rozwijają ale trochę deszczu by się przydało przynajmniej u mnie.
Cieszmy się bo mamy z czego. ;:168
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Beatko Ale cudowny ten narcyz pełny ;:138 Te miałem podobnego w zeszłym roku ale na razie jeszcze się nie pokazał ;:131 Pokaż tą magnolię, bo są piękne ;:167 Kiedyś na osiedlu, gdzie mieszka moja babcia ktoś miał wielkie drzewo magnolii, niestety działka z domem i magnolią została sprzedana, a nowy właściciel wyciął drzewo ;:145 Nie ma teraz już takiego widoku ;:222 Ładna ta okrągła rabatka ;:333
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

U Ciebie już najprawdziwsza wiosna. Tyle kwitnień, że nie wiadomo co podziwiać.
Rozczuliło mnie Twoje centrum dowodzenia. Ja w zasadzie nie mam kim dowodzić na działce i nawet nie wyciągam leżaka z altanki, bo i nie mam kiedy poleżeć...
Stokrotka bez względu czy rabatowa czy "chwastowa" to jest piękna.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Beatko czy ten żółty powojnik to Bill m'c Kenzie ??? jeśli tak to szykuj mu sporo miejsca, bo to szalony powojnik i braknie Ci metrażu dla niego :;230 .Jednak jak zakwitną te żółte dzwoneczki to wygląda cudnie .Ten puchaty maluszek na narcyzie to chyba Pszczolinka ona jest taka puchata .Pawiki też do mnie przylatują ,ale rzeczywiście są jakieś takie płochliwe jak na razie, bo na razie nie udało mi się go upolować aparatem.Wczoraj ganiałam za Bujankami i o mały figiel bym się wybujała-- na glebę ;:306 Stokrotka ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Beatko te Twoje chciejstwa są piękne, też bym takie chciała :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Powojniki widzę na horyzoncie ;:215 Mój jeden na balkonie się obudził.U mnie na działce jedynie bylinowe rosną,a inne mają focha ;:222
No i jeszcze Krakowiak się ładnie wspina.No nic popatrzę sobie u innych na piękne kwitnienia ;:108
Lilii u mnie jeszcze nie widać 8-)

Miłego dzionka ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ślicznie wyglądają krokusy rozrzucone na trawniku ;:138 Też bym tak chciała, ale jesienią jakoś nie widać chętnych do skoszenia trawnika i teraz chyba nie byłoby ich widać. Co prawda poprzedni rok był wyjątkowy z powodu opadów i to chyba dlatego tak się stało. Ale widok nieziemski ;:oj
Powojniki zamawiamy chyba w tym samym sklepie i muszę przyznać, że sadzonki były wypasione ( w tamtym roku, bo w tym jeszcze nie zamawiałam), a teraz już wszystkie pięknie powypuszczały nowe pąki.
Kolorowo na Twoich rabatkach, wiosennie. Można ogrzać się ich widokiem. Szczególnie dzisiaj, bo za oknem zimno i nieprzyjemnie. A wczoraj był upał. Wiosna zmienna, jak kobieta ;:306
Zazdroszczę podgrzewania podtrawnikowego. Na pw. podaj namiary na sprzedawcę, to też sobie takie zamontuję :;230 Pozdrawiam :wit
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Beatko :wit "zazdroszczę" Ci już tak kolorowej wiosny. U mnie/suwalszczyzna/ zawsze najpózniej przychodzi ;:108
Bardzo ładne zdjęcia robisz i ciekawy komentarz do nich umieszczasz ;:138
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Forsycja już obwieściła wiosnę :tan

Ja sobie usiądę na tym wygodnym fotelu w słoneczku i poobserwuję Twoje słoneczne kwiatuszki. Ślicznie! :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko poleżałam u Ciebie na leżaczku, bo u siebie nie mam czasu ;:306 Pooglądałam wszystkie kwiaty i widzę że tak jak i u mnie pędzą jakby miały nie zdążyć...czy w minionych latach tez tak wiosna przyspieszała?
Słonka i ciepła pod dostatkiem Ci życzę i pędzę do spanie bo jutro wiadomo...ogród ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Dzień dobry, witam Wszystkich miłych Gości zarówno tych wchodzących do mego ogródka jak i tych zaglądających tylko zza winkla ;:168
Zapraszam, zapraszam moją aleją sław:

Obrazek

Agnieszko Ty mi zazdrościsz? to raczej ja Tobie powinnam, takie imponujące zamówienie ;:oj . Już jestem ciekawa, jak będzie u Ciebie U mnie wodę mają uruchomić 20-ego i wtedy mam zamiar sadzić te swoje chciejstwa.

Wczoraj jeszcze dotarły 3 krzaczki Praire Harvest:
Obrazek

a dziś już wyglądają tak - zabezpieczone w ziemi do czasu posadzenia:
Obrazek

Dziękuję za odwiedzinki ;:196

Mireczko dziękuję za miłe słowa, mnie też trzy czy cztery powojniki z zeszłego roku wypadły, głównie wcześnie kwitnące , ale cóż, ryzyko wliczone w cenę. O tych, co zostały mam nadzieję pisać sukcesywnie w miarę pojawiania się ich kwiatów, bo mam wszystkie pooznaczane, ale teraz to tylko/aż zielone badylki.
Kciuki się przydadzą, aby nie przyszły przymrozki i żeby nie było tak gorąco, bo u nas rośliny szaleją zamiast stopniowo się hartować i wzmacniać.

Dziękuję, że zaglądasz i zapraszam nie tylko na tulipanki ;:196
Obrazek

:wit Elu - tak, tak, trochę deszczu by się zdało, bo zaczyna być przysucho
Elizabetka pisze:... I mnie urzekła ta stokrotka...taka świeża nie umorusana jak my po pracy...
No, żeby ktoś nie był umorusany, to umorusany musi być ktoś :lol:

Miło mi, że zaglądnęłaś ;:196
Obrazek

Julianie fajnie, że Ci się podoba moje poletko doświadczalnie i wedle życzenia poniżej magnolia o której pisałam przedwczoraj. Specjalnie dziś dla Was wracając z działki z przyjemnością zadałam sobie zachodu i cyknęłam takie oto fotki:

Obrazek

Obrazek

Ja magnolie podziwiam, doceniam ich urok, ale muszę przyznać, że nie są to rośliny mojego serca , co nie przeszkadza mi się nimi zachwycać.
Pozdrawiam :wit

Izo moje centrum dowodzenia to nic w porównaniu ze stanowiskiem planowania taktyczno-strategicznego, które widziałam u Marysi - Maski. Tam dopiero zapadają ważne decyzje ;:108
Ale jeżeli masz ochotę to mam jeszcze jedno takie miejsce dowodzenia (w sensie leżak :lol: ) Z chęcią się podzielę.

;:196

Jadzinko toto żółte, to 2 x Kaśka i 2 x Lambton Park, oprócz tego 2 x Beata, 2 x mandschurica i miał być 2 x Rhapsody, ale przyszedł tylko 1 a drugi pomyłka to Azure Ball - w sumie kolor podobny, tylko pozostałe to późno kwitnące, a ten jest wcześnie. Miałam reklamować, ale już niech zostanie, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A to zdjęcie Rhapsody posadzonego w donicy na balkonie obok Roko kolla. Ten drugi dopiero w powijakach

Obrazek
Pozdrawiam ;:196

Aniu - TROJA zawsze możesz zajrzeć do mnie, a Tobie życzę także spełnienia "chciejstw" - a poza tym u Ciebie jest uroczo i mi się bardzo podoba nawet bez tych roślinek

Pozdrawiam ;:168

Obrazek

Aniu - Annes 77 zobaczymy, co z tego powojnikowego mojego szaleństwa wyjdzie. Do bylinowych jeszcze nie dojrzałam :lol:

Obrazek

Iwonko dziękuję za miłe słowa. Co do powojników, to w zeszłym roku też tam zamawiałam i fakt, nie mogę narzekać. W tym była jedna pomyłka - jaki pisałam powyżej. Ale kolor zgodny z moimi preferencjami, więc niech sobie będzie, o ile się uchowa, bo te wcześnie kwitnące są bardziej podatne na choroby (mi z zeszłego roku wypadły 3 czy 4 właśnie z wczesnych).
U nas dzisiaj pogoda była ładna i ciepła, trochę zachmurzenia, więc i lepiej, bo ta patelnia to mnie denerwuje - jak dla mnie za wcześnie na takie temperatury.

Obrazek

krasna101 - Bożenko witaj w moich skromnych progach. Dziękuję za miłe słowa i zapraszam. Fakt Twoje tereny to dla roślin naszej strefy taki biegun zimna, ale jestem pewna, że i u Ciebie znajdę wiele ciekawostek - a dotrę z pewnością, może z poślizgiem, bo z czasem wolnym baaardzo krucho, ale dotrę.

Na przywitanie:
Obrazek

Monia zapraszam, siadaj, siadaj, zrobię kawkę lub herbatkę - jak wolisz (bo ja np. nie pijam wcale kawy no, chyba że inkę ) a i dla zacnych gości ciasto upiekę. Cała przyjemność po mojej stronie ;:196

Obrazek

Marysiu witaj kochana ;:196. Cieszę się, że chociaż u mnie doznałaś chwili wytchnienia. Też zaglądam do Ciebie i widzę to przyspieszenie, a do tego jeszcze ogrom pracy, którą wykonujesz siejąc, sadząc i gospodarząc w swojej zegrodce.

Dla Ciebie kwitnąca mirabelka przy mojej ulicy - wygląda jak panna młoda:
Obrazek
Obrazek

Wszystkim moim gościom życzę słoneczka i radości z życia, bo ono tak szybciutko ucieka

A tu jeszcze kilka dzisiejszych fotek:

Szafirek na tym zdjęciu wygląda, jakby miał błękitne pantalony z białą koronką. Młodzieży objaśniam, że jest to rodzaj majtek w całkowitej opozycji do stringów.
Obrazek

Mój pierwszy fiołek w zachodzącym słońcu
Obrazek

Czyż nie uroczy przykład współharmonii fauny i flory - były i inne przykłady, ale kto by za tym nadążył ?
Obrazek

Kolejne tulipanki szykują się do startu
Obrazek

Kolejna i wcale nie ostatnia - haha donica z bratkami:
Obrazek

Szałwia
Obrazek

Kły pokazuje jedna z moich trzech posadzonych piwonii, z tyłu te rachityczne gałązki to też piwonia, ale kłącze znalezione w ogródku. Posadziłam, bo byłam ciekawa, co z tego wyjdzie
Obrazek

Moje klony palmowe 'Orange Dream' i 'Atropurpureum zbierają się do życia. Purpurowy posadzony w ziemi, Orange w donicy, a donicę zadołowałam w ziemi na zimę.

Obrazek

Psiząb pokazuje zęby
Obrazek

Obrazek

I na zakończenie z pozdrowieniami jeden z posadzonych, a kupionych niedawno i prezentowanych w wątku pierwiosnków

Obrazek

Pa pa
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Beatko, ale masz cudną południową wystawę działki, że wszystko tak pięknie rozkwitło. U mnie słonecznie, ale aż takich kwitnień jeszcze nie mam. :)
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Beatko, jeszcze nie wiem jaki mam obrazek na powitanie - ale od razu za niego dziękuję, jak sie poprawi net to na pewno zerknę co tam ładnego jest na tym zdjeciu ;:108
Skoro taką działeczkę śliczną kupiliście to tym bardziej gratuluję. Potem tylko już dosadzanie po swojemu, a zrobiliście sporo z tego co piszesz - no pięknie! ;:180
Kordylina zimuje w domu, w ciepłym. Ale latem warto ją wstawiać do ogrodu bo jest wyjątkowa w tym swoim kolorze.
Ja też sobie rok rocznie "zadaję trudu" z tymi donicami, ale mimo wszystko bardzo lubię takie rozwiązania i kompozycje.
A ja powoli dojrzewam do jakiejś małej magnolii, - może jednak się wreszcie na nią w niedalekim czasie zdecyduję... Już kwitną, już zachwycają. ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”