Ogród Biedronki641 cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.6

Post »

Witam w kolejny deszczowy dzień.

Olu u mnie też sporo ich naleciało ale przez ten deszcz nie były zbierane. Szkoda ,że nie są suche i nie szeleszczą. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli i dużo ;:3 ;:3 :wit
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2009, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu,chryzantemy super!
Halina
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Pogoda paskudna. Tak dziś dolało,że w ogrodzie stoi woda. Do tego Grzegorz dotarł i do mnie. Wieje, pada ciemno,jednym słowem do kitu.

Halinko chryzantemy w tym roku mam ciut gorzej kwitnące, bo trochę nie dopilnowane i za mało miały ;:3 Ale cieszy mnie,że mam i sama je wyhodowałam.Szkoda tylko,że nie są to zimujące.
Dla Ciebie jeszcze raz one.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te w doniczkach i tak są ładniejsze niż rosnące w gruncie, choć o tej samej[porze posadzone. Jest różnica?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w ogrodzie jeszcze ładne miskanty

Obrazek

Obrazek

Na Zebrinusie dostrzegłam dziś aż 2 kłosy. Pokaże jak się rozwiną.
babcia52
100p
100p
Od: 21 wrz 2014, o 19:55

Post »

Cześć Alu :) U mnie tak samo zimno ,deszczowo ale ma być jeszcze gorzej ,zapowiadają deszcz ze śniegiem :( Alu ,czy ta czerwona Red .... trawa zimuje w ogrodzie ?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Lucynko.
Coś dawno się nie odzywałaś.
Tak trawa cylindryczna Red Baron zimuje w ogrodzie. Natomiast mam jeszcze Trawę czerwoną Uncinia Rubra, która jest niższa ,bo ma z 20 cm. Ta wytrzymuje do-10 .Ja przechowuje w chłodnym pomieszczeniu.
To ta

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Uncinię kupiłam niedawno na targu i pani znajoma sprzedająca zapewniała ,że ona ją zostawia na zimę w ogrodzie tylko przykrywa gałązką iglaka ;:oj ...Jakoś nie dowierzam i już ją przywiozłam na balkon.

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu to co mówią panie z ryneczku by sprzedać a jak nie przezimuje to znów kupić nie zawsze jest prawdą. ;:108 Ja ją mam kilka lat i co roku ją przenoszę.Nie odważyłam się jej zostawić, choć czytałam też w internecie,że może przezimować pod przykryciem. Nie da się przykryć całego ogrodu a kupować ciągle też nie myślę. ;:108

Ostatnie kwitnienia na białej rabatce. Liście pochodzą z tulipanowca.

Obrazek

Tej też coś się pomieszało. Kwitnie po przycięciu.

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ta pani to dobra znajoma , jestem jej stałą klientką od lat ale z roślinami bywa różnie ...Moja jeszcze niewielka nie zajmuje wiele miejsca to ją z pennisetum rubrum sparuję na oknie. U mnie jarzmianka też kwitnie... ;:108
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu jak pani twierdzi,że u niej zimuje,to może tak być. Jednak u jednych przezimuje bez problemu a u innych wypadnie. ;:108
A co zrobisz z tę trawą? Pamiętam,że ją też masz. ;:108 U mnie kwitła na biało.Kwiaty takie sobie. O niej piszą,że tylko wytrzymuje do-1. A pani z Twojego ryneczku zapewniała mnie ,że zimująca. Wtedy z nią nie dyskutowałam,bo jeszcze o tej trawce nic nie wiedziałam. Pewnie to była inna kobitka.Ale przezorny zawsze ubezpieczony. ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Little lilię miałam w doniczce, na razie zabrałam ją do działkowej altanki ,myślę że zadołuję ją w tunelu i niech robi co chce... ;:oj Chyba, że do piwnicy przywiozę... ;:7 Ta pani, wiem która ją sprzedawała/to nie ta moja zaprzyjaźniona/ twierdzi, że szałwia omączona zimuje... :roll: Pan, u którego kupowałam w Agro..cie też sprzedawał z etykietą, że zimująca... Zobaczymy ..będzie wóz albo przewóz...fortuny nie kosztowała ani szczególną atrakcyjnością nie grzeszy... ;:131
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Biorąc pod uwagę warunki pogodowe, jakie mamy w tym roku, to chryzantemy i tak pięknie Ci kwitną.
Wszystkie niebieskości cudne, a biała rabata jeszcze ładnie ukwiecona. Kłosy traw przyciągają wzrok w ogrodzie.
U mnie nadal wieje, chociaż deszcz przestał padać, ale pewnie nie na długo, bo niebo aż ciężkie od czarnych chmur.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Wyhodowałaś piękne chryzantemy. ;:138 ;:215
Widzę, że u Ciebie też kwitnie primula Auricula Merlin Stripe.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu to już wszystko wiem. Ja ją wysadziłam wiosną ale też przeniosę do doniczki,choć to fakt droga nie była.
Dziś M.poprzenosił wszystkie doniczki z niezimującymi do piwnicy, bo czuć przymrozek w powietrzu.
Wiatr troszkę ustał ale zimno jak diabli.

Lidziu ten rok był fatalny . W zeszłym roku bardziej dbałam o chryzantemy i były ładniejsze kopki. Pogoda też im nie sprzyjała. Długo były w pączkach i już myślałam,że nie rozkwitną. Lidziu trawy co raz bardziej mi się podobają. Coś jeszcze na wiosnę wprowadzę sobie do ogrodu,tylko takie co nie wymarzają.
U mnie dopiero pod wieczór wiatr ucichł,ale zimno się zrobiło. Oby tylko nie padał deszcz,bo strasznie jest już mokro.

Marysiu dziękuję i cieszę się ze Ci się podobają.Mogły by być ładniejsze,ale to dopiero z nimi mam przygodę od 2 lat.Teraz posadziłam parę zimujących.Zobaczymy jak przeżyją zimę. Do tej pory zimujące były jednorocznymi.

Tak to ten pierwiosnek . Może na wiosnę będzie ładniejsze jego zdjęcie, bo teraz za późno go dostrzegłam,że kwitnie.

Obrazek

Te słabo się rozwijają.

A z zimujących mam takie .

Obrazek
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu powtórzę się ale, co tam :D Chryzantemy przepiękne..I niebieskości, i trawy i trójsklepka i cała masa innych pięknych roślin .
Ten rok bardzo mi nie przypasował z pogodą . Mojego stękania na aurę ma dosyć już chyba większość rodziny i koleżanek :D Mam nadzieję na bezdeszczową pogodę jutro, bo parę roślinek musi znaleźć sobie nowy dom :D :D Z całego serducha dziękuję ;:167

No i oczywiście zostały mi liście :D Tyle ze już przynajmniej gałęzie łyse i nic nowego nie doleci z góry ,
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Bardzo ladny twoj 'Chameleon' ;:108 ja mam 3 i każdy wyglada inaczej :D
U mnie juz dawno jesien w ogrodzie i nic nie kwitnie :roll:
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli