...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.1
- 
				elsi
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cynthio, powinnaś przyciąć wierzbę, zostawić na każdym pędzie 3-4 oczka, przycina się nad oczkiem skierowanym na zewnątrz korony. Taki zabieg powoduje rozkrzewienie krzewu i sprawia, że bardziej widoczne są trzy kolory liści.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety

Ogród Elżbiety
- 
				elsi
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja myślałam o tej hakuro.... - pstrolistnej, nie "kotkowej". Wydaje mi się, że pokazywałaś na zdjęciu hakuro? Ta druga jest ozdobna z "kotków" i faktycznie tnie się ją po przekwitnięciu.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety

Ogród Elżbiety
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elsi to jest zwykła Hakuro Nishiki, której przebarwiają się listki ,kotki ma ale one wcale nie są ozdobne  Myślę ,że ciachnę ją dzisiaj bo już ma duże pączki z listkami więc lepiej niech idzie w tą stronę a nie na długość
 Myślę ,że ciachnę ją dzisiaj bo już ma duże pączki z listkami więc lepiej niech idzie w tą stronę a nie na długość  Dzięki za radę
  Dzięki za radę  

Danusiu dziękuję za piękny stroik i życzenia 

Majko będę walczyć 

Jak wojna , to wojna
Miłego dnia 

Myślę ,że ciachnę ją dzisiaj bo już ma duże pączki z listkami więc lepiej niech idzie w tą stronę a nie na długość
 Myślę ,że ciachnę ją dzisiaj bo już ma duże pączki z listkami więc lepiej niech idzie w tą stronę a nie na długość  Dzięki za radę
  Dzięki za radę  

Danusiu dziękuję za piękny stroik i życzenia

Majko będę walczyć

Jak wojna , to wojna

Miłego dnia

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- Cynthia
Jadziu,Lidko,Renatko dzięki za odwiedziny  

Aniu,Marcinie,Danusiu,Halinko,Ulu,Noen,Alinko bardzo dziękuję Wam za piękne życzenia i ja również życzę wszystkim wesołych Świąt 

Ale miałam dzisiaj zabiegany dzień 

Rano biegiem do Obi po sasanki (mam 4 kolory 

),przy okazji wpadła mi do koszyka salnica a potem na ryneczku kupiłam 2 hiacynty po 3 zeta.
 ),przy okazji wpadła mi do koszyka salnica a potem na ryneczku kupiłam 2 hiacynty po 3 zeta.
Potem poleciałam na działkę , powsadzałam kwiatki, popryskałam jeszcze trawnik Mniszkiem , nawiozłam roślinki,przycięłam wierzbę i pomedytowałam na ławeczce 

Jak wróciłam do domu okazało się że moje dziecko,które rano miało 2 bąble (myślałam że go coś w nocy pogryzło) jest całe w bąblach 

Po konsultacji telefonicznej z panią doktor okazało się ,że to wiatrówka 

Ręce opadają 

Mam teraz w domu muchomora 

Przyszła paczka z roślinkami od Idy (dzięki Iduś
 (dzięki Iduś   ) i jutro znowu lecę na działkę sadzić
 ) i jutro znowu lecę na działkę sadzić 

Aniu,Marcinie,Danusiu,Halinko,Ulu,Noen,Alinko bardzo dziękuję Wam za piękne życzenia i ja również życzę wszystkim wesołych Świąt

Ale miałam dzisiaj zabiegany dzień

Rano biegiem do Obi po sasanki (mam 4 kolory

),przy okazji wpadła mi do koszyka salnica a potem na ryneczku kupiłam 2 hiacynty po 3 zeta.Potem poleciałam na działkę , powsadzałam kwiatki, popryskałam jeszcze trawnik Mniszkiem , nawiozłam roślinki,przycięłam wierzbę i pomedytowałam na ławeczce

Jak wróciłam do domu okazało się że moje dziecko,które rano miało 2 bąble (myślałam że go coś w nocy pogryzło) jest całe w bąblach

Po konsultacji telefonicznej z panią doktor okazało się ,że to wiatrówka

Ręce opadają

Mam teraz w domu muchomora

Przyszła paczka z roślinkami od Idy
 (dzięki Iduś
 (dzięki Iduś   ) i jutro znowu lecę na działkę sadzić
 ) i jutro znowu lecę na działkę sadzić 

- 
				x-d-a
- Cynthia
Romko ja też się cieszę że darowałam sobie ten wyjazd  

Teraz byśmy już wracali albo siedzieli przez cały czas w pokoju 

A tak ja latam ,na działkę ,chłopaki urzędują w domu a kasę z wyjazdu mogę przeznaczyć na szaleństwa w ogrodniczym 

Dziękuję Romciu za życzenia i ja Tobie życzę wszystkiego co najlepsze w te Święta

Teraz byśmy już wracali albo siedzieli przez cały czas w pokoju

A tak ja latam ,na działkę ,chłopaki urzędują w domu a kasę z wyjazdu mogę przeznaczyć na szaleństwa w ogrodniczym

Dziękuję Romciu za życzenia i ja Tobie życzę wszystkiego co najlepsze w te Święta