Moje okna... - Ziel-ona
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirabilis jestem Ci ogromnie wdzięczna za link do tej galerii - tak to będzie 'Curtly'
Dzięki Ci wielkie dobra kobieto
A co do choroby...u mnie rozwija się z dnia na dzień czego i Tobie życzę, a po obejrzeniu tej galerii to chyba jeszcze bardziej zachoruje!
Ja przez Was już w niejedną chorobę wpadłam, więc nie będę miała wyrzutów sumienia jak Cię zarażę
Milka0105 o fikusa retusa dbam tak jak o inne, choć mam wrażenie, że jest bardziej kapryśny i bardzo pomału rośnie. Lubi rozproszone słońce, nie lubi przeciągów i zmiany miejsca, podlewam go jak ziemia trochę przeschnie, zraszam przy każdym podlewaniu i to tyle
Milka0105 o fikusa retusa dbam tak jak o inne, choć mam wrażenie, że jest bardziej kapryśny i bardzo pomału rośnie. Lubi rozproszone słońce, nie lubi przeciągów i zmiany miejsca, podlewam go jak ziemia trochę przeschnie, zraszam przy każdym podlewaniu i to tyle
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
łoł
jaką masz kolekcję fikusów, naprawdę już chyba niewiele Ci brakuje żeby zebrać wszystkie odmiany
Ja za bardzo w nie nie inwestuje, choć bardzo mi się podobają, ale w całym moim dorobku 2 mi już obleciały i choc mialam nic nie kupowac to i tak nie ominęłam swojego obojętnie
ale tylko jeden, więcej nie kupuje. ...no chyba że jakąś gałązkę gdzieś zdobędę 
Ja za bardzo w nie nie inwestuje, choć bardzo mi się podobają, ale w całym moim dorobku 2 mi już obleciały i choc mialam nic nie kupowac to i tak nie ominęłam swojego obojętnie
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Dorotko nie chcę Cię straszyć, ale tu panuje tyle wirusów, że pewnie szybko zachorujesz także na inne choróbskadorotkas pisze:ha,ja mogę spokojnie oglądać bo już choruje na inną chorobę - hojomaniętreissi pisze:Cudne fikusiki ... już czuje pierwsze objawy choroby...![]()
Śliczne fikusy ,szczególnie wpadł mi w oko Curtly 8)
- Ziel-ona

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
Chorujcie dziewczyny, chorujcie, ta nasza choroba jest bardzo przyjemna, nieprawdaż?
W sumie fikusy nigdy nie sprawiały mi większych problemów, może dlatego tak bardzo je lubię. Oprócz choroby fikusowej mam jeszcze chorobę sansewierową:) Choroba kaktusowo-sukulentowa mi przeszła, bo ostatnio uśmierciłam, aż 3 sukulenty:( Nie wiem co źle robie, normalnie nie mam zielonego pojęcia!
Mam teraz problem z anturium. U tego kwitnącego na czerwono młode listki zanim się rozwiną robią się brązowe, a u tego kwitnącego na biało niektóre listki żółkną! Może wiecie o co im chodzi?
Mam teraz problem z anturium. U tego kwitnącego na czerwono młode listki zanim się rozwiną robią się brązowe, a u tego kwitnącego na biało niektóre listki żółkną! Może wiecie o co im chodzi?