Odpowiadam na pytanie zasadnicze ja już w ogród wrzuciłem 125 kilo siarczanu magnezu i moje rododendrony oraz iglaki zostały zasilone.
Dodatkowo w rododendrony poszło sporo granulowanego obornika a teraz czekam aby podać nawóz dolistnie ( myślę że pora będzie około 15 kwietnia)
Mój jest ten kawałek podłogi,
Nie mówcie mi więc, co mam robić! Moja wizytówka - zapraszam
Agnieszko, przepraszam, źle Cię zrozumiałam Byłam przekonana, że masz ten najpopularniejszy. Siarczan magnezu to nic innego jak nawóz do iglaków przeciwko brązowieniu igieł. Może taki gdzieś masz?
Pozdrawiam
Siarczan magnezu (sól gorzka) kupisz w ...aptece
[ b]Saszetkę 25g wsypujesz do baniaka 5-litrowego po wodzie[/b] i powinno Ci to wystarczyć na cały sezon
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Zakupiłem siarczan, niestety u mnie nie było takiego typowego a nie chce tracić czasu, w dodatku za wysyłkę zapłacę tyle co za produkt . Kupiłem siarczan żelaza taki do trawnika 17 %. W opisie napisane jest, że można stosować w proporcji 100 g na 10 l wody, wychodzi, że jak zrobię proporcje do oprysku pomidorów 10 g na l wody to powinno być ok czy dobrze rozumuje?
Ło la Boga Jak ja się zakręciłem. No kurde zamiast magnezu, rzeczywiście kupiłem żelaza. Masakra Sory, ale usłyszałem siarczan i już człowiek łyknął co mu dają w ogrodniczym. Dzięki za uświadomienie
Dzięki za radę, już zamówiłem z neta ten magnez z mikroelementami paczkomatem, myślę że za dwa dni będzie to zrobię ten oprysk, tymczasem delikatnie podsypałem dolimitem bo ma padać także ładnie się rozpuści