Moje zielone nieszczęścia - anoli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z braku mojej obecności w domu ptaszyska wygrywają. Pomarańczowe (na zdjciu troszkę przekłamane), to jedyna aksamitka, która zakwitła. Bałagan jest, nie zamiecione, nie umyte, nie przycięte jak trzeba, coś się wala, itp :oops:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Nic takiego nie widzę :wink: No liście mi na aksamitkę pasowały!Ale kwiatuszek piękny!
No to dawaj te jeżowe taśmy,o których Marta mówiła.Takie coś mial też mój brat i pomogło.
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p
Od: 27 mar 2008, o 09:46

Post »

Ilonko jak zieloniutko na Twoim balkoniku :lol: No właśnie,a jak tam walka z gołębiami :lol: :lol:
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko wiesz on czasem siadają na barierce ale czasem lądują od razy na podłodze - a tam jeży nie dam, bo sama nie wejdę. Zieloniutko to od wykładzinki, :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p
Od: 27 mar 2008, o 09:46

Post »

Mi chodziło o roślinki nie wykładzinkę, :lol: :lol: :lol: ale wykładzinka też prezentuje się superowo :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Beatko, ale roślinki w tym roku marniawe. W zeszlych latach było ciekawiej, w tym opcja minimum :roll: :wink: Jednak dziękuję za odwiedzinki i pocieszenie :D
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

No to nie masz wyjścia-dmuchanego kota sobie spraw! :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na razie zuza straszy, gdy jestem w domu i mogą jej dopilnować na balkonie :lol: 8)
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

No i dobrze :D,niech straszy!Niech zarobi na swoje utrzymanie i odrobi te szkody...
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, jak ona jest na balkonie to ja muszę czuwać, by sama czegoś nie zjadła :roll: :twisted:
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Tak patrzę na Twój balkon i... żadnego bałaganu nie widzę. Dobrze, że nie widzisz mojego ;)
Co do ptaszorów to zastanawiam się jak je odstraszyć. Na pewno taśma na barierkę by się przydała. Tylko sama się nie pokłuj ;) Dołem nie przelezą bo widzę skrzynki. Najgorzej, że mogą od razu wlecieć na balkon. Na to jest jedno lekarstwo. Sznureczki rozpięte w pionie od sąsiadów z góry do Twojej barierki. Nie musi być gęsto... wystarczy rozpiętość skrzydeł gołębia. Dla gołębi bezpieczniej jest rozciągnąć je w poziomie. Jak się w nie zapląta to szybko nauczy się, że tu się nie lata. Może brzmi to drastycznie ale innej metody nie ma. No chyba, że założysz siatkę ;)
U nas, do ochrony zabytków przed gołębiami stosuje się specjalną siatkę. Nawet to mało widoczne niemniej widoczne.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko taka siaka to już spory wydatek - co w tym roku odpada. WIesz te cholery jakoś i dołem przełażą :twisted: A co do sznurków to muszę wymyslić jak je zamontować - mieszkamy na ostatnim piętrze, nad nami tylko dach jakieś 3 metry z haczykiem. Idę główkować :)
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Po co wydawać kasę na specjalna siatkę. Sama upleć ze sznureczka :) Tylko kwestia zamontowania ustrojstwa. Jak nie z dachu to może w poprzek? Od ściany do ściany.
A jak włażą dołem to po zewnętrznej części balkonu, to miejsce tuż za barierką. W tym miejscu muszą lądować. Tam przyklej jeża.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upleść...w tym roku to faktycznie chyba im wynajmę balkon :P :oops: Nie wyrabiam się z niczym :roll: Ale dziękuję za pomysły - na pewno się nie zmarnują :D
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No niesamowite macie psinki :D Mój lubi tylko to, co ludzie - nawet cytryną czy cebulą nie pogardzi, ale papierem się nie interesuje ;)
Anolko, skąd masz aksamitkę? Bo ja wysiałam w tym roku, ale takie są jeszcze malutkie, że o kwiatkach nie wspomnę... :?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”