Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
Ewelinko, dawno u Ciebie nie byłam z powodu awarii komputera, a Ty nie przestajesz pokazywać cudnych obrazków. Czy u Ciebie lato nigdy się nie kończy? I ten trawnik!
Gdybym chciała teraz mieć taki porządny trawnik, to bym chyba musiała stać cały czas w ogrodzie i wyłapywać jeszcze w locie spadające liście i owoce
Serdeczne gratulacje z okazji prezentacji ogrodu w prasie!

Serdeczne gratulacje z okazji prezentacji ogrodu w prasie!

Ewelino,rzeczywiście poszalałaś z cebulami....Już jestem ciekawa Twojej kolejnej rabaty.
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko
Ewelinka, pewnie dużo grzybów nazbierała i teraz je oczyszcza z liści i igieł leśnych
Miejmy nadzieję, że niedługo nam zaprezentuje fotki z grzybobrania

Miejmy nadzieję, że niedługo nam zaprezentuje fotki z grzybobrania

Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zacznę od zdjęć dla Raczka

Na czterech zdjęciach sekatory do cięcia " drobnicy" , na dwu ostatnich nożyce do podcinania brzegów trawnika i miejsc trudnodostępnych( mogą ciąć w dwu płaszczyznach- możliwość obracania ostrzy)

Tu duże sekator do cięcia krzewów, sekator teleskopowy- nim podcinam to , co wysoko np. pędy glicynii, i wszystkie sekatory razem.
Jak mówiłam wcześniej, trudno doradzić co powinnaś kupić- to indywidualny wybór
A tak na marginesie - mój M. nie mógł się nadziwić , że teraz już nawet sekatory fotografuję...
oto moje sekatory- bardzo przydatne w poskramianiu ogroduRaczek pisze:Ewelino jeśli to nie problem chętnie zobaczę zdjęcia tego krótkiego sekatora do drobnych gałęzi i badyli a także nożyc do trawnika.
Jak do tej pory to brzegi trawnika to ja ,,kosiłam rękoma" .

Na czterech zdjęciach sekatory do cięcia " drobnicy" , na dwu ostatnich nożyce do podcinania brzegów trawnika i miejsc trudnodostępnych( mogą ciąć w dwu płaszczyznach- możliwość obracania ostrzy)

Tu duże sekator do cięcia krzewów, sekator teleskopowy- nim podcinam to , co wysoko np. pędy glicynii, i wszystkie sekatory razem.
Jak mówiłam wcześniej, trudno doradzić co powinnaś kupić- to indywidualny wybór

A tak na marginesie - mój M. nie mógł się nadziwić , że teraz już nawet sekatory fotografuję...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Erazmie Skąd wziąłeś te stare , zimowe zdjęcia ? Do zimy jeszcze daleko(mam nadzieję) , a póki co cieszmy się urokami jesieni
Jolciu, Soniu, Krysiu, Piku, Beatko dziękuję za mile słowa i odwiedziny
Karolinko Ten "porządny trawnik" nie jest wcale taki porządny...choć grabię go , gdy tylko mam czas
Teraz sosnowe igły i liście okolicznych brzóz już go zdominowały !
Wipko Jestem już , jestem , tyle że dziś miałam trudny dzień i dopiero wieczorem wróciłam do domu. A zdjęcia z grzybobrania wkleję za chwilę

Jolciu, Soniu, Krysiu, Piku, Beatko dziękuję za mile słowa i odwiedziny
Karolinko Ten "porządny trawnik" nie jest wcale taki porządny...choć grabię go , gdy tylko mam czas

Wipko Jestem już , jestem , tyle że dziś miałam trudny dzień i dopiero wieczorem wróciłam do domu. A zdjęcia z grzybobrania wkleję za chwilę

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
"Grzybów było wbród..." pisał wieszcz. A i moje grzybobranie udało się wspaniałe!!! Była piękna pogoda, piękny, jesienny las i były grzyby. Nazbieraliśmy sporo kozaków, czarnych łebków i maślaczków( świetne smażone na masełku i...okropnie niezdrowe, ale co tam !)

Uwielbiam spacery po lesie...

zwłaszcza , jeśli obfitują w takie trofea

kozaki rosły sobie pod brzózkami

Nie mogłam sie oprzeć pięknie "pozującym" w trawach muchomorkom...ale bez obaw- rodzince ich nie podałam!

Część grzybków się suszy, część już zjedzona ( mniam !) a maślaczki zostały zamarynowane ! I wiecie co ? Jutro , o ile dopisze aura , jedziemy znowu do lasu, tym razem w większym gronie, bo razem z przyjaciółmi

Uwielbiam spacery po lesie...

zwłaszcza , jeśli obfitują w takie trofea

kozaki rosły sobie pod brzózkami

Nie mogłam sie oprzeć pięknie "pozującym" w trawach muchomorkom...ale bez obaw- rodzince ich nie podałam!

Część grzybków się suszy, część już zjedzona ( mniam !) a maślaczki zostały zamarynowane ! I wiecie co ? Jutro , o ile dopisze aura , jedziemy znowu do lasu, tym razem w większym gronie, bo razem z przyjaciółmi

- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Ewelino za zdjęcia sekatorów.Już mam jako takie pojecie co mam kupić z następnej wypłaty.
Byłam już wcześniej w sklepie kilka razy z zamiarem kupna sekatora,ale było ich trochę i nie wiedziałam
jaki mam kupić.
Byłam już wcześniej w sklepie kilka razy z zamiarem kupna sekatora,ale było ich trochę i nie wiedziałam
jaki mam kupić.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7