Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa

no ale do obi mam duuużo dalej. nie wiem, czy w tym roku tam będę. rzadko jestem w sklepach, a jak już jestem, to nie ma wcale albo jest kilka jakiś zwyczajnych, często w złym stanie. a w niedzielę było mnóstwo, sporo było oryginalnych takich jak np. te z liśćmi w kropki. w niedzielę było ich kilka, a dzisiaj widziałam tylko 1. były rózne odcienie rózowego, białe, żółte, bordowawe, pomarańczowe... ten rózowy co sobie kupiłam spodobał mi się m.in. dlatego, że ma oryginalne płatki, kształtem podobne do kwiatów Phal. liodoro. brzoskwiniowe były 2, tamten miał trochę więcej kwiatów, ale liście jakieś takie dziwne, cherlawe, więc wzięłam tego.
- Storczykowa

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusia, ale zaszalałaś ze storczykami, tyle nowych nabytków
a wszystkie naprawdę piękne, gratuluję
Jestem również zachwycona Twoimi zdjęciami, robisz śliczne i wreszcie wstawiasz duże fotki- z czego bardzo się cieszę, ponieważ dopiero teraz można zobaczyć prawdziwe piękno Twoich storczyków-a naprawdę jest na co patrzeć 
Storczykowo, szkoda, że to napisałaśStorczykowa pisze: ... a ten malutki jakby ci tak przeżył i zakwitł, na pewno dałby ci dużo radości, ale jeszcze conajmniej 5 lat musisz czekać na kwiaty ...
Jestem realistką, ale nie trzeba wszystkiego artykułować
TakStorczykowa pisze: Phal. stuartiana ma listki w kropki?
Pozdrawiam, Baśka
- Storczykowa

no nie musieli... gdyby nie mój dar przekonywania miałabym dużo mniej storczyków niż mam. ale sobie nie mogłam darować że nie kupiłam białego i chciałam po niego wrócić, ale go nie było i kupiłam inne. ten rózowy był bardzo oryginalny i od razu przykuł moją uwagę, dziwię się, że ostatnio go nie zauważyłam, ale w niedzielę stałam przy tych storczykach nie więcej niż 5 minut, bo T. się niecierpliwił.Duśka - mnie szczególnie podoba się ten pierwszy z nowych nabytków - bardzo oryginalny
I doceń, że rodzice dali się przekonać...a wcale nie musieli
mieszkam w woj. śląskim. a storczyki najczęściej kupuję na wystawach, czasem w sklepach lub kwiaciarniach.Ładniutkie te zakupy Powiedz,gdzie się najczęściej zaopatrujesz w nowe storczyki ? A w ogóle , z jakiego jesteś regionu Polski?
fajnie, że podobają ci się fotki. wstawiam duże odkąd się przekonałam, że i tak wstawiają się pomniejszone, a nie takie wielkie jak są w rzeczywistości. normalnie mają 800x600, ale przez zmniejszeniem mają duuużo więcej. i też znalzłam w aparacie takie coś umożliwiające robić wyraźnezdjęcia roślinom, wcześniej wychodziły niewyraźne, ale teraz też muszę trochę siedzieć z aparatem przy storczykach i czekać na odpowiedni moment, bo jak zrobię zdj. w nieodpowiednim momencie to też jest niewyraźne. ale teraz jestem z nich zadowolona i przynajmniej widać piękno storczyków.Dusia, ale zaszalałaś ze storczykami, tyle nowych nabytków a wszystkie naprawdę piękne, gratuluję Jestem również zachwycona Twoimi zdjęciami, robisz śliczne i wreszcie wstawiasz duże fotki- z czego bardzo się cieszę, ponieważ dopiero teraz można zobaczyć prawdziwe piękno Twoich storczyków-a naprawdę jest na co patrzeć
może, ale z tego co wiem, takie małe siewki tyle lat potrzebują na dorośnięcie. ale jak w końcu ci zakwitnie, na pewno się będziesz cieszyć, zwłaszcza, że to będzie twoje własne kwitnienie i do tego storczyka, który rósł u ciebie od maleńkiego.Storczykowa napisał/-a :
... a ten malutki jakby ci tak przeżył i zakwitł, na pewno dałby ci dużo radości, ale jeszcze conajmniej 5 lat musisz czekać na kwiaty ...
Storczykowo, szkoda, że to napisałaś
Jestem realistką, ale nie trzeba wszystkiego artykułować ... może roślina zakwitnie w krótszym czasie
Storczykowa napisał/-a :
Phal. stuartiana ma listki w kropki?
Tak
i cieszę się, że podobają wam się moje nowe storczyki.
obecnie kwitnie mi 16 (z tymi nowymi), 2 mają pędy, na których zaczynają rosnąć pąki, pędzik puszcza też Mini mark, mam nadzieję, że tym razem łodyżka przeżyje i zakwitnie.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Kurcze, ale zaszalałaś
Piękne oba, a ten różowy faktycznie bardzo niespotykany
Piękne oba, a ten różowy faktycznie bardzo niespotykany
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa