Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne są te nowe storczyki :D To Twoje pocieszenie bardzo korzystne - 2 zamiast 1 :lol: A ten różowy może pachnie? :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nie pachnie teraz, może prędzej w dzień, ale raczej nie... z moich Phalaenopsisów pachnie tylko Phal. Liodoro i podobno Bellina ma pachnieć. ale szkoda, że białego nie było... miał ogromne kwiaty...
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Może będzie, jak następnym razem pojedziesz :) Właściwie to białe są często, gorzej tylko jest znaleźć takiego wielkokwiatowego. Może na Walentynki będzie dostawa, to uda Ci się do sklepu pojechać? :) Ale nie wiem, czy akurat znowu w Praktikerze będą, prędzej w OBI, bo tam częściej są dostawy :?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no ale do obi mam duuużo dalej. nie wiem, czy w tym roku tam będę. rzadko jestem w sklepach, a jak już jestem, to nie ma wcale albo jest kilka jakiś zwyczajnych, często w złym stanie. a w niedzielę było mnóstwo, sporo było oryginalnych takich jak np. te z liśćmi w kropki. w niedzielę było ich kilka, a dzisiaj widziałam tylko 1. były rózne odcienie rózowego, białe, żółte, bordowawe, pomarańczowe... ten rózowy co sobie kupiłam spodobał mi się m.in. dlatego, że ma oryginalne płatki, kształtem podobne do kwiatów Phal. liodoro. brzoskwiniowe były 2, tamten miał trochę więcej kwiatów, ale liście jakieś takie dziwne, cherlawe, więc wzięłam tego.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

;:111 Storczykowo, masz z ł o t o :!: nie Rodziców ;:109
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

R. mi nie chcieli kupić, ale ich przekonałam.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Duśka - mnie szczególnie podoba się ten pierwszy z nowych nabytków - bardzo oryginalny :D
I doceń, że rodzice dali się przekonać...a wcale nie musieli :wink:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Mnie się oba nowe nabytki podobają, ale ten jeden faktycznie wygląda trochę inaczej. Niech Ci ładnie rosną i długo, pięknie kwitną.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ładniutkie te zakupy :) Powiedz,gdzie się najczęściej zaopatrujesz w nowe storczyki ? A w ogóle , z jakiego jesteś regionu Polski?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Dusiu, szalejesz ostatnio z nowymi storczykami i ze zdjęciami :lol: Ten pierwszy jest oryginalny 8) podoba mi się.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dusia, ale zaszalałaś ze storczykami, tyle nowych nabytków :shock: a wszystkie naprawdę piękne, gratuluję :D Jestem również zachwycona Twoimi zdjęciami, robisz śliczne i wreszcie wstawiasz duże fotki- z czego bardzo się cieszę, ponieważ dopiero teraz można zobaczyć prawdziwe piękno Twoich storczyków-a naprawdę jest na co patrzeć :D
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Storczykowa pisze: ... a ten malutki jakby ci tak przeżył i zakwitł, na pewno dałby ci dużo radości, ale jeszcze conajmniej 5 lat musisz czekać na kwiaty ...
Storczykowo, szkoda, że to napisałaś :(
Jestem realistką, ale nie trzeba wszystkiego artykułować :roll: ... może roślina zakwitnie w krótszym czasie :?: 8)
Storczykowa pisze: Phal. stuartiana ma listki w kropki?
Tak :)
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka - mnie szczególnie podoba się ten pierwszy z nowych nabytków - bardzo oryginalny
I doceń, że rodzice dali się przekonać...a wcale nie musieli
no nie musieli... gdyby nie mój dar przekonywania miałabym dużo mniej storczyków niż mam. ale sobie nie mogłam darować że nie kupiłam białego i chciałam po niego wrócić, ale go nie było i kupiłam inne. ten rózowy był bardzo oryginalny i od razu przykuł moją uwagę, dziwię się, że ostatnio go nie zauważyłam, ale w niedzielę stałam przy tych storczykach nie więcej niż 5 minut, bo T. się niecierpliwił.
Ładniutkie te zakupy Powiedz,gdzie się najczęściej zaopatrujesz w nowe storczyki ? A w ogóle , z jakiego jesteś regionu Polski?
mieszkam w woj. śląskim. a storczyki najczęściej kupuję na wystawach, czasem w sklepach lub kwiaciarniach.
Dusia, ale zaszalałaś ze storczykami, tyle nowych nabytków a wszystkie naprawdę piękne, gratuluję Jestem również zachwycona Twoimi zdjęciami, robisz śliczne i wreszcie wstawiasz duże fotki- z czego bardzo się cieszę, ponieważ dopiero teraz można zobaczyć prawdziwe piękno Twoich storczyków-a naprawdę jest na co patrzeć
fajnie, że podobają ci się fotki. wstawiam duże odkąd się przekonałam, że i tak wstawiają się pomniejszone, a nie takie wielkie jak są w rzeczywistości. normalnie mają 800x600, ale przez zmniejszeniem mają duuużo więcej. i też znalzłam w aparacie takie coś umożliwiające robić wyraźnezdjęcia roślinom, wcześniej wychodziły niewyraźne, ale teraz też muszę trochę siedzieć z aparatem przy storczykach i czekać na odpowiedni moment, bo jak zrobię zdj. w nieodpowiednim momencie to też jest niewyraźne. ale teraz jestem z nich zadowolona i przynajmniej widać piękno storczyków.
Storczykowa napisał/-a :
... a ten malutki jakby ci tak przeżył i zakwitł, na pewno dałby ci dużo radości, ale jeszcze conajmniej 5 lat musisz czekać na kwiaty ...

Storczykowo, szkoda, że to napisałaś
Jestem realistką, ale nie trzeba wszystkiego artykułować ... może roślina zakwitnie w krótszym czasie

Storczykowa napisał/-a :
Phal. stuartiana ma listki w kropki?

Tak
może, ale z tego co wiem, takie małe siewki tyle lat potrzebują na dorośnięcie. ale jak w końcu ci zakwitnie, na pewno się będziesz cieszyć, zwłaszcza, że to będzie twoje własne kwitnienie i do tego storczyka, który rósł u ciebie od maleńkiego.

i cieszę się, że podobają wam się moje nowe storczyki.

obecnie kwitnie mi 16 (z tymi nowymi), 2 mają pędy, na których zaczynają rosnąć pąki, pędzik puszcza też Mini mark, mam nadzieję, że tym razem łodyżka przeżyje i zakwitnie.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Kurcze, ale zaszalałaś :lol:
Piękne oba, a ten różowy faktycznie bardzo niespotykany :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

porobiłam dzisiaj mu jeszcze trochę fotek i paru innym storczykom też.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
(na ostatnim zdj. Phalaenopsis ma trochę zmieniony kolor, bo oświetlają go promienie zachodzącego słońca)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”