,a kwiatków masz na prawdę dużo
 ,a kwiatków masz na prawdę dużo   i tulipany jakie piękne już
 i tulipany jakie piękne już   u mnie jeszcze nie kwitną
 u mnie jeszcze nie kwitną  

Smaczny na kompot, smaczny do ciasta, liśćmi można zakwaszać ziemię (to chyba u Grażynki- Kogry się tego dowiedziałam), a w dodatku ładnie te wielkie liście wyglądają...
  Smaczny na kompot, smaczny do ciasta, liśćmi można zakwaszać ziemię (to chyba u Grażynki- Kogry się tego dowiedziałam), a w dodatku ładnie te wielkie liście wyglądają...   Bogusiu, a czy możesz mi udzielić o rabarbarze jakichś bliższych informacji...? Np czy nie jest inwazyjny (czy się nie rozrasta jak chrzan, albo nie rozsiewa), czy nie przyciąga, albo odpycha jakieś żyjątka... Nic o nim nie wiem...
  Bogusiu, a czy możesz mi udzielić o rabarbarze jakichś bliższych informacji...? Np czy nie jest inwazyjny (czy się nie rozrasta jak chrzan, albo nie rozsiewa), czy nie przyciąga, albo odpycha jakieś żyjątka... Nic o nim nie wiem...   A pewne informacje są istotne, żeby nie zasadzić go w nieodpowiednim miejscu...
  A pewne informacje są istotne, żeby nie zasadzić go w nieodpowiednim miejscu...  

Świetny pomysł!bogusia177 pisze: ,a na buty mi dosz na dzień ojca -...
 Też sobie muszę zażyczyć prezentów na Dzień Ojca!
 Też sobie muszę zażyczyć prezentów na Dzień Ojca!   
  A kwiatki Ci kwitną, ze hej! U mnie onieg dopiero pączki ma.
 A kwiatki Ci kwitną, ze hej! U mnie onieg dopiero pączki ma.
 Tego "leszczynka powykręcanego"
  Tego "leszczynka powykręcanego"   też mam.  Także dobry zakup! Nie tylko, że ma orzeszki, ale do tego zdobi zimą. Fajnie wyglądają te powykręcane gałązki, szczególnie gdy już są kotki! Latem liście też są powykręcane. Nie przestrasz się, że to jakaś choroba...
  też mam.  Także dobry zakup! Nie tylko, że ma orzeszki, ale do tego zdobi zimą. Fajnie wyglądają te powykręcane gałązki, szczególnie gdy już są kotki! Latem liście też są powykręcane. Nie przestrasz się, że to jakaś choroba...    
  Co jest z tymi obrzydliwymi chrząszczami... ?
  Co jest z tymi obrzydliwymi chrząszczami... ?  

jest mi niezmiernie miło Pytałaś o rabarbar ,więc nie jest inwazyjny ,nie sieje się sam i nie spotkałam nigdy żadnego chrząszcza ,oprócz moich wnuczków zajączków -które go uwielbiają ,jeżeli chcesz to mogę Ci posłać kawałek karpy ---pw.Z leszczynki jestem bardzo zadowolona ,bo marzyłam o niej od dawna i już ją MAM -rośnie .Magnolia Aniu ,podobno ma liście i kwiaty błyszczące i nie rozrasta się mocno ,jej nazwa to Nigra ,należy do odmian póżniejszych
jest mi niezmiernie miło Pytałaś o rabarbar ,więc nie jest inwazyjny ,nie sieje się sam i nie spotkałam nigdy żadnego chrząszcza ,oprócz moich wnuczków zajączków -które go uwielbiają ,jeżeli chcesz to mogę Ci posłać kawałek karpy ---pw.Z leszczynki jestem bardzo zadowolona ,bo marzyłam o niej od dawna i już ją MAM -rośnie .Magnolia Aniu ,podobno ma liście i kwiaty błyszczące i nie rozrasta się mocno ,jej nazwa to Nigra ,należy do odmian póżniejszych