Zaświeciło
Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12
Iwonko witam Cię
Zaświeciło
tak czy tak czekam na zdjęcia z Festiwalu Pyromagic i Święta Leszcza
Bawcie się dobrze 
Zaświeciło
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochane dziewczyny, dziś od rana u nas pochmurno, wcześnie rano już padało, jesień czuć niesamowicie w powietrzu, dziś u nas zaczynają się fajne imprezy, ale jak będzie padać to jak to będzie wyglądać, bo Festiwal Pyromagic, uwielbia oglądać sztuczne ognie, pięknie wyglądają różna, najróżniejsze, ale nie przy deszczowej pogodzie
Tereniu byłam, widziałam i bardzo się cieszę, że to co mam to jest właśnie niepokalanek
Kasiu to cudo to Leycesteria formosa
Jadziu też nie zawsze pokazuje kolory takie jak są, chyba od światła to zależy
mówisz że zawilce u Ciebie nie rosną, a ja myślałam, że one zupełnie bezproblemowe, bo u mnie posadzone i nie zajmuję się nimi zbytnio
a jakie masz zawilce?
Mam nadzieję Marysiu, że pogoda nie zniechęci Adasia, bo ja to chętna zawsze jestem

To moje przedszkole różane i nie tylko, muszę zadołować je na zimę

Kolejne kwiatki

No i mam zagłostkę, dowiedziałam się, że drzewko które uprawiałam w donicy chyba ze trzy lata, a teraz wsadziłam do ziemi, muszę wykopać na zimę do donicy i zabrać znowu do domu, a jest już spore, no i gdzie ja je przechowam
A jest to Koralowiec-erythrina

Tereniu byłam, widziałam i bardzo się cieszę, że to co mam to jest właśnie niepokalanek
Kasiu to cudo to Leycesteria formosa
Jadziu też nie zawsze pokazuje kolory takie jak są, chyba od światła to zależy
Mam nadzieję Marysiu, że pogoda nie zniechęci Adasia, bo ja to chętna zawsze jestem

To moje przedszkole różane i nie tylko, muszę zadołować je na zimę

Kolejne kwiatki

No i mam zagłostkę, dowiedziałam się, że drzewko które uprawiałam w donicy chyba ze trzy lata, a teraz wsadziłam do ziemi, muszę wykopać na zimę do donicy i zabrać znowu do domu, a jest już spore, no i gdzie ja je przechowam
A jest to Koralowiec-erythrina

- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Koralowiec? Znowu o czymś nie zlyszałam.
rósłby w oranżerii?
A klonik to ten od Stasia? Jak on szybko rośnie.
A klonik to ten od Stasia? Jak on szybko rośnie.
- iwona0042

No tak Dorotka, w oranżerii by pewnie rósł, ale ja jej nie mam
, a klonik to od Marysi mar, dostałam w tamtym roku, stał w miejscu długo, aż w końcu wziął się i rośnie i to jak szybko i ładnie 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ładne letnie kwitnienia
Piękny clemek
I dziwny, oryginalny ten Koralowiec-erythrina
Piękny clemek
I dziwny, oryginalny ten Koralowiec-erythrina
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko, ja już nie mam siły na ciągłe guglowanie, ale co wdepnę do Ciebie, to nie mam wyboru i muszę wujka gugla pytać i pytać...
Masz tyle dziwnych roślin, że głowa mała!
A co jedna to piękniejsza!
Masz tyle dziwnych roślin, że głowa mała!
A co jedna to piękniejsza!
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U mnie też kwitnie żółta kokorycz bardzo lubię kokorycze to takie bezproblemowe roślinki.Iwonko mam te najzwyklejsze japońskie i juz kolejny raz przywiozłam sobie sadzonki od koleżanki .Ona wciąż je usuwa, a one jak Feniks z popiołów znów powstają a u mnie dopiero w ubiegłym roku pierwszy raz zakwitły a teraz mam tylko jedna łodygę z liściem .Ojjjj pokaźne to Twoje przedszkole 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Iwonko powoli zaczęłaś działać
Na działce masz taki gąszcz, pewnie trudno się przemieszczać bo ścieżek i alejek nie widzę .
Pewnie o tej porze dorodne rośliny wszystko zasłoniły ...
Lubisz każdego roku mieć ciekawe i mniej znane rośliny ... to kusi jak narkotyk.
Na działce masz taki gąszcz, pewnie trudno się przemieszczać bo ścieżek i alejek nie widzę .
Pewnie o tej porze dorodne rośliny wszystko zasłoniły ...
Lubisz każdego roku mieć ciekawe i mniej znane rośliny ... to kusi jak narkotyk.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Iwonko jakie Ty masz śliczne kokorycze
proszę zbierz mi nasionka
ja miałam niebieską i po zimie już nie odbiła
Piękny ten klematis
Koralowiec-erythrina - idę poczytać o nim do wujka gogle
A jakie ty masz przedszkole
gratuluję 
Piękny ten klematis
Koralowiec-erythrina - idę poczytać o nim do wujka gogle
A jakie ty masz przedszkole
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko , masz niesamowitą ilość roślin w ogrodzie ,nic dziwnego że pracy przy tym ogrom ,ale jest bajkowo u Ciebie .Koralowiec rzeczywiście kłopotliwy się okazał , szkoda .Pozdrawiam sobotnio ,chociaż siąpi i jest chłodno . 
- iwona0042

Witajcie kochane dziewczyny w sobotni ranek
Tak ja Marysia mówi, słoneczko przyszło do nas, jest ładnie choć wietrznie, a ja znowu niedomagam, znowu lędźwiowy mi wysiadł i czemu, nic nie robię, nie wysilam się, ale od czasu do czasu samo się tak robi, mam przepukliny na dolnym odcinku i one chyba się odzywają
a mięliśmy jechać wczoraj wieczorem na fajerwerki
, ach ciągle coś, jak się najem tabletek i innych specyfików to się ruszam, ale na długo to nie starcza
jednak myślę, że dziś pojedziemy choć na troszkę na wycieczkę z dziećmi, one zawsze na weekend czekają i na wycieczki z dziadkami
Elu a no kłopotliwy, ale przytnę go, przytnę korzenie, wsadzę do mniejszej doniczki i będzie zimował gdzieś w domu
, spokojnej soboty i niedzieli życzę
Tereniu, o kokoryczach pogadamy jak wydobrzeję, bo i siewek mam sporo, zapisz sobie tylko
Krysiu tak powolutku działam i nie działam, więcej paluszkiem pokazuję, alejki i ścieżki są, tylko ich nie pokazuję
Jadziu w większości to różyczki ale są też inne patyczki krzewów, oby przetrwały zimę, to będę się cieszyć nimi
, a kokorycze i u mnie się rozsiewają jak szalone
Lucynko to taka choroba, uzależnienie
Aniu dziękuję

A to roślinka wysiana w tamtym roku, nie wiedziałam co to, bo nie zakwitła, ale okazuje się, że jest to Mikołajek płaskolistny i bardzo mnie to cieszy

Tak ja Marysia mówi, słoneczko przyszło do nas, jest ładnie choć wietrznie, a ja znowu niedomagam, znowu lędźwiowy mi wysiadł i czemu, nic nie robię, nie wysilam się, ale od czasu do czasu samo się tak robi, mam przepukliny na dolnym odcinku i one chyba się odzywają
Elu a no kłopotliwy, ale przytnę go, przytnę korzenie, wsadzę do mniejszej doniczki i będzie zimował gdzieś w domu
Tereniu, o kokoryczach pogadamy jak wydobrzeję, bo i siewek mam sporo, zapisz sobie tylko
Krysiu tak powolutku działam i nie działam, więcej paluszkiem pokazuję, alejki i ścieżki są, tylko ich nie pokazuję
Jadziu w większości to różyczki ale są też inne patyczki krzewów, oby przetrwały zimę, to będę się cieszyć nimi
Lucynko to taka choroba, uzależnienie
Aniu dziękuję

A to roślinka wysiana w tamtym roku, nie wiedziałam co to, bo nie zakwitła, ale okazuje się, że jest to Mikołajek płaskolistny i bardzo mnie to cieszy

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Iwonko
Piękne floksy i jaka kolekcja
Kokoryczki zapisałam
Pozdrawiam Cię serdecznie i dużo zdrówka życzę

Kokoryczki zapisałam
Pozdrawiam Cię serdecznie i dużo zdrówka życzę
- iwona0042

Dorotka nie wiem, a Ty nie wysiewałaś czasem Iglicznia trójcierniowa?, bo coś mi się kojarzy, że takie nasiona miałaś
Tereniu witaj, nic nie piszę u Was bo z wnuczkami się cieszymy, ale wieczorkiem do Was wdepnę, dziękuję Tereniu
Tereniu witaj, nic nie piszę u Was bo z wnuczkami się cieszymy, ale wieczorkiem do Was wdepnę, dziękuję Tereniu
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Cudowne różnorodne rośliny u Ciebie Iwonko , aż nie wiadomo nad czym się dłużej zatrzymać bo pokaz następnych kusi...
Zdrówka życzę, mój lędźwiowy też daje znać w tym roku mimo zabiegów rehabilitacyjnych w czerwcu...