Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016
Witaj
. Niestety pogoda najpierw robi nam przedsmak wiosny a potem znowu chłodno i brzydko
. Musimy jeszcze poczekać na piękną pogodę. Widoki z zeszłego sezonu cudowne
. Piękne te fioletowe tulipany w towarzystwie krzewu .Czy to jest Złotlin ?? No i ten motyl na budlei
. Ach kiedy to nadejdzie ??
Pozdrawiam
.
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko , Właśnie wróciłam z pracy ,jechałam rowerem .Ślizgawica niemożliwa,lepiej jechać jak iść. Zamiast drogi jest gruda lodowa .Jurto ma być lepiej ,ale to tylko jutro bo dalej to już tylko gorzej .Dobrze że ratujesz kolorkiem Piękne masz te gożdziki .Też je ciągle dokupuje jak widzę ładny kolorek i wzorek.Bardzo je lubię ,bo kwitną stale i cieszą swoją filigranością.Jednak takich jak Twoje to nie mam ,więc nacieszyłam oczy . Dzięki stokrotne . Pozdrawiam
Dorciu
Dobrze ,że możemy ogrzać się w Twoim ogródku. U mnie za oknem piękne słoneczko, ptaki wzywają wiosnę a na termometrze -4 st i biało od szronu
Ta wiosna lekko nas kokietuje
Dobrze ,że możemy ogrzać się w Twoim ogródku. U mnie za oknem piękne słoneczko, ptaki wzywają wiosnę a na termometrze -4 st i biało od szronu
Ta wiosna lekko nas kokietuje
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Dorotko obejrzałam
, dziękuję , kochana jesteś
.
Te ostatnie zdjęcia są świetne
. A u nas zimno i lekki mróz
.
Te ostatnie zdjęcia są świetne
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ewelino tak to złotlin,bardzo lubię ten krzew
Elu też dokupuję co roku goździki,niestety nie wszystkie przetrwają zimę
Żanko zmienna ta pogoda,czas żeby się ustabilizowała
Danusiu dziękuję
Ranek był zimny,w nocy chyba znowu lekko przymroziło,a tak czekam na wiosnę,jednak później wyszło słońce więc się trochę ociepliło,miałam trochę zajęć domowych,jak to w sobotę ,ale jak wyszłam na chwilę na balkon i zobaczyłam że krokusiki zakwitły,clematis puszcza młode liście to nic tylko szybki obiad i pojechaliśmy zobaczyć co na działce piszczy posadziłam wreszcie resztę prymulek , M skopał swój "areał" pod warzywka,ja troszkę popracowałam,byliśmy jakieś dwie godziny,zaczęło robić się chłodno więc zebraliśmy się do domu,wszystko się pcha na świat ,potrzeba tylko ciepła i słońca ,trochę strat będzie ,jak co roku ,ale to takie drobiazgi i kilka zdjęć na szybko zrobionych

-- 27 lut 2016, o 17:21 --

Elu też dokupuję co roku goździki,niestety nie wszystkie przetrwają zimę
Żanko zmienna ta pogoda,czas żeby się ustabilizowała
Danusiu dziękuję
Ranek był zimny,w nocy chyba znowu lekko przymroziło,a tak czekam na wiosnę,jednak później wyszło słońce więc się trochę ociepliło,miałam trochę zajęć domowych,jak to w sobotę ,ale jak wyszłam na chwilę na balkon i zobaczyłam że krokusiki zakwitły,clematis puszcza młode liście to nic tylko szybki obiad i pojechaliśmy zobaczyć co na działce piszczy posadziłam wreszcie resztę prymulek , M skopał swój "areał" pod warzywka,ja troszkę popracowałam,byliśmy jakieś dwie godziny,zaczęło robić się chłodno więc zebraliśmy się do domu,wszystko się pcha na świat ,potrzeba tylko ciepła i słońca ,trochę strat będzie ,jak co roku ,ale to takie drobiazgi i kilka zdjęć na szybko zrobionych

-- 27 lut 2016, o 17:21 --

- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Dorotko u ciebie już pięknie kwitną a u mnie na razie same pączki,chyba cieplej w twoich stronach.Piękne widoczki już masz 
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
...hmmmm jak kolorowo i przedwiosennie... 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. No proszę
u Ciebie już kwitną rośliny a u mnie cisza. Tyle tego zielonego wystaje ale nic nie kwitnie
. Czekam na krokusy bo nic innego szybciej nie zakwitnie. A co do złotlinu to będę go miała
. Tylko jeszcze myślę gdzie by go posadzić
. Fajnie, że mogłaś troszkę popracować. U mnie niestety było za zimno i jak wyszłam z dziewczynkami to po 15 minutach wróciłyśmy. Nie chce żeby się dzieciaki rozchorowały. Jeszcze będzie czas na ogródkowe prace. Pozdrawiam
.
Jaką masz trawę już zieloną
Tyle już kwitnie,pięknie,posadzone
Tyle już kwitnie,pięknie,posadzone
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Jak pięknie i kolorowo. Aż się pewnie chce w ogrodzie dłużej posiedzieć i poobserwować. Później niestety będziemy przede wszystkim pracować.
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ci już pięknie rośliny kwitną!!!!
U mnie chyba inteligentnie czują nadchodzące przymrozki i ciągle siedzą w pąkach
A krokusy nawet ich jeszcze nie mają.
U mnie chyba inteligentnie czują nadchodzące przymrozki i ciągle siedzą w pąkach
A krokusy nawet ich jeszcze nie mają.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak na tą niesprzyjającą pogodę, to dużo kwitnących roślinek na działce znalazłaś. Twoje iryski żyłkowane wyprzedziły moje, bo 'Pauline' ma dopiero pączki. Prymulki świetnie się trzymają.
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Dorotko- przyroda aż kipi. Piękne zdjęcia i wspaniale kwitnące roślinki. Co to za kwiatek na ostatniej fotografii?
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
U mnie jak na.razie zakwitł
przebiśnieg i to aż jednym kwiatkiem...
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witajcie w późny niedzielny wieczór
Beatko generalnie Wielkopolska uważana jest za dość ciepły region ,ale to nie o to chyba chodzi ,u innych forumowiczów choć ich ogrody w chłodniejszych stronach te same rośliny często wyprzedzają moje
Jacku chciałabym kolorowo i wiosennie
Ewelino wszystkim już brakuje ciepła
Mateusz moja trawa jest w dobrej kondycji i co najważniejsze odpukać ale na razie kretów nie ma
Dorotko na siedzenie jeszcze za chłodno,praca ogrodowa mnie nie przeraża choć wbrew pozorom jest dużo do zrobienia to chciałabym, chciała ale to w końcu luty niby końcówka ale jeszcze zima
Aniu na rośliny wpływu nie mamy,cieszę się jednak że moje hiacynty nie ucierpiały przez ostatnie mroźne noce bo dopiero łebki wystawiły
Lidziu a ja odmiany Pauline nie mam ,chyba będę się do Ciebie ładnie uśmiechać
Wiolu na ostatnim zdjęciu przylaszczka
Olu jeden kwiatek,ale cieszy prawda?
Beatko generalnie Wielkopolska uważana jest za dość ciepły region ,ale to nie o to chyba chodzi ,u innych forumowiczów choć ich ogrody w chłodniejszych stronach te same rośliny często wyprzedzają moje
Jacku chciałabym kolorowo i wiosennie
Ewelino wszystkim już brakuje ciepła
Mateusz moja trawa jest w dobrej kondycji i co najważniejsze odpukać ale na razie kretów nie ma
Dorotko na siedzenie jeszcze za chłodno,praca ogrodowa mnie nie przeraża choć wbrew pozorom jest dużo do zrobienia to chciałabym, chciała ale to w końcu luty niby końcówka ale jeszcze zima
Aniu na rośliny wpływu nie mamy,cieszę się jednak że moje hiacynty nie ucierpiały przez ostatnie mroźne noce bo dopiero łebki wystawiły
Lidziu a ja odmiany Pauline nie mam ,chyba będę się do Ciebie ładnie uśmiechać
Wiolu na ostatnim zdjęciu przylaszczka
Olu jeden kwiatek,ale cieszy prawda?