Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

Kawałek do Bolesławca mam , niestety . ale listę możesz wysłać jeśli to nie problem, uzupełnię swoją .
Pozdrawiam Małgosia
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

gosiak132 pisze:Kawałek do Bolesławca mam , niestety . ale listę możesz wysłać jeśli to nie problem, uzupełnię swoją .
Już wysłałam :D też mam kawałek, ale już postanowiłam, że w tym roku pojadę :)

Ewa, co to za różyczka przy Green Jewel i Raspberry Truffle?
Ula
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie byłbym wstanie się gniewać za takie drobnostki. ;:224 A jeśli chodzi o przetaczniki to muszę sobie w końcu kupic bo są dość ładnie i wyjątkowe. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Ewuniu :wit Wszędzie szukam Double Aprikot,Pashminę ale jakoś nie mogę znaleść,chyba nie mam szczęścia ale się nie poddam.Gdzie Ty kupujesz róze?
Zauroczyły mnie Twoje jeżówki takie dorodne kępy,i zamówiłam sobie jeszcze pięć rodzaji.Pozdrawim.
Ela
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie się bardzo podoba ten biały przetacznik :lol: może znasz odmianę?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Małgoniu, będzie przecudnie, jestem tego pewna ;:196
Bea to śliczne z kukuryku to przetacznik długolistny Christa
Ula, a czy mnie też możesz przysłać ofertę ? ;:180 Rośnie tam róża Coral Palace , cudna róża, bardzo ją lubię
Rafał , ja przetaczniki najbardziej lubię za to, że kochają je owady, dla mnie to ważne ;:3
Elu, róży Double Aprikot nie znam, Pashmine kupowałam w Rozarium. Róże głównie kupuje w Rozarium, Floribundzie, rosaria i u Tomanka. Sprawdziłam teraz jest w sprzedaży w sklepie Rosa Plant, mają tam dużo z tej serii, drogie są, ale warte grzechu. Mam smaczek na Lavender Flower Circus
Aniu, tego przetacznika kupiłam u Kapiasów i nie było nazwy ;:14 sama jestem ciekawa co mam

Temu białemu przetacznikowi tez się robią rybie ogonki :-)

Obrazek

Obrazek

Pokochaliście jeżówki to jeszcze kilka zdjęć jeżówki Green Jewel

Lubię zestawienie jeżówki White Double Delight i przetacznika Christa

Obrazek
Obrazek

Obrazek
rikkuu
200p
200p

Post »

Ewa, już ci wysłałam :) To oferta z poprzedniego sezonu, może jeszcze jakiejś jeżówki nie masz, chociaż szczerze w to wątpię :lol: Ja też lubię przetaczniki za to, że przyciągają mnóstwo owadów. U mnie przede wszystkim trzmiele upodobały sobie te kwiatki :tan
Ula
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula, bardzo dziękuje. ;:196 ;:196 Ależ oni maja tego dobra i ceny bardzo przystępne. Zdecydowanie musze porozmawiać z sąsiadem czy by mi ziemi nie sprzedał. Połowy nazw jeżówek nie słyszałam do tej pory. Ja mam ponad 30 odmian a tam jest chyba ze 100. ;:202 O liliowcach już nie wspomnę ;:202 ;:202

A czy oni maja jakąś oficjalna stronę ? Chodzi moi o ofertę ze zdjęciami ;:108 ;:131
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Pashmina pisze:Ula, Zdecydowanie musze porozmawiać z sąsiadem czy by mi ziemi nie sprzedał.
Jeżeli masz taką możliwość to zrób to natychmiast. Zobaczysz, że już niebawem zaczniesz obsadzać rów przed ogordzeniem, z braku miejsca w ogrodzie. ;:306
Pozdrawiam. Beata.
rikkuu
200p
200p

Post »

Ewa, ty szalona kobieta jesteś ;:138 Bierz tą ziemię :heja Beata ma rację, napisz do Mariusza, a na pewno dostaniesz aktualną ofertę :)
Ula
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bejka1970 Beatko, długo się zastanawiałam, czy tam zajrzeć i zajrzałam. Kolorowy zawrót głowy, ależ oni maja roślin :heja Będę o nich pamiętać. Na ten rok mam już złożone zamówienie i na tym poprzestanę. ;:145 Gdzie ja to posadzę ;:145
tomaszkowa Beatko, to Ty szczęściara jesteś, że masz rów przed ogrodzeniem. U mnie wąski chodnik ;:223 i ogrodzenie ;:223 ;:145 Musiałabym płyty chodnikowe wyjąć ;:306. Beacia jak ja bym taki rów miała to już by tam nenufary były ;:306
rikkuu Ula, już mi więcej kredytu nie dadzą ;:145 ;:145 Na włości sąsiada to ja sobie tylko popatrzeć mogę ;:145
gosiak132 ja mam więcej szczęścia, ja juz stara jestem ;:306 Ty się musisz zestarzeć ;:306 to Cię wszędzie wpuszczą
Ela_2015 Ela, jak Ty zdrowa jesteś to Ty lepiej tam nie zaglądaj ;:191

Wszystkim życzę kolorowych snów

Obrazek
rikkuu
200p
200p

Post »

Ewuniu, a może jakieś fundusze europejskie jeszcze zostały? :D tylko musiałabyś przedstawić im jakiś super biznesplan. Może plantacja jeżówek i liliowców? ;:oj
Ula
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,jestem zauroczona Twoimi jeżówkami i różami,takie ilości i takie cudne odmiany ,masz trochę róż w kolorze burgundu ,uwielbiam ten kolor i tak miło siedzę w Twoim ogrodzie i podziwiam wszystko ,bo wszystko pięknie rośnie,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj Ewko :wit
Taki piękny ogród przed budową domku rzadko się zdarza, tym większe gratulacje dla Ciebie ;:138
Widzę że ziemię masz fajną czarną, rośliny fantastycznie się w niej czują, bo kwitnienia masz niesamowite ;:215
Ja niestety na swoim kawałku ziemi zastałam piach, i muszę sporo się namęczyć żeby roślinki wyglądały dość przyzwoicie ;:192
Ładna mi "namiastka" ;:120 , kolejny wątek musisz koniecznie nazwać inaczej :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Zgadzam się z Zuzią. To rzadna namiastka. Masz fantastyczne rośliny. Taki młody ogród a już tyle cudnych róż.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”