Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

Ale dzisiaj było ciepło ;:oj
Całkiem przyjemnie chodziło się po ogrodzie.Liści na trawniku prawie nie mam. Wszystko wiatr nawiał na rabaty
Za to sosny zasłały igłami wokół wszystko.
Musiałam zgrabić choć trochę z trawnika.
Pod nimi zostawiam albo do wiosny, albo na lepszą pogodę, żeby spalić

Justynko, mam zamiar poprowadzić w tej części bliżej ścieżki. Tak jak idzie wydeptana ścieżka. Podział będzie fajny, bo chciałabym, żeby po obu stronach rosliny wylewały się na nią. W sumie dzisiaj sprawdziłam i jest całkiem sporo miejsca. Wiele roślin się zmieści. Chciałabym posadzić ze 3 cisy lub bukszpany, brunery, paprocie hakonekloe, epimedia, zawilce tawułki i hosty.
Sporo tego, ale oceniając teren zmieści się. Tam jest około 8 m długości.

Aniu, u mnie cały czas coś kwitnie. Dzisija jeszcze robiłam zdjęcia. Pogoda dzisiaj była całkiem fajna. Nawet nie przeszkadzała mi mżawka. Było ciepło i przyjemnie. Na razie niczego nie okrywam i nie zabezpieczam na zimę.
Jest za ciepło. Mam zamiar posadzić ich więcej. O tej porze roku są przepiękne

Teresko, u mnie liście już tylko na rabatach i tam zostaną. Podobno zimy ma nie być. Niestety przekonałam się jakie potrafią być korzenie tuj. Jeśli coś posadzę, to zabezpieczę korzenie.

Zdjęcia jeszcze sprzed kilku dni, chociaż dzisiaj zrobiłam nowe, ale zostawiam je na później. Na podsumowanie jeszcze bądzie czas

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - aleja do domu doskonała ;:138
Pink ładnie Ci zakwitł ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, ależ tyt masz gęsto położoną linię kroplującą. Na jednym zdjęciu widzę, że wokół jakiegoś iglaka (chyba iglaka?) masz aż cztery kółka linii. Czy tylko na razie tam ta linia leży, a potem ją rozłożysz? Bo tak gęsto to jeszcze u nikogo nie widziałam.
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Teraz dopiero widać ile masz trawek w ogrodzie. Przekonałaś mnie. Będę myśleć nad moją nową chorobą. ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
Piękne trawki i chryzantemki w dalszym ciągu ;:108 ;:108
A te cyklameny to ogrodowe??zimują ??
Ładniutkie ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz po ogrodowej pracy przyszedł czas na świąteczne ozdoby. Miałam się już w to nie bawić, ale cały czas ciągnie. Powolutku zaczynam więc prace. Do świąt został tylko miesiąc. jak ten czas leci :roll:

Jadziu, nie wiem czy to jest pink. Salamon Pink
Strasznie długo się ociągał

Wandziu, to jest tylko położona linia. Jeszcze jej nie rozłożyłam. Czekam do wiosny, bo muszę dokupić i linię i szpilki. Zaczęłam, ale nie skończyłam

Beatko, trawy to podstawa, szczególnie o tej porze roku. Jets tyle odmian, że na pewno długo się nie wyleczysz ;:306

Aniu, cyklameny jak najbardziej ogrodowe. Kwitną właśnie jesienią. Mam zamiar posadzić je jeszcze na nowej rabacie północnej

Zdjęcia z początku listopada
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Małgosiu a kiedy i w jakiej postaci kupuje się cyklameny ogrodowe.? Bo bardzo mi się spodobały.
Kasia
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Gosiu, ja bardzo lubię takie świąteczne ozdoby robione ręcznie ;:oj może zdradzisz co tam przygotowujesz?? U mnie każdego roku robimy wspólnie z dzieciakami kalendarz adwentowy i oczywiście cale zastępy pierniczków, które wędrują później do całej rodziny ;:108 Kiedyś robiliśmy też takie jeżyki z papieru i kule składane z kilkudziesięciu małych karteczek, ale mamy tego ogromne ilości i robienie kolejnych już nawet nie wchodzi w grę, chyba tylko dla przypomnienia sobie technologii :lol:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dzięki Twojej chęci niesienia pomocy, trafiłam i ja do Twojego ogrodu :wit
Jesień pięknie pokolorowała Twoje rabaty, jeszcze wszędzie mienią się kolory. Większość ogrodów już w szaro burej szacie a u Ciebie ciągle ładnie.
Chryzantemy dają cudne plamy koloru. Bardzo mi się podobają, do siebie ich jednak nie zapraszam. Kwitną zbyt późno :( , o tej porze roku na działce raczej już nie bywam.

Jazzem jestem zachwycona ;:oj Miałam ją w swoich planach, ale nigdzie niestety jej nie było ;:185 Będę na nią polować i mam nadzieję, że i u mnie kiedyś zagości.

Tak jak i Ty mam goldenka, ale mój już nie kopie :D Zdarzało mu się to często, gdy był młody, teraz szuka kamieni i patyków i roznosi je po całej działce.

Gosiu, co to za roślina, po lewej stronie za hostami?

Obrazek

Jakie piękne szyszeczki pokazujesz na ostatnim zdjęciu ;:333
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Margo2 pisze: Obrazek
:wit Gosia ale fota ;:215
Moja złota tuja też jest obsypana nasionami.... to chyba skutek upalnego lata.... wcześniej tego nie zaobserwowałam. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ pięknie u Ciebie, Gosiu, jesienią. ;:138
Nawet w listopadzie masz co podziwiać w swoim ogrodzie. ;:333
Ja mogę tylko przez okno popatrzeć i to niezbyt często, bo do Bożego Narodzenia nie skończyłabym sprzątanka poremontowego. ;:174
Napawaj się tymi ślicznymi widokami, póki jeszcze śnieg ich nie zakrył. Chociaż pod śniegiem też będą ładnie wyglądały. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smutny dzień. Czy to się kiedyś skończy?
Czy ludzie muszą sobie gotować taki los? ;:110

Kasiu, kupiłam je w Skierniewicach 2 lata temu. Będę chciała jeszcze kupić, więc będę pamiętała o Tobie

Sabinko, robię różne rzeczy. Najczęściej bombki, ale i stroiki, choinki. Robię więcej, przy okazji służą jako upominki świąteczne. Nie mogę teraz znaleźć zdjęć, ale na pewno w poprzednim wątku w grudniu je pokazywałam

Iwonko, niestety chryzantemy to kwiaty jesieni i faktycznie tylko można je podziwiać w ogrodach przydomowych
Jazz można kupić u Ewy Gloriadei w Rozarium. Chyba ma jeszcze. Polecam tę różę.
Mój golden nigdy nie kopał. Zaczął od kiedy pojawiły się zwierzaki w ogrodzie. Mam jaszczurki, jeże, no i niestety chyba pojawiły się nornice. Kopie tylko w miejscach gdzie te zwierzaki się chowają, czyli w krzakach.
Ta roślinka to paproć wietlica japońska

Maju, raczej na pewno te nasiona pojawiają się podczas suszy. Ja mam je ciągle, bo na piaskach o wodę trudno.

Lucynko
, właśnie obejrzałam zdjęcia sprzed roku. Wydaje mi się, że ogród był dużo ładniejszy
To upalne lato dało się we znaki i rośliny dużo gorzej się prezentują. W tamtym roku było dużo więcej kolorów
W tym roku chyba śniegu nie będzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przypominam, że zdjęcia z początku listopada. Liście już dawno siedzą w worku i kompostują się

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Margo , Twoja Margo naprawdę cieszy oczy ;:138
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu zimy chyba naprawdę nie będzie , u Ciebie jeszcze kwiatki kwitną :D
trawki też się super prezentują , u mnie ta od ciebie tez jest super , taka delikatniutka :D
Musze podejrzeć twoje ozdoby choinkowe :D ja też się wzięłam , ale ja robię z papierowej wikliny
pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Gosiu faktycznie jesień w tym roku w ogrodach jakby smutniejsza przynajmniej u nas widać to dokładnie i nawet fotek aktualnych nie chce mi sie robić. Hortensje jesienią długo się przebarwiały i różnie w zależności od odmiany. Alejka obsadzona nimi po obu stronach cieszyła oko . W tym roku zaraz na początku października -7 st C załatwiło sporo roślin i ich kwiaty też. w ciągu dosłownie 2 dni zrobiły się szaro-bure a niektóre rudawe .. smutny widok.
Muszę pomyśleć o wykorzystywaniu suchych kwiatów ale do czego ... sporo tego jest ?
Liście po grabieniu zbierasz na kompost czy do worków?
U mnie juz kilka stoi ... i czekam na dobra ziemię liściową.
Pięknie uchwyciłaś urok nasienników żywotnika ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”