Garden of my dreams 2 :)
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Garden of my dreams 2 :)
A to little gem czy nidiformis ?
Mam takie szczeście że jeszcze nigdy jak mam ogródek nie było mrozu
postępy
a korą wysypujesz ?
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może i powoli ale do skutku 
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie trochę przyrostów zmarzło na jodłach po prostu trzeba śledzić pogodę i na noc przykryć jak są przymrozki.
Widzę że masz świerka srebrnego na tej rabacie nie jest to dobry pomysł bo u mnie niektóre się tak rozrosły że szok pokaże u siebie w wątku
Widzę że masz świerka srebrnego na tej rabacie nie jest to dobry pomysł bo u mnie niektóre się tak rozrosły że szok pokaże u siebie w wątku
-
Filemon24
- 1000p

Mati zobacz skąd my z Pawłem jesteśmy a skąd tymati1999 pisze:A to little gem czy nidiformis ?Mam takie szczeście że jeszcze nigdy jak mam ogródek nie było mrozu
postępy
a korą wysypujesz ?
Tylko nie agro
Dobra,zobaczysz,jak później będzie
Dobra,zobaczysz,jak później będzie
- mati1999
- 1000p

No niby tak mróz mnie omija ale np dwa kilometry dalej co roku jest i robi duże szkody 
-
Filemon24
- 1000p

Może twój ogród jest bardziej osłonięty to ma ogromny wpływ u mnie wypiź... straszne tylko moja działka zalesiona.
- any57
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie będę powtarzał - tylko zacytujękasia100780 pisze:Jestem pod wrażeniem. Pracowity chłopak z Ciebie
Podpowiadał nie będę - każdy ma swoją wizję, ale będę dopingował
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Kasiu Dziękuję bardzo .Wygląda coraz lepiej .Na pewno wszystkie rośliny będą milion razy bardziej widoczne niż aktualnie w trawie .
Beatko Masz rację .Fajnie , że do mnie zaglądasz .
Ja tworzę raczej męski ogród i kwiatków w nim raczej mało będzie , na pewno nie będzie cebulowych .
Iglaki iglakami , ale ceny fajnych iglaków są spore porównując je z kwiatami . Jakbyś była moją sąsiadką to bym Ci pomógł .
Jak dobrze pójdzie to w tym roku ja zacznę ze swoim oczkiem .
A powiem Ci , że będzie grubo bo jeszcze nie widziałem u nikogo tego , co ja chcę zrobić .
Dziękuję bardzo za link , wpadnę w wolnym czasie .
Mati Chyba nidiformis , nie wiem .Patrzyłem w necie i dużo jest podobnych .Kupiłem go kiedyś bez plakietki .To Ci zazdroszczę z tym .U mnie kilka dni w maju jest mróz często . Dzięki .
Będzie i kora w swoim czasie .
Co do mrozu to zależy również jak fala idzie . To tak samo jak z deszczem zresztą .
Aguś Zgadzam się z Tobą .
Anitko Uuuu .
Tak masz rację , ale wiesz jak jest nieraz sama . Ten Świerk rośnie wolno i jest powiedzmy miniaturowy .Musi tu zostać .
Jak kiedyś będzie duży to go usunę najwyżej .
Okej .
Od fali mrozu to też zależy, ale u nas to praktycznie co roku są w tym czasie przymrozki .
Mateuszu Będzie dobrze i później .
Andrzeju Dziękuję .
Tak masz rację , ale zawsze można coś zmienić .
Ja oczywiście dalej działam , po 5-6 h dziennie .Cały dzień nie da się zrywać tej darniny, bo bym po prostu padł .Mam już tego ogólnie dość , ale już bliżej niż dalej . To najgorsza robota na świecie .Wolałbym już kopać oczko, przyjdzie czas i na nie - ciekawe co będę wtedy mówił .
Beatko Masz rację .Fajnie , że do mnie zaglądasz .
Mati Chyba nidiformis , nie wiem .Patrzyłem w necie i dużo jest podobnych .Kupiłem go kiedyś bez plakietki .To Ci zazdroszczę z tym .U mnie kilka dni w maju jest mróz często . Dzięki .
Aguś Zgadzam się z Tobą .
Anitko Uuuu .
Mateuszu Będzie dobrze i później .
Andrzeju Dziękuję .
Ja oczywiście dalej działam , po 5-6 h dziennie .Cały dzień nie da się zrywać tej darniny, bo bym po prostu padł .Mam już tego ogólnie dość , ale już bliżej niż dalej . To najgorsza robota na świecie .Wolałbym już kopać oczko, przyjdzie czas i na nie - ciekawe co będę wtedy mówił .
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Jak to co - "To najgorsza robota na świecie. Wolałem już zrywać darninę"

- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Paweł ja nie mam takich skojarzeń,że jak kwiatki to kobieco ,a iglaki to męski ogród
najładniejsze irysy i liliowce kupowałam u facetów na tym forum
po prostu każdy musi znaleźć swój styl ,to co go najbardziej kręci i tworzyć miejsce ,które tobie ma się podobać i w którym ty masz się czuć dobrze
Działaj chłopaku ,bo fajnie ci idzie ,a tego oczka to już jestem ciekawa
Działaj chłopaku ,bo fajnie ci idzie ,a tego oczka to już jestem ciekawa
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Zuziu Hahaha .Darniny akurat nie będzie na miejscu pod oczko .
Beatko A widzisz .Masz całkowitą rację .
Działam działam .Oczko zacznę w tym roku mam nadzieję , ale skończę w przyszłym .
Niestety to będą i koszty 2-3 tyś .
Działam działam i działam .U mnie codziennie upały jak nie wiem .Ciężko się pracuje w takie ciepło .Poniżej przedstawiam efekty prac na dzień dzisiejszy .Agro siwa się skończyła i kupiłem rolkę 100 metrów brązowej .
Dodam , że ziemię również zrywam i wyrównuję wszystko co jest czasochłonne .Twardo jak nie wiem jest .Na zdjęciach to wszystko wygląda na jakieś małe, na żywo mówię Wam - jest ogrom miejsca do sadzenia .

Beatko A widzisz .Masz całkowitą rację .
Działam działam i działam .U mnie codziennie upały jak nie wiem .Ciężko się pracuje w takie ciepło .Poniżej przedstawiam efekty prac na dzień dzisiejszy .Agro siwa się skończyła i kupiłem rolkę 100 metrów brązowej .

- mati1999
- 1000p

Nie mam słów ! Już jest zaj..efajnie

- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Pawle, w agro pod iglakami powinieneś mieć wycięte większe otwory
Przy tak położonej jak teraz (przy samym pniu), nie będziesz miał możliwości podsypywania nawozów a do tego korzenie będą płytko pod agro szły, nie wgłąb ziemi, a ziemia przy roślinie nie będzie "oddychała".
A czy ta agrowłóknina ma jakieś dziurki?No bo to wodę jak ma pić?