Rośliny Marzeny77 cz.1 i cz. 2
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny Marzeny77
A te czerwone kwiatuszki to posłonek ??
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
dorcia7Nie wiem dokładnie nazwy ale po sprawdzeniu w necie to calibrachoa mam ją pierwszy raz i tak długo kwitnie ale jest trochę pracy przy niej oprócz nawożenia trzeba obrywać przekwitłe kwiatostany wtedy dłużej kwitnie tak jak petunia czy surfinia
-
- 500p
- Kontakt:
Przedwczoraj dokupiłam dwie paczki tulipanów i irysów tych niziutkich bo się okazało że cebulki zgniły a były dopiero 1 rok w ziemi .Hiacynty łebki wysadzają .Dziś zrobiłam porządek chryzantemy pościnałam bo już brzydkie były ,aksamitki zostały 4 które kwitną ,rudbekia jeszcze też resztkami kwitnie ,prymulki cały czas cieszą oko
Liście zostały z kaliny i winogrona reszta już zebrana
Budleja może zmieni miejsce,będzie w warzywniku (tak po kawałku będę zmniejszać warzywnik i tak nic nie rośnie a i nie ma gdzie tego przechowywać na zimę tylko mrożenie zostaje)i tam też będą mieczyki z racji tego że tam więcej słońca.

-
- 500p
- Kontakt:
Dziś przygotowałam miejsce na dalie zmieniłam ziemię i dałam obornika i znów kawałek ziemi wymieniony (po kawałeczku i wymienię na całej długości ale to już wiosną)dużo korzeni było od sąsiada róż i świerków.Jutro jeszcze jedno miejsce do zmiany ziemi i obornika.Budleja przesadzona za płot a w jej miejsce róża w doniczce .Zamarzyły mi się niebieskie trawy są niskie i między żurawki w sam raz .Plany planami a pracy brak może w styczniu jak nic nie znajdę wyjadę do Nl i wtedy ogród przejmie z powrotem mama.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te morelowe zygokaktusy sa piękne! Nawet nie wiedziałam, że istnieją takie kolory. Ja mam 2, jeden w domu, jeden w pracy, ale są czerwone. Jeden ma trochę białego
Ptaszki coraz bliżej ludzi, czekają na karmniki. Nie wystawiłam jeszcze swojego. Nawet ziarna nie kupiłam, ale awaryjnie mam sąsiada, który ziarnem handluje.
Fajnie masz, ze już przygotowałaś miejsce pod dalie. Ja swoich jeszcze nie wykopałam
Ale jak sadzę, każda dostaje dwie szypy kompostu i garść suszonego obornika, w zasadzie wystarcza.

Ptaszki coraz bliżej ludzi, czekają na karmniki. Nie wystawiłam jeszcze swojego. Nawet ziarna nie kupiłam, ale awaryjnie mam sąsiada, który ziarnem handluje.
Fajnie masz, ze już przygotowałaś miejsce pod dalie. Ja swoich jeszcze nie wykopałam

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- 500p
- Kontakt:
takasobieDzięki ja zazwyczaj też daję kompost przy sadzeniu dalii ale tam już ziemia była tak przekopana że dużo piachu było (na półtorej wysokości szpadla mam już piasek)dlatego co jakiś czas część ziemi wymieniam.Do tego od sąsiada świerki wyciągają dobroci łącznie z wodą z mojej ziemi bo on nic im nie daje
Ptaszki u nas już się rozpanoszyły coraz więcej ich przylatuje ,krogulec też już się pojawia.

-
- 500p
- Kontakt:
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Prymulki teraz
brawo
malwa 

-
- 500p
- Kontakt:
Prymulki u mnie kwitną od zeszłej wiosny z małymi przerwami całą zimę cieszyły kwiatami i nadal cieszą ,nawet o tej porze mają tyle kwiatów jakby początek sezonu był.A malwa mam nadzieję że się rozwinie będę wtedy wiedziała czy pełna 

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prymulki zakwitły!
Ja ostatnio walczyłam z podagrycznikiem i znalazłam kępkę, ale nie wychylały kwiatów.
Malwa też przedłużyła sobie lato!
Ja swoją wyrywną wycięłam, bo położyła się na róże.

Malwa też przedłużyła sobie lato!

Ja swoją wyrywną wycięłam, bo położyła się na róże.

Miłka
-
- 500p
- Kontakt:
Ja ogólnie też wywaliłam malwę z tego miejsca bo pokładała się na płot razem z rośliną z takimi żółtymi kwiatami(gdzieś w wątku jest zdjęcie) grały w wyścigi która wyżej wyrośnie ponad 2 m miały .I miałam już nie sadzić tam takich wysokich roślin ale jak byłam u cioci w Chełmie to miała dużo sadzonek malw niby pełne z nasion ale się nie skusiłam bo były malutkie .Potem mama tam pojechała w sierpniu i przywiozła mi 5 z czego 4 przetrwały i jedna wystartowała do kwitnienia.na razie jest ciepło to może rozwinie kwiatka 

-
- 500p
- Kontakt:
-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Podziwiam Twoje kwiatki i oczywiście porządki na rabatach
. Nie mam takiego zacięcia i pozostawiam ogród na zimę taki, jaki jest
. Bratki kolorki dają; u mnie kwitnie jeden.

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych