W donicy, koszu lub pojemniku - piku
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja dzisiaj od rana wojowałam z cycasem i zgłupiałam zupełnie, na dole ziemia i korzenie były mokre, a środek / twarda bryła, nawet palca nie ma jak wsadzić/, zupełna susza!
I na dodatek przypaliłam kaszę.
I na dodatek przypaliłam kaszę.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Raczej ma za mokro i za ciepło dlatego tak zareagował po przesadzeniu zastanawia mnie też czy nie wsadziłaś go głębiej niż był bo tak jakoś to wygląda jakby był za głęboko posadzony.piku pisze:Witam wszystkich gości i dziękuję za miłe słowa, choć teraz już nie ma za ci chwalić bo zaczynam przedstawiać swoje chorowitki![]()
Guciu- Trzeba wierzyć słowom Przemo, przecież dzięki jego poradom już niejedna roślinka została uratowana od zagłady :P
Przemo- dziękuję za kolejną radę i proszę o dalsze. Jeżeli nie wieczorem to może po południu można stosować zraszanie![]()
A to kolejna roślinka wymagająca pomocy, jeszcze niedawno zielona, a dzisiaj![]()

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Wiesiu ja też przesadzałam jesienią zamka i prawie mi padł
kłącze zaczęło gnić chociaż praktycznie nie podlewałam.
One są bardzo wrażliwe na przesadzanie i uszkodzenie korzeni
Mojemu zżółkły liście ,ale jakoś jeszcze żyje mam nadzieję ,że się zregeneruje ,ale praktycznie go nie podlewam. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Przemku, dzięki.Przemo pisze:Raczej ma za mokro i za ciepło dlatego tak zareagował po przesadzeniu zastanawia mnie też czy nie wsadziłaś go głębiej niż był bo tak jakoś to wygląda jakby był za głęboko posadzony.piku pisze:Witam wszystkich gości i dziękuję za miłe słowa, choć teraz już nie ma za ci chwalić bo zaczynam przedstawiać swoje chorowitki![]()
Guciu- Trzeba wierzyć słowom Przemo, przecież dzięki jego poradom już niejedna roślinka została uratowana od zagłady :P
Przemo- dziękuję za kolejną radę i proszę o dalsze. Jeżeli nie wieczorem to może po południu można stosować zraszanie![]()
A to kolejna roślinka wymagająca pomocy, jeszcze niedawno zielona, a dzisiaj![]()
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki