Na wzgórzu z widokiem
Re: Na wzgórzu z widokiem
Ale poczekaj i sama zobaczysz jakie zamieszanie jest na forum tak pod koniec stycznia
wszyscy polują na nasiona, co nie którzy niecierpliwi już sieją w domu i na parapecie hodują siewki, robią plany, szkice rysują no mówię Ci istne szaleństwo w forumków wstępuje
aaa i każdy na to białe, co z nieba leci przeklina 
Jadziu nic innego nie robię 
Bogusiu zima długa, więc jest szansa, że dużo głupot nie popełnię ;) I mam nadzieję, że szał dopadnie mnie dopiero w marcu
Gosiu wszystkim przeszkadza ale nikt nic nie robi, jak dotąd mnie tam nie było
Danusiu na szczęście są święta i sylwester a z nimi moc przygotowań co zajmują głowę i ręce
A, i trzymajcie kciuki żeby nasionka w drodze z Anglii do mnie nie zaginęły:
Bogusiu zima długa, więc jest szansa, że dużo głupot nie popełnię ;) I mam nadzieję, że szał dopadnie mnie dopiero w marcu
Gosiu wszystkim przeszkadza ale nikt nic nie robi, jak dotąd mnie tam nie było
Danusiu na szczęście są święta i sylwester a z nimi moc przygotowań co zajmują głowę i ręce
A, i trzymajcie kciuki żeby nasionka w drodze z Anglii do mnie nie zaginęły:
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Gdzie ty te nasiona kupujesz?
Jak tak dalej pojdzie,to będziesz ze stanów plamy eksportować
Jak tak dalej pojdzie,to będziesz ze stanów plamy eksportować
Tulap no co mam zrobić kiedy ja nie lubię pomarańczowych nasturcji i brokuła zimowego u nas nie uświadczysz 
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
To on zimuje?

- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba nie
ale się go dopiero zbiera w zimie lub przez całą 
No to dlatego nie zimuje,bo go rwą 
- mati1999
- 1000p

Nie bo on pochodzi chyba z Włoch i tak jak brukselka po mrozie nabiera smaku
w tym roku u nas jest niedobra bo nie było mrozy tylko cały czas ciepło
O to to Panowie jak jarmuż, brukselkę i szpinakmati1999 pisze:Chyba nieale się go dopiero zbiera w zimie lub przez całą
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Jak przyrządzasz jarmuż? Raz posiałam i skończył jako piękna dekoracja warzywnika
.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- mati1999
- 1000p

Taka niebanalna ozdoba
smakiem się obeszłaś

Aniu, właściwie zawsze tak samo czyli na patelnię z masłem i czosnkiem, podsmażam lub odparowuję, bo różnie to nazywają aż do momentu "zwiędnięcia" liści, zmięknięcia. Taką podstawę mieszam z serem (mozzarella, feta, żółty) i roztrzepanym jajkiem, doprawiam ziołami. Służy jako farsz do tarty, naleśników, krokietów lub zapiekanki z ziemniakami. Jeśli dodam więcej jajek mam omlet. Typowe sałaty z sosem na bazie oleju/oliwy też robię ale wtedy posiekany jarmuż przelewam wrzątkiem aby nieco zmiękł. Aha i zawsze należy wyciąć twardy pęd główny.

Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Mileno, ale fajne zakupy. Zwłaszcza brokuł i kosmos. kiedyś, kilka lat temu napaliłam sie poprzez jakąś zagraniczną stronę na inne, niespotykane u nas kosmosy. Ale interes zamówienia nasion z innego kraju zbyt drogi się okazał i na planach się skończyło. Ale jak Twoje nasionka dotrą, to będę podziwiać nowinki.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
No moja droga, to Ty już do wiosny przygotowana będziesz jak należy. U mnie jarmuż wyrósł jak trzeba, ale wiedza w temacie przyrządzania była marna. Tegoroczny zasilił kompost, wiosną wysieję znów i będę się stosowała do Twoich zaleceń.
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Chyba też się skuszę i spróbuję z serami do tarty.
Pewnie sama zjem, bo Moi, to koszmarni tradycjonaliści. Nikt nie tyka mojej rukoli i kolendry (przynajmniej nie świadomie
), koło roszponki węszą podejrzliwie, nawet na szparagi kręcą nosem. Najlepiej to kluchów, katoflów i mięcha im dać
. Cud, że owoce lubią.
Pewnie sama zjem, bo Moi, to koszmarni tradycjonaliści. Nikt nie tyka mojej rukoli i kolendry (przynajmniej nie świadomie
Pozdrawiam, Anna.